Sunday, 1 July 2012

MISTERI: Rumah Berhantu British


Salam...

Petang2 segini, Abe adalah kumpul beberapa buah gambar rumah... Kononnya dikatakan berhantu... Lokasi rumah2 ini semuanya terletak di Britain... Abe susun ikut 'ranking' Rumah Berhantu Paling Pupular yang diperkatakan orang... Selamat membaca sambil minum Kopi & makan cekodok badak :)

1. Bricklin Manor
2904733688_0e536ffc64
Rumah ni menduduki tangga pertama... Kiranya yang paling menakutkan sekali kot, hurmmmmmmmm.... Abe pun tak pasti...

2. Dunst Wolfsburg
2904733690_5765f39ce9
Terowong bawah tanah ni pulak katanya berada di ranking kedua

3. Newton Manor
2904733692_a07ec87202
Rumah ni kepunyaan Sir Dinesh Carmarthenshire yang terletak di rantau Darfur estet Newton, ia dibina pada ke-18. Kata orang, di sini merasakan seolah-olah ada tangan ghaibyang selalu akan pegang dan usap leher sapa2 saja yang datang ke sini...

lagi gambar KLIK SINI
4. ????? (yang ni Abe tak tahu nama dia)
2904733694_8def6d3321
Lokasi rumah ni terletak di Estet berhampiran Newcastle, yang merupakan manor abad ke-18 jugak, ia dikatakan hantu wanita malang yang akan sentiasa muncul ..

5. Lyme Park, Cheshire
2910115992_4b6990ddd7
Di sini pilak, banyak orang telah melihat pengkebumian "Pasukan hantu" melalui taman itu.

6. Ni pun Abe tak tahu namanya jugak...
2904733698_015cae395a
Difahamkan di sini, Seorang lelaki telah digantung semasa perang saudara di rumah gerbang, rakyat telah melihat beliau di sana. Di samping itu, sapa2 yang datang juga akan buleh melihat "Cinderella," dan kemudian dia hilang setelah memalui dinding.... Kiranya ghaib la tu...

7. Hughenden manor
2909268907_47dcf3dfd4
Kata orang, di sini hantu Benjamin Disraeli yang berdiri di atas tangga akan sentiasa senyum melihat orang yang datang...

8. Garden Castle
2910116418_14423c73da
Di sini pulak, akan sentiasa dapat dilihat seorang wanita misteri memakai pakaian hitam yang duduk di atas kerusi berhampiran beranda. 

9. Elton Hall
2909269481_e5988067b4
Kata pemilik rumah ini, Elton Manor Lincolnshire, seorang lelaki berpakaian hitam akan sering muncul dalam "bilik tidur Queen."
2910116978_f0dc80c23e

0 comments:

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Post Terbaik Que Minggu Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Welcome

Welcome

Exchange Bloglist Que

Sahabat Que

Search Blog Que

Loading...

Follow us on Facebook

Hak Cipta Que Achmad @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

Google+ Followers

Bloglist Que I

Que Achmad menulis...

Sahabat, Abe alu-alukan komen korang semua kat 'entri2' Abe.. Senang je caranya: Korang Klik pada Tajuk Entri, pastu 'Post A Comments' je.. Terima Kasih, Jasamu Dikenang.. Pe2 hal, email je Abe di: queachmad@queachmad.com