MISTERI: Lagi Kisah Tentang Lagu BERHANTU

Sebenarnya, nilah 'Post' yang pertama yang Abe 'create' tapi terpaksa Abe 'Hibernate' dulu atas sebab tertentu... Abe dahulukan dulu untuk 'published' 'post' SERAM: Lagu Ini BERHANTU?  sikit masa dulu... Korang nak layan cerita yang erm... agak mistik jugaklah... Ni bukan cerita baru... Tapi tak ramai tahu. Korang ingat tak lagu Aku Tak Biasa, yang penyanyinya Alda. Tapi ni bukan pasal lagu Aku Tak Biasa... Ni pasal lagu lain. Lagu ini sangat menakutkan ok.. Abe kompem takkan dengar lagu ni waktu malam lebih-lebih di dalam umah ni dan berseorangan..  

Abe agak tertarik dengan nama Alda ini hanya selepas apa yang berlaku pada kawan abe & selepas Abe mendengar cerita kawan seopis Abe.. (credit to: Ina 'Ratu Enterprem' & Zairin)


Sedikit sejarah mengenai Alda Risma.. Penyanyi dari negara seberang, Indonesia ini popular dengan lagu Aku Tak Biasa pada tahun 1998.. Kemudian ditemui mati dalam keadaan tragik dengan terdapat kesan suntikan jarum di tangan di sebuah hotel di Indonesia pada Disember 2006..

baca lagi KLIK SINI
Abe tak penah dengar lagu ni sebelum ni. 'It's this haunting melody from' Alda yang ramai tak pernah dengar. Takda klip video asal untuk lagu ni, yang ada nipun mungkin telah dibuat oleh 'Fans' Arwah agaknya. So korang layan. 'Just click play' sambil baca cita Abe kat bawah. Kisahnya.. ni antara lagu terakhir yang di rakam oleh Alda... Korang carik wikipedia - Alda Risma baca sendiri. Rupa-rupanya dia pada mulanya, difikirkan telah mati akibat dos berlebihan dalam bunuh diri selepas kesan-kesan suntikan ditemui pada dirinya... Kemudian, teman lelakinya dikaitkan dengan kes ni... 
Kalau dengar lagu ni, korang akan perasan sesuatu yang pelik dengan lagu ni... 
Malam sunyi kusendiri
Duduk sepi diatas pohon
Kubiarkan rambutku terurai

Tanpa kaki kelelawar
Anjing dan bulan purnama
Kumenanti kekasihku
Yang belum mati

Kapan mati kekasihku
Kumenanti kau disini
Ayo mati bunuh diri
Agar kita jumpa lagi
Seperti dulu

Mana mungkin kukembali
Hidup lagi seperti dulu
Kecuali engkau mati
Mohon mengerti


Sejauh manakah kebenarannya, Abe tidak tahu. Bila Abe google lagi, Abe dapati ada versi lain lagu ini yang berbunyi lebih kurang sama... Tajuk di sini ialah Rintihan Kuntilanak dan kononnya dinyanyikan oleh The Panas Dalam... 

Abe tidak tahu ia ada kaitan dengan Alda atau x... Tapi bila Abe hayati tul2 lirik lagu ni, ada perbezaan sikitterutamanya dalam lirik..Dalam baris ketiga dari korus, 'Ayo' atau ayuh, digantikan dengan kapan Mati lagi sekali... dan garis berganti ketiga dengan yang pertama... takde 'bunuh diri'... 
Abe agaklah yang kumpulan The Panas Dalam buat 'cover' lagu ni kot, huhuhu. Entahlah... My song of the moment (minus gelak yang seram tuh yang tak sesuai nak dengar nak feeling emo malam-malam, lirik tanpa kaki and rambut terurai... imaginasi Abe jadi menggila sikit)

Abe taktau laa citer ni betul ke x... Abe try cari citer dr internet... Citernya macam ni, selepas 3 hari lagu ni dirakamkan... Polis jumpa mayat Alda mati dalam sebuah hotel... xpasti sama ada mati bunuh diri @ dibunuh...Yang pasti mati sebab overdose.... Tapi, lepas forensik cek mayat dia... Didapati dia dah mati 7 hari.... So...saper yg gi rekod lagu tu??? Hurm... lagu tu plak... Tetiba jer dah siap rekod... Pengurus pun taktau mana dtg... So... Apa pendapat korang??? 

Dan bila kawan seopis Abe gtau pasal ni, agak bingung utk Abe pk.. Abe cuba untuk memahami apa yang berlaku ni tapi sampai la ni Abe masih kabur.. Sehingga saat Abe siapkan entry ini, Abe sendiri masih tidak faham apa sebenar di sebalik lagu itu dan Alda.. Namun perlu diakui elemen seram itu ada.. Terpulang kepada semua untuk menilai..
                                                                                                                     Published with Blogger-droid v2.0.4

79 comments:

{ Iffah Afeefah } at: 6/13/2012 2:51 pm said...

scary la lagu ni

xtipu

{ fizafantagirO } at: 6/13/2012 3:07 pm said...

mmg menakutkan .. entry sblm ni dh xde eh?
masih tak faham kaitannya dgn kawan ofis q :p

{ Que Achmad } at: 6/13/2012 3:15 pm said...

entri sebelum ni masih lagi ada. Taip je 'Lagu Berhantu' kat 'Search Blog Que'...

{ Nong Andy } at: 6/13/2012 3:39 pm said...

serius berhantu..

sy syok sedang dengar di siang hari..

tiba-tiba pc member (yg pergi cuti melancong)restart sendiri dan printer dia berbunyi macam bunyi bila-kita nak start print- printer bergerak kan warm up. tapi xde print apa-apa. cis!! kurang asam betul..

dia marah ke sy pasang lagu dia di besar2 huhuhu... takpe sy test lagi sekali. tgk apa jadi :)

{ Nong Andy } at: 6/13/2012 3:40 pm said...

gila.. sy terus off printer kawan tu.. cis..cis..!!

{ Pn. Sheila@CC } at: 6/13/2012 4:54 pm said...

ala baca citer pun dah seram... takut la nak klik dgr wlupun di siang hari....

{ mohamad shazni } at: 6/13/2012 8:45 pm said...

menarik perkongsian abe nie..timbul tanda tanya.. nak try dgr lagu pulak..ok daa..^__^V

{ Syakir Rahman } at: 6/13/2012 9:17 pm said...

time die mengilai tuh...pergh... meremang blu roma...huhuhu

{ Qaseh dalia adelia } at: 6/14/2012 12:01 am said...

Baru jupe tmpt komen ... Aci kerat jari xkan dgr lagu ni !

{ En. Admin } at: 6/14/2012 1:48 am said...

Salam perkenalan. Blog saya masih baru lagi. Harap dapat support blog saya dgn jd follower dan klik like blog saya. Saya dah follow blog ni =)

http://apelak.blogspot.com/2012/06/mari-jadi-jiran-blog-saya.html

{ Herma Julianny } at: 6/14/2012 9:24 am said...

Seramnya....
nasib baik la saya baca entri ni pada siang hari...
pasni taknak karoke lagu aku tak biasa lagi.
serik..
walaupun takda kaitan...
T__T

{ Aina Mansor } at: 6/14/2012 10:11 am said...

huaaaa menakutkan !!!!! serius takmau dengar lagu ni ><

{ MISS Z BERCELOTEH } at: 6/14/2012 1:43 pm said...

dgr separuh ja lagu ne.. meremang bulu roma huhuhuh....

http://misszberceloteh.blogspot.com/

{ Aien_Aen } at: 6/14/2012 1:48 pm said...

baca cerita dah seram..taknak dengar lagu tu

{ Afiqah Salleh } at: 6/16/2012 3:47 am said...

serius mmg meremang bulu roma.. xpasal2 lari g tmpt housemate..dahlaa dgr pg2 buta.. seriusss...

{ Mierah Halim } at: 6/18/2012 11:16 am said...

tgk gmbr pon dah seram.. mcm tenung kite je..

{ CikZaitul } at: 6/22/2012 7:57 pm said...

NAK TAYE...
cane dpt info-info ni..
saya xtau..
malah takuttt..
dah la o9 kat CC.. :)

{ Lynn Damya } at: 6/23/2012 8:49 pm said...

serious lahh suspennye lagu ni (-_-')

{ Pelangi Petang } at: 6/25/2012 6:42 pm said...

salam..saya suka blog misteri..mohon keizinan utk ambil beberapa fakta dari entri ini utk dimuatkan ke blog saya, boleh x saudara Que?

{ Pelangi Petang } at: 6/25/2012 6:59 pm said...

btw..saya dah join site ni..byk info menarik..

{ dayteen lea } at: 7/01/2012 11:35 pm said...

lagu mona fandey pun cmtu gak.hahah

Anonymous at: 7/21/2012 1:13 am said...

4wrte

Anonymous at: 7/27/2012 10:20 am said...

mmg menjadi tanya betul lagu ni..suka dengar..tp waktu siang je la..

{ THE LEKAT LEKIT STORY } at: 8/04/2012 1:03 am said...

agak seram baca kisah di sebalk lagu ni.. esok je la dgr. kekekekeke

{ Siti bariyah } at: 9/07/2012 10:19 am said...

wuish serius giler seram n berhantu...

dengar sambil baca citer...terasa meremang bulu tegkuk...rasa mcm ada org join baca je kat blakang even dengar siang2....

sumpah xnak dgr d lagu ni!!!!

{ Nieyna Sakinah ZA } at: 1/08/2014 9:19 am said...

Seram lagu tu abe .. dengar sebaris nina dah tutup dah .. huhu

{ Mastura Marzuk } at: 1/08/2014 5:13 pm said...

xseram la.. sbb siang kot. haha.. :p

Anonymous at: 1/08/2014 9:37 pm said...

Best2.. trutamanya yg part... hiihihhihahahaahaha....

Anonymous at: 1/09/2014 1:53 pm said...

Cik Anon da dengar da lagu ni...hubby yg citer....hehe....menarik tp tetap meremang segala bulu...hehehe

Anonymous at: 1/10/2014 11:46 am said...

Tadi kawan pasang lagu ni kat ofis..oh no...takut dengar time dia ketawa mengilai....huhu...

{ MOHD BAIZURI } at: 1/12/2014 1:18 am said...

Sedap lagu ni...music intro dia best...nk wat jd ringtone lah

Anonymous at: 1/16/2014 1:27 pm said...

filem mat sentul(kalau tk silap) pun ade lagu pontianak... tk seram pun.. jgn dilayan seram tu.

{ Nieyna Zainal } at: 1/17/2014 12:50 pm said...

seramnye ~~

Anonymous at: 1/19/2014 4:32 pm said...

Sy dpt lgu ni smlm..pkl 19 lbh..mmbe bg kt group whatapp..mmg meremang gile ahh bce lirik dia
.then dgr lgu dia..perghh..

Anonymous at: 1/19/2014 4:47 pm said...

Ngeri

Anonymous at: 1/21/2014 8:45 am said...

Yesterday, kwn suruh dgr lagu ni, katanya seram. At first, sy dgr, ia x menakutkan but i don't know how. Sy ketagih dgr lagu ni. Mau dgr blk2 n tbayang2 kisah ttg dia. I now, i really want to know, what happened to her actually !!

{ Emmy Farhany Ahmad } at: 1/22/2014 4:43 pm said...

salam... lagu ni memang seram... sebagai peminat lagu2 alda terutamanya lagu 'aku tak biasa' saya rasa mcm bukan suara dia yg nyanyikan lagu ni... pertamanya.... suara alda kita semua tau lebih halus, nyaring, manja dan lembut. berbanding dlm lagu seram tu... suaranya lebih besar dan garau sedikit.... tang mengilai jer halus suaranya.... kalau benarlah rumours yg dinyatakan... hmmm.... seram plak....

Anonymous at: 1/28/2014 3:17 am said...

Beliau mati disebabkan overdose ubat tidur.Ferry Surya Prakasa yang telah menyebabkan kematian beliau dan telah dihukum gantung.2 hari sebelum kematian beliau,Ferry telah membawa beliau keluar.Beliau dipercayai telah diseksa dan didera oleh Ferry.Beliau pernah memberitahu ibunya melalui pesanan ringkasan bahawa beliau sering diseksa dan didera.Ibu beliau berhasrat untuk melaporkan kepada pihak polis mengenai kes tersebut tetapi beliau menolak kerana telah diancam oleh Jerry.Jerry juga dipercayai berstatus suami dan ibu beliau tidak mahu melihat hubungan tersebut.Bila dengar lagu tu memang seram,rasanya lagu ni memang ada 'roh'.Dah dengar2 lagu tu,terus cari pasal penyayi tu.Tak sangka.Harap2 roh dia tenang di sana.Amen.

{ zura zul } at: 1/30/2014 9:01 am said...

ala..ta seram pon..actual korang terbawak2 sgt..mang misteri gak walaupon kte da tau dye mati sal overdose tp knape dye saje amek dadah smpi overdose uh?sal lgu di drakam 3 ari sbelum dye pergi..mane tau ntah2 mang dye saje sal ade mnda yg ikot dye so dye amek la drug..

{ zura zul } at: 1/30/2014 9:02 am said...

ala..ta seram pon..actual korang terbawak2 sgt..mang misteri gak walaupon kte da tau dye mati sal overdose tp knape dye saje amek dadah smpi overdose uh?sal lgu di drakam 3 ari sbelum dye pergi..mane tau ntah2 mang dye saje sal ade mnda yg ikot dye so dye amek la drug..

Anonymous at: 2/05/2014 6:02 pm said...

Selalu dgr lgu gni, tpi jepun... lgipun dengar nda jga faham. Tpi klau yg gini pla aqw tkut. Doh doh dohhhhh XD nda brani klau dgr sorang2 jdi aqw mw dgr ngan mama aqw... tpi gtl jga tgn nie mw tekan tue vid

Anonymous at: 2/11/2014 5:00 pm said...

dia rakam dlu lagu tu sebelum mati. cuz dia dah tau dia akan mati(bunuh diri). dia sja ja ambl overdose lbih sbb nk bnuh diri. dia tk tahan dgn khidupan dia shngga dia berbuat sedemikian. mohon fikir rasional. yess hantu mmg wujud. tapi adaka hantu buat lagu?? siap dgn melody yg lngkap dgn music nya ?? hurm. tk msuk akal la. saje jee buat lagyu seram2 supya org tk lupa dia. wlaupun dia dah mninggal dunia. pasal vid tu. alaa snang je. setting je date tu awal 3 hari slpas mninggal. hahah. sudah di rancang semuanya sejak dri awal.

Anonymous at: 2/11/2014 7:03 pm said...

Konspirasi siapakah ini? Haha..propaganda

Anonymous at: 2/16/2014 3:47 pm said...

lagu bdh thu gak org mhu gi krja dgr lgu bdh da dpt skt otak da

Anonymous at: 2/16/2014 3:50 pm said...

lgu bgi org gila bila dgr lgu nye dia drh kita bnh diri kpla otak dia srh kita bnh diri

{ Azizz Khan } at: 4/08/2014 4:27 am said...

Salam semua..lagi ni aku dapat rasa seram ada sedih pun ada sebab kalau korang dengar lagu ni betul2 korang akan dapat rasa dia tgh sedih...kalau korang baca kat atas tu korang tak dapat rasa ke yang semua ni mesti ada sebab kenapa terjadi mcm ni..

{ Azizz Khan } at: 4/08/2014 4:42 am said...

Salam semua.. Bile aku dengar lagu ni betul2 seram pun ada sedih pun ada korang dengar la lagu tu betul2 ...korang tak fikir ke lagu tu ada kena dengan teman lelaki dia.. Bile korang baca kat atas semua tu korang mesti akan dapat tahu yang dia buat lagu ni semasa dia sedih semasa dia ambik dadah juga...korang tak elok cakap dia hantu memang lagu tu mcm lagu hantu tapi dia buat semua tu mesti ada sebab orang bodoh je bunuh diri tak ada sebab.. Assalamualaikum..

Anonymous at: 4/17/2014 1:35 am said...

Lagu ni mmg seram, kawan ade citer dia mase lepak kat kmpung dgn kwn2 dia, ade sorang kawan die pasang lagu ni mase tu dh pkul 1am, elok habis lagi tu teros pokok sume begoyang kuat sedangkan takde angin, teros sume kelang kabot start moto .

{ Nany Darl } at: 4/20/2014 12:20 am said...

Yg sbnrnye lagu ni arwah dh rakam thn 2008 lg.. mbe sengaje dikaitkan dgn lagu ni sbb lagu ni seram. Korg boleh search alda Wikipedia. Kt ctu ade info ttg career die. Tq..

{ Nany Darl } at: 4/20/2014 12:23 am said...

Korg search alda wikipedia.. click dkt career die dll . Bce . Then ad mention lgu tu mmg dh ade since 2008. Mbe dikaitkan dgn kmatian arwah sbb lgu ni mmg seram kn. . Selidik dlu bru percaya.. tq..

{ Nany Darl } at: 4/20/2014 12:32 am said...

Oh oke.. sorry. Arwah meninggal on 2006.. lagu ni detect after few days she passed away. Sory. Mistake. Hihi. Eee serammm. Okbaii

Anonymous at: 5/15/2014 3:43 pm said...

Lagu mmg seram especially bila pat mengilai tp sy dngr lagu ni lbh 3xi.watever it is smoga rohnye di cucuri rahmat dn tnang di sana.alfatihah buat alda risma.

{ Senju Hashirama } at: 5/21/2014 12:19 am said...

tgh2 malam dgr lagi nih.....wuuuuu

{ Nickson 1995 } at: 5/26/2014 1:34 am said...

best untk dijadikn bahan research.... seriously.... seRAM DOE....

{ agen resmi wsc biolo } at: 5/31/2014 11:43 am said...

ngeri juga tuh lirik

Anonymous at: 6/06/2014 12:48 am said...

kisah sy mase dengar lagu ni lak..

Anonymous at: 6/06/2014 12:58 am said...

sy otw balek dr kem terendak melaka baru lepas melawat tunang sy dsana. tp sebelum sy gerak balek, sy terdengar ade ppuan panggil nama sy. tp ble sy berpaling je, sorg pn xde kt situ. then mase sy otw balek tu, rase meremang gk la. tbe2 idea sy nk bg sume y dalam kete tu dgr. ble tang mengilai tu, perrghhh rase mcm berangin je, meremang bulu tengkuk sume. senyap terus r time tu, n tutup lagu tu then trus buang. rase seram tu menyelinap smpy dlm uma. sekelip mata je anak tudung sy ilang xsmpy brp saat je sy letak atas almari. then sy kalut la nk cari balek ank tudung tu. xjumpa smpy ke arini. tah la.. adek sy lak ustaz da mmg bukak hijab dy ckit. so dy pun nampak bende tu ade blakang sy. rambut menggerbang. oke stop.. taknak pk da, seram gilaaaa !! mybe dy pinjam ank tudung sy, hehe

Anonymous at: 6/08/2014 11:44 am said...

Kau ni kenapa nani oiiii....2006 mati,lagu kuar 2008.abg seluk kang?

{ Ummu Haseena } at: 6/24/2014 11:00 pm said...

adeh baru baco lirik duo baris.. terus scroll down.. !

Anonymous at: 9/09/2014 6:22 pm said...

Srm la certa ni

{ David Teo } at: 9/15/2014 12:09 pm said...

Ala baru je nak beli cd Alda yang Aku Tak Biasa tapi hantu sebab nanti mase dia nyanyi korus bahagian Aku Tak Biasa... kuntilanak Alda ganti dengan Ayo Bunuh Diri.... Tapi seram jugak kalau macam tu takde niat la

{ Rudy Haizad } at: 10/28/2014 12:36 am said...

Cipek betol la... aku saja try search lagu berhantu yg best utk aku dgr mcm mamat allen castello tue nyanyi lagu she gone... saje la google2 nak tao lagu apa lagi yg syok n best mcm tue...sekali lagu nie pula yg naik include dgn story dia... aku nie guna earfon...so xpe la...aku baca la story dia yg panjang2 tue sbb aku pon agak bosan...jam hampir 12malam beb...dlam bilik tutup semua lampu...ok fine la...da baca tue..mula la interesting nak dgr sbb admin tue suh alau nak tao kena dgr...so aku dgr la tp x de la pula tgok video clip dia...earfon nie beb...jelas sgt2 nie..... aduhhhh....aku pon pelik la...pehal la lagu nie lain macam sgt...tengok2 lirik..yela btol la dgn apa dia nyanyi...so aku still tahan lagi...smpai part dia ketawa n mengilai tue....pehhhh...meremang bulu tengkuk nie.siot la...teros aku stop automatik sepantas kilat..hahahahhahaha.... seram beb...adoi2....then aku dok google2...tiba2 plak earfon aku nie bunyi tup tup dalam 5 second or 7 second sekali...walhal apa2 player or music aku x buka...malang btol nasib aku nie...adoi2...terok weiiii...now aku nak kua dari bilik g sap kok dulo....hahahhahaha... hope xde pape la... nie bukan rekaan...serious beb....

{ Rudy Haizad } at: 10/28/2014 12:37 am said...

Cipek betol la... aku saja try search lagu berhantu yg best utk aku dgr mcm mamat allen castello tue nyanyi lagu she gone... saje la google2 nak tao lagu apa lagi yg syok n best mcm tue...sekali lagu nie pula yg naik include dgn story dia... aku nie guna earfon...so xpe la...aku baca la story dia yg panjang2 tue sbb aku pon agak bosan...jam hampir 12malam beb...dlam bilik tutup semua lampu...ok fine la...da baca tue..mula la interesting nak dgr sbb admin tue suh alau nak tao kena dgr...so aku dgr la tp x de la pula tgok video clip dia...earfon nie beb...jelas sgt2 nie..... aduhhhh....aku pon pelik la...pehal la lagu nie lain macam sgt...tengok2 lirik..yela btol la dgn apa dia nyanyi...so aku still tahan lagi...smpai part dia ketawa n mengilai tue....pehhhh...meremang bulu tengkuk nie.siot la...teros aku stop automatik sepantas kilat..hahahahhahaha.... seram beb...adoi2....then aku dok google2...tiba2 plak earfon aku nie bunyi tup tup dalam 5 second or 7 second sekali...walhal apa2 player or music aku x buka...malang btol nasib aku nie...adoi2...terok weiiii...now aku nak kua dari bilik g sap kok dulo....hahahhahaha... hope xde pape la... nie bukan rekaan...serious beb....

Anonymous at: 12/27/2014 9:12 am said...

saya dah download lagu nie minggu lepas sebab curious sangat pasal kes Alda nie. dah saya download tu, sehari suntuk jugalah saya dengar lagu nie then nak dijadikan cerita bila saya nak kasi akak saya dengar lagu tu tapi bila saya search je kat dalam music takda dah. yang saya pelik saya ta penah delete pun . then saya try lah download balik tapi tak dapat pula. asal erk? saya nie bab seram nie saya suka sebab saya selalu mengalami kejadian mistik. tentang kes alda nie saya cuma harap roh die tenang di alamnya :3

{ Kimshahz Unite Band } at: 3/31/2015 5:14 pm said...

Bzzz bzzz no komen

{ Elymanda Norman } at: 6/11/2015 6:41 pm said...

Da dengar lagu tu banyak kali.. seram.. nada suaranya.. penuh dengan dendam... seolah2 kecewakan sesuatu...

Anonymous at: 7/14/2015 7:22 pm said...

saya pulak addicted dengar lagu ni .. donno why la tapi memang suka la dengar lagu ni ... sblum tido tu, saya memang akan pasang dulu lagu ni .. then bru sya dpat tido ..

Anonymous at: 8/02/2015 6:22 pm said...

Masa aku tgh rehat bekerja, aku dgn kwn aku lg dua org duduk dkat surau.. solat.. sebelum smpai surau, dlm lif aku nyanyi lagu tu kwn aku trtarik, dia tanya lagu ape tu dia nk dgr.. smpai je surau kwn aku lg sorang bukk skjap lagu tu lpas tu kitaeorg tutup . Tetiba lagu tu bunyi balik kiteorg pelik sbb tkde siapa pun pegang fon kawan aku tu rupa rupanya ada org call n lagu tu jd ringtone dia.. kiteorg pelik dan naik seram sbb dia ckp dia tkde tukar pun.. kami pun cuak la apa lagi. Kiteorg cpat2 beredar.. dan smpai skrg kami tk bole lupa perisitiwa tu. .

Anonymous at: 9/08/2015 6:23 pm said...

Seramlah lagu ni...dengar setengah je...tak berani sampai habis

Anonymous at: 9/08/2015 6:25 pm said...

Janganlah main seluk...Jilat terus baru sedap...

{ Marionette Doll } at: 12/01/2015 3:54 pm said...

Xtahulah kenapa sy x percaya langsung benda ni. Bagi sy lagu ni lagu lawak. Mcm lagu tema OST movie. Dgr je tergelak takda seram pun sbb sgt2 obvious

{ MarukoPinky } at: 1/26/2016 5:36 pm said...

Seram iler lagu tu k

{ acoustic boy } at: 5/29/2016 9:44 am said...

Aku baca komen korang pon dah rasa seran

{ Hanny Lie } at: 6/14/2016 12:01 am said...

100% DEPOSIT BONUS DAN BONUS REFERRAL 50% SEUMUR HIDUP
BOSEN DENGAN POKER YANG ANDA MAIN TIDAK PERNAH WITHDRAW!!
SEGERA PINDAH KE WWW.BETDANWIN.COM POKER DENGAN MODAL DIKIT BISA MENANG RATUSAN JUTA
Minimal Deposit 10.000 Withdraw 20.000.
WWW.BETDANWIN.COM
JADILAH MEMBER AKTIF REFERRAL 50% SEUMUR HIDUP
KUNJUNGI DAN LIKE FANPAGE KAMI https://www.facebook.com/BetdanWin-1071580636209445/?ref=ts&fref=ts

{ wulan melyani } at: 6/15/2016 10:42 pm said...

Seram banget ya.. Saya asal indonesia,,pas baca ini tambah takuut

{ Siti Fairuz Mohd Sani } at: 9/02/2016 7:35 am said...

Tengok gambar dia pun aku dah rasa semacam. Rasa macam ada orang tenung aku. Terus tak jadi nak dengar lagu dia lepas baca komen2 kat atas 😣😣😳 creepy gila

{ Siti Fairuz Mohd Sani } at: 9/02/2016 7:36 am said...

Tengok gambar dia pun aku dah rasa semacam. Rasa macam ada orang tenung aku. Terus tak jadi nak dengar lagu dia lepas baca komen2 kat atas 😣😣😳 creepy gila

{ NoRikh Kz } at: 10/14/2016 3:24 am said...

assalam, maaf baru nk start komen!!! sbb aku baru je dengar lagu ni 2'3 hari lepas kalau tak silap, sbb mmber aku yg bagi dengar lagu nu? sbb dekat tmpat keje aku dekat areal lembah klang...mmber aku ni slalu kene kacau dngn apa benda entah kalau dia shft malam n dia buat stock take, dh lah mmber aku ni prempuan...part yg bestnya...mmber aku dh lama tk dengar lagu ni bile dia kerap kena kacau dngn entah benda entah...tetiba dia boleh ingt lagu ni n dia suruh aku dengar...mule2 aku tak layan sngt lagu ni...bile aku dengar buat kali ke-2 tetiba aku rase brminat plak nk tau pasal Alda Risma ni....entah kenapa!!! sedangkn baru 2 kali !!!

{ NoRikh Kz } at: 10/14/2016 3:25 am said...

seriously -_-

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

 

Copyright © 2010 Que Achmad DotCom, All Rights Reserved. Design by DZignine