Thursday, 15 January 2015

Sahabat... YANG DILARANG ITU JUGA DIBUATNYA... | DI LARANG MEMBACA ENTRI ni... SALAM PERSAHABATAN


Sahabat... YANG DILARANG ITU JUGA DIBUATNYA... | DI LARANG MEMBACA ENTRI ni... SALAM PERSAHABATAN | AMARAN !!! membaca artikel ini. Kenapa tajuknya 'dilarang membaca'? Sebab Abe memang tak nak korang baca artikel ni. Abe beri amaran, please jangan baca entri ini.


Korang FAHAM? Abe yakin korang faham dengan arahan ini. So, jangan baca entri ini...Eh, apasal korang baca lagi. Kan Abe dah cakap, JANGAN BACA. Wahai pembaca, hentikanlah pembacaan korang. Abe yakin korang ni pembaca yang bijak. Dengar la arahan Abe ni. Senang je pun. Abe bukan suruh buat benda haram pun. Abe cuma nak korang berhenti membaca artikel ini. Itu je...
kalau nak tahu kesudahan ENTRI ni (kenapa & mengapa), Klik je TAJUK ENTRI ni ye
Monday, 15 December 2014

FOOTPRINTS QUE II: Lava Grill Burger... Alang-Alang Makan, Biar PUAS



FOOTPRINTS QUE II: Lava Grill Burger... | Alang-Alang Makan, Biar PUAS | Walaupun Dinner semalam dah berlalu, tapi dalam perut seksi Abe ni masih lagi ada 'burger' yang melekat, hehehhehhe..


Korang nak tahu tak, semalam Abe & The Gang dah makan kat LAVA GRILL BURGER di Serdang... 
lagi gambar menarik & 'review Lava Grill Burger', Klik TAJUK ENTRI ni
Tuesday, 25 November 2014

MENARIK: Ekspedisi Taman Negara Kuala Tahan, PAHANG ~ Syok Wooo ~



MENARIK: Ekspedisi Taman Negara Kuala Tahan, PAHANG | CUTI-CUTI MALAYSIA | Gunung Tahan ni hanya 55km je dr Resort tempat Abe duduk, Puncak tertinggi kat Semenanjung Malaysia tu.

Seram sejuk Abe nak merentasi Canopy Walkway ni di awal pagi, huhhuhu
Gunung Tahan
Perjalanan ke kemuncak tu memang sangat sukar pada Abe dan memerlukan tahap kecergasan fizikal yang baik serta penentuan mental untuk berjaya. Korang tak perlu untuk menjadi pendaki gunung berpengalaman untuk sampai ke atas. Abe pun dengan Perot SeSeksi segini pun mampu sampai ke atas tu, hehehhehehe. 
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni
Friday, 31 October 2014

Pandu Uji The ALL NEW HONDA CIVIC | Pilihan Hati Que


Pandu Uji The ALL NEW HONDA | Pilihan Hati Que | Ramai yang pernah tanya Abe, "OK tak kalau beli kereta Hybrid ni? Jimat minyak tak?". Itulah soalan yang kerap ditanya pada Abe tentang kereta ‘dua alam’ apabila ia dijanakan enjin petrol dan motor elektrik ni.


Baru-baru ini Abe berkesempatan menguji pandu kereta Honda Civic HYBRID 1.5L sempena dengan Blogger Drive pada 29 Jun 2012 di Publika - Desa Park City - Publika. Jutaan terima kasih kepada Honda Malaysia kerana sudi menyediakan kepada Team 6 (Team Abe) sebuah Honda Civic HYBRID 1.5L untuk dipandu uji pada sesi ini.
baca lagi Klik TAJUK ENTRI ni
Friday, 19 September 2014

[TIPS BERGUNA] Panduan Jaga Alat Solek | KHAS UNTUK WANITA


[TIPS BERGUNA] Panduan Jaga Alat Solek | KHAS UNTUK WANITA | Seperti mana span, alatan mekap yang lain juga perlu sentiasa bersih.


Ini termasuklah maskara, pensel mata mahu pun beg mekap anda. Terdapat beberapa perkara yang penting dalam penjagaan alat-alat solek anda antaranya:
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni
Thursday, 18 September 2014

[TERKINI] Alat Cangih Untuk Menjadikan Hidung Mancung | Beauty Lift High Nose


[TERKINI] Alat Cangih Untuk Menjadikan Hidung Mancung | Beauty Lift High Nose | Berita baik bagi anda yang ingin memiliki hidung yang mancung kerana kini terdapat cara yang lebih murah berbanding dengan melakukan pembedahan plastik.


Beauty Lift High Nose dari Jepun adalah sebuah alat yang mampu membuatkan hidung anda menjadi mancung dengan bantuan tambahan iaitu alat getaran (vibrator) di dalamnya.

Tiada keterangan seberapa mancung hidung yang boleh dibentuk, akan tetapi dengan harga sebanyak US $ 83 (sekitar RM280) sudah mampu untuk memastikan hidung anda mancung dan kosnya lebih murah berbanding dengan pembedahan plastik.

Wednesday, 17 September 2014

White House Down | REVIEW


White House Down | REVIEW | Tema hero duda ada anak dengan bekas isteri. Hero nak tambat hati anak sebab dia selalu abaikan anaknya. Tema klise untuk filem barat. Macam dah banyak gila tema kekeluargaan begini. Dah habis idea ke apa? Atau, pengarah yang sama suka buat tema yang sama untuk dijadikan sebagai trademark filemnya?


So, kalau dah teman sebegitu, sudah tahu jalan ceritanya, pasti hero akan cuba selamatkan anaknya yang akan menjadi mangsa keadaan, klise!
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni

Post Terbaik Que Minggu Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Welcome

Welcome

Exchange Bloglist Que

Sahabat Que

Search Blog Que

Loading...

Follow us on Facebook

Hak Cipta Que Achmad @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

Google+ Followers

Bloglist Que I

Que Achmad menulis...

Sahabat, Abe alu-alukan komen korang semua kat 'entri2' Abe.. Senang je caranya: Korang Klik pada Tajuk Entri, pastu 'Post A Comments' je.. Terima Kasih, Jasamu Dikenang.. Pe2 hal, email je Abe di: queachmad@queachmad.com