Saturday, 12 May 2012

Teh O Beng, Best woooo...




Selain Air Kelapa, fevret Abe ni lah... Best wwoooo, ley hilang jugak dahaga.

Tgk ni, tiga2 orang order Teh. 2 Teh O Beng & 1 Teh O. Xde janji pun... Naluri sama kot...

Published with Blogger-droid v2.0.4

GARDEN: Lunch Time With Blogger...






Salam,

Tak sampai sejam Abe bekpes tadi, Abe dah nak Lunch pulak... Makan... Makan... Makan... Yang best tu, makan ngn BLOGGER hebat wooooo

Vanue: Garden The Curve, Mutiara Damansara

Published with Blogger-droid v2.0.4

Dutch Lady: The Winner...




Tahniah untuk Adik Mirza, Adik Tan & Adik Harith... Bukan senang wooooo muka nak terpampang dalam Pek Susu Dutch Lady... Dapat royalti ek? Entahlah, dapat kot agaknya...

Published with Blogger-droid v2.0.4

Jom Bekpes Yok...





Belum apa-apa 'event' start, moh kita makan dulu ye... Ni kiranya baru bekpes utk pg ni, Lunch nanti taktahula mcmana... Subwayyyyy kot. Subway ada dekat ni.

Subway, Aku Merinduimuuuuuuuuuu

Published with Blogger-droid v2.0.4

Event Dutch Lady bersama Media & Blogger




Hari ni, Abe berkesempatan mai ke The Curve, Mutiara Damansara untuk dpt pengalaman. Datang sini dgn Ben Ashaari. Jangkanya event start kul 1130pg tp lani Abe tgk, kerusi masih lagi Kosong, Kosong o-o....

Published with Blogger-droid v2.0.4
Friday, 11 May 2012

Terima Kasih, Jasamu Dikenang...




Salam,

Abe hanya 'create' entri ini khas sebagai penghargaan kepada 2 insan yang banyak bantu Abe dalam dunia BLOGGER ni. Mula daripada cetusan idea oleh Otai Blogger, Ben Ashaari untuk Abe 'create' blog baru atas nama Abe sendiri, bawa Abe mengenali dunia BLOGGER, dan beri tunjukajar pada Abe tentang segalanya berkaitan Dunia Blogger sehinggalah kepada bantu perkenalkan Blog www.queachmad.com ini serta tidak lupa juga buat Blog Kucing Kuyup yang banyak bantu Abe dari segi cetusan Idea untuk 'part' teknikal.

Terima Kasih, Jasamu Dikenang...

Abe juga tidak lupa untuk ucapkan Terima Kasih, Jasamu Dikenang kepada semua 'Sahabat Que' yang banyak 'support' Abe dalam Dunia Berblogging ini yang masih baru bagi Abe. Maaf sebab nama korang Abe tak dapat 'mention'kan semua...

Terima Kasih Daun Keladi, Harap-Harap Teruskan Support Lagi...


p/s: (jangan risau, Blog Classic Car Club ada lagi cuma fokus untuk Kelab Kereta Klasik).

Ada Apa Dengan 86?






86? Angka sakti apakah itu? Makna apa yang tersembunyi di baliknya sehingga Abe menjadikan angka ni sebagai angka yang Abe suka. Pertanyaan ni yang muncul dalam benak semua kawan-kawan Abe, terus mereka tanya Abe.



Abe jugak tak tahu pun jawapan pada angka 86 ni secara teorinya. Takde kaitan pun dengan peristiwa yang terjadi pada tahun 1986. Bukan pula tentang kehidupan sesorang yang lahir pada tahun 1986, Abe sendiri pun lahir tahun 1981. Apalagi bercerita tentang sebuah rumah dengan nombor 86. Takde kaitan dengan semua tu sama sekali, hehehhe

Yang cuma Abe boleh gtau di sini, 86 tu Abe pilih sebab 8 + 6 = 14... tu je...

Aik, apa pulak kaitannya dengan angka 14? Oooooo, 14 tu angka tarikh lahir Abe lah. 14 Mac 1981. Laaaaa, tua dah rupanya...

Dacing: Suatu Masa...






Semalam, Abe sempat ke Pasar Borong Selayang, KL. Sedang berlegar legar, Abe terpandang la pulak alat penimbang ikan, kalau nama lainnya Dacing.

Terus 'snap' gambar, tak tunggu dah. 'Credit to': Mat Yie sebab bagi view pada Abe.

Dacing? Apakah?...... Taknak komen lebih, bimbang kontroversi pulak. Ye la kan, zaman IT sekarang ni, macam2 fitnah boleh berlaku. Cuma Abe nk pesan pada diri je, buatlah timbangtara yang sewajarnya dalam apapun jua Pertimbangan.., dalam apapun jua Situasi... INGAT JGN TAK INGAT...

Kadang2, kita perlu jugak kepada pembaharuan. Macam 'Revolusi' dacing kat atas ni. Tak semestinya Dacing versi lama akan bertahan. So, pikir-pikirkanlah... Buatlah perubahan ye

Published with Blogger-droid v2.0.4

REZEKI: Pasar Borong Selayang... KL








Ginilah suasana Pasar Borong waktu pagi, awal-awal pagi 3.15pg ni. Sibuk tapi meriah. Sinilah rezeki manusia masuk, itupun bagi orang yang rajin mencari Rezeki. Bagi yang jenis pemalas, Abe tak dapat nak 'described' lah macam mana.

Bagi yang rajin berusaha, rezeki menunggunya. Bagi yang kurang berusaha, ganjaran rezekinya mungkin sikit. Bagi yang tak berusaha, wallahualam lah rezekinya lagumana.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Pagi di Solaris Dutamas (Malam Jumaat)





Siapa kata 'Malam Jumaat' orang tidur di rumah... Tu zaman dulu-dula kala. Pagi ni, Abe ada di ada di Restoran Bestari. Meriah jugak di sini. Orang akn cakap, Malam Jumaat biasanya malam untuk......... (pikir sendiri la ye). Mungkin sapa-sapa yang dah ada isteri di rumah, waktu segini jangan haraplah Abe nak ajak kuar... Abe pun faham. Hehehe.

Abe pun akan jadi macam tu jugak kot bila dah beristeri, hehhehehe. Jangan nk cakap kat orang, nanti Abe pulak yang lebih lagi kot, hehhehe

Published with Blogger-droid v2.0.4
Thursday, 10 May 2012

3 Riyal Sekilo, Masak 3 Rasa





'Innocent' molek muka budak atas ni... hehhehehe. Bila bercakap pasal 'Innocent' ni, Abe teringat la kat seorang budak masam yang selalu mengaku dia budak 'Innocent', namanya Syahir. Ye ke dia budak 'Innocent'? Setahu Abe, dia tu budak Kaki Sembang je, hehehhehe.

Biasanya kalu orang yang suka mengaku 'Innocent' ni, perangainya UNIK. Tak mustahil masakan 3 riyal sekilo wat masok 3 rasa akan jadi 'febret' dia tu, hahahahaha

credit to: Mat Yie

Air Kelapa penghilang dahaga...






Dalam banyak-banyak air, Air apa yg paling sedap? Huhuhuhu, nakal betul soalan. Pada yang otak nakal macam Abe, sure jawapan yg keluar 'comfirm' jawapan yang nakal & seumpamanya.

Tapi ni Abe tanya betul, dan jawapannya pun Abe dah ada... Pada Abe, Air Kelapa la... Banyak khasiat Air Kelapa ni, korang nak tahu tak? ?...... Google sendiri lah ye :P

Published with Blogger-droid v2.0.4

KL Lumpur yg Jammed...




Kata orang, 'Sabar Itu Sebahagian Daripada Iman'

Abe setuju tu, 100% setuju... Tapi dalam Bab Jammed, kesabaran Abe ada la sikit terjejas... Tak dapat tahan wooo... Kalaulah jadi macam ini, siapa boleh tahan wooo

Published with Blogger-droid v2.0.4

Tayangan 'Man Sewel Datang KL' bersama Media & Blogger...


Bertempat di Cathay Cineplex e@Curve, Mutiara Damansara. Telah berlangsung Pratonton Filem 'Man Sewel Datang KL' bersama Media dan BLOGGER & sidang akhbar filem ini. 


Filem ini diterbitkan oleh Work Move Production Sdn Bhd arahan Abd. Rahman Adam dengan membariskan pelakon utamanya Shuib Sepah sebagai Man Sewel.
Secebis Sinopsis:
Filem ini mengisahkan Osman/Man (Shuib) pemuda yang berperwatakan gila-gila datang ke Kuala Lumpur berbekalkan wang yang diberikan ibunya Maimon (Rosnah Mat Aris) hasil daripada kebun kelapa sawit milik ibunya.
Di Kuala Lumpur, Man tinggal bersama rakan sekampungnya, Saleem (Razali Hussain). Saleem banyak mempengaruhi Man tentang kehidupan di ibu kota. Menerusi Saleem juga, Man berkenalan dengan Nadia (Julia Ziegler).
Sekian lama berkenalan, Man tenggelam dalam jerat cinta Nadia, segala kemahuan Nadia diturutkan dan dia sanggup berhabis wang ringgit memenuhi kehidupan Nadia yang serba mewah itu. Bagaimanapun Man akhirnya menyedari sesuatu yang tidak kena.
Dalam masa yang sama, Man tidak lagi mendapat bantuan kewangan dari ibunya di kampung menyebabkan beliau terpaksa berdikari untuk meneruskan kehidupan di Kuala Lumpur.
Man yang sebelum ini tidak pernah melakukan apa-apa kerja terpaksa memikirkan cara untuk menampung perbelanjaan kehidupannya di ibu kota. Bermacam-macam pekerjaan dilakukan Man, sehinggakan Man sanggup menjadi Pondan, kuikuikui
Sekembalinya Man ke Kuala Lumpur, Man mengenali seorang gadis, Salbiah (Siti Sarah Raisudin) yang menjadi mangsa ragut. Mereka berdua menjadi sahabat (entahlah, secara tetiba je)
Entah tiba-tiba, Abe pun tak paham macamana, Man kemudiannya menyedari Saleem dan Nadia sememangnya terbabit dalam kegiatan jenayah. Man juga sedar dia sebenarnya terjerat dalam perangkap cinta Nadia angkara Saleem. Pastu tiba-tiba pulak, kegiatan jenayah Salim dam Nadia akhirnya berjaya ditumpaskan pihak polis (dari ceruk mana datangnya Polis pun Abe tak tahu)
Hubungan Man dan Salbiah pula makin erat dan mesra sehingga membuahkan bibit-bibit cinta.Man semakin matang dan tidak lagi bersikap gila-gila. Cintanya kini hanya pada Salbiah (pastu diorang nikah - gambar nikah Real & gambar Mengandung Real juga di'enterprem'kan). Cuma tadi Abe tgk Siti Sarah Raisuddin dah pun beranak, sebab perut dah kempis, kikikiki
Freebees Penaja (Media Kit):

Komen Abe:
Bagi Abe, Filem ini mempunyai identiti tersendiri berdasarkan kehendak dan trend penonton yang lebih menyukai komedi ringan.
Rating Abe: 2 Bintang je kot...
Man Sewel Datang KL
    

Tayangan:                  31 Mei 2012
Katogori:                    PG13
Genre:                        Drama Komedi
Tempoh Tayangan:    1 Jam 30min
Pelakon:
                         Shuib Sepah
                         Julia Ziegler
                         Zally Hussain
Pengarah:
                        Abd. Rahman Adam


Wednesday, 9 May 2012

Pratonton: Man Sewel Datang KL @ eCurve


Salam,

Malam ni Abe berkesempatan utk ke Pratonton Filem MAN SEWEL DATANG KL di eCurve, Damansara. Credit to Ben Ashaari sebab pelawa Abe... Tayangan mula jam 830mlm... Sekarang ni sesi menjamu selera dulu....


Selamat menjamu selera...



Otai Blogger bersama Abe, credit to Ben Ashaari & Ujang






Kejam Gila Perempuan Ni Dera Bayi


Salam.

Bila Abe tengah bukak Facebook Abe, tetiba je Abe terlihat Video ni. Rasa panas hati terus. Kejam sangat. Video sepanjang durasi 4:19 itu dapat kita lihat tentang seorang wanita yang bernama Dira bukan sahaja memukul kejam Bayi dengan bantal, tetapi Si Pelaku itu juga memukul menggunakan barang mainan. Memang sangat kejam. Abe tak tahulah Bayi tu anaknya ataupun anak siapa. Zalim betul...





Mengalir airmata Abe apabila menonton video ini.Perempuan ini memang tiada sifat peri kemanusian.Kalau Abe jumpa perempuan ni, tahulah apa yang akan jadi.... Grrrrrrrrrrr. Abe pun tak tahu bayi tu anak dia ataupun bayi jagaannya di nursery



Abe difahamkan, sekarang ni, Si Pelaku ni dah kena tangkap Polis. Perempuan yang rakam ni tak menghalang sebab jika dia menghalang, mungkin dia akan dibelasah oleh perempuan gila tu kot. Ni pun katanya dirakam senyap-senyap sebab nak bagi bahan bukti pada Polis. selebihnya, Abe tak tahu lah, Wallahualam...

www.queachmad.com


Salam.

Jemput singgah ke Blog Abe, WWW.QUEACHMAD.COM

~ Saya Budak Baru Belajar ~

Oral Seks?



Oral Seks dan Hukumnya


Soalan
Ustaz, apakah hukum ‘oral sex'? atau dalam kata lainnya seks menggunakan mulut iaitu dengan menghisap atau menjilat kemaluan isteri atau mengulum kemaluan suami. Bagaimana pula jika ia dilakukan oleh pasangan kekasih yang belum berkahwin, adakah ia zina? Jika tertelan air mani suami pula ustaz, bagaimana ye?..Terima kasih atas jawapan ustaz.

Jawapan
Allah s.w.t menciptakan tubuh manusia dengan fungsi  masing-masing. Justeru Islam melarang dari mendatangi isteri dari ‘duburnya' dan juga semasa haid atau nifas, kesemua pengharaman ini mempunyai dalil dan nas yang khusus. Namun isu ‘oral seks' tidak mempunyai dalil khusus yang melarang, ini menyebabkan berlakunya perbezaan pendapat di kalangan ulama Islam.
Ulama sepakat bahawa jika sekadar menyentuh atau menggosok kemaluan suami dan isteri tanpa ‘oral seks', adalah dibenarkan menurut para ulama Islam kerana ia tergolong dalam bentuk aktiviti menaikkan syahwat antara suami isteri yang diharuskan.


TETAPI kalau ianya berlaku pada pasangan kekasih (bkn suami isteri), ianya Mukadimah Zina, Bunga-Bunga ZINA.

Berkenaan isu oral seks :-

Yang mengharuskan :
Dr Syeikh Yusof Al-Qaradawi (rujuk www.islamonline.net)  berfatwa harus untuk mencium kemaluan isteri atau suami dengan syarat tidak menghisap atau menelan apa jua cecair yang keluar darinya. Menelan atau menghisap sebegini adalah MAKRUH disisi Islam kerana ia salah satu bentuk perlakuan zalim (meletakkan sesuatu tidak pada tempatnya) dan melampaui batas dalam hubungan seksual.
Apa yang pasti diharamkan menurut beliau adalah ‘anal sex' atau seks melalui lubang dubur, kerana terdapat nas yang jelas mengharamkannya, adapun ‘oral seks' tiada sebarang nas jelas dari Al-Quran dan hadis yang melarangnya.
Pandangan ‘harus' atau boleh dilakukan ini dikongsi oleh Mufti Mesir, Syeikh Dr Ali Al-Jumaah dan juga Dr. Sabri `Abdul Ra'ouf (Prof Fiqh di Univ Al-Azhar) apabila mereka menegaskan, tindakan ini harus selagi mana ianya benar-benar dirasakan perlu bagi menghadirkan kepuasan kepada pasangan suami dan isteri, terutamanya jika ia dapat menghindarkan pasangan ini dari ketidakpuasan yang boleh membawa mereka ke lembah zina kelak.

Perbincangan ringkas
Namun begitu, saya kira kesemua mereka yang mengharuskan termasuk Syeikh Yusof Al-Qaradawi tidak pula menghuraikan satu isu yang mungkin boleh dipanjangkan perbahasannya, iaitu bab kenajisan air mazi dan air mani.
Justeru, saya mengira fatwa beliau mungkin boleh digunakan jika dalam keadaan tiada sebarang cecair dikeluarkan semasa aktiviti oral sex ini dilakukan. Namun keadaan ini dikira sukar berlaku kerana bagi seseorang yang normal, nafsu yang meningkat pastinya akan mengeluarkan cecair pelincir iaitu mazi.
Air mani lelaki dan wanita dianggap najis menurut mazhab Hanafi dan Maliki. Mazhab Syafie dan Hanbali pula mengganggapnya suci.
Namun semua ulama bersetuju air mazi adalah najis. Hasilnya, majoriti pandangan ulama yang menyatakan menelan dan hisap termasuk cecair mazi ini adalah haram atau makruh berat. Beberapa ulama kontemporari menegaskan perlu membasuh dengan segera jika terkena mazi tadi.
Mazi ibarat najis lain yang dianggap kotor dalam Islam, justeru haram memakan tahi, meminum air kencing dan termasuk juga air mazi ini. Bukan sekadar haram memakan najis malah ulama empat mazhab juga memfatwakan haram menjual najis (kecuali diketika wujudnya teknologi untuk menggunakannya sebagai baja), apatah lagi untuk menjilat, hisap dan menelannya. Sudah tentulah ia lebih lagi diharamkan.
Selain itu, menurut undang-undang Malaysia juga ia adalah satu pekara yang tidak normal, khusus buat orang yang agak luar biasa nafsunya.
"Oral seks" juga tergolong dalam kategori perlakuan seks luar tabie, ia adalah salah menurut Seksyen 377B Kanun Keseksaan dan jika sabit kesalahan boleh dikenakan hukuman sebat dan 20 tahun penjara.
Justeru, mana-mana pasangan kekasih yang melakukan perkara ini, boleh dilaporkan dan diambil tindakan oleh undang-undang Malaysia. Dari sudut undang-undang Islam, ia dikira berdosa besar dan bolehlah dijadikan sebat dan 20 tahun penjara tadi sebagai peruntukan ta'zir di dalam Islam bagi mereka yang sabit bersalah.

KESIMPULAN
Melalui perbincangan dan pendedahan ringkas di atas, jelas kepada kita perbezaan dua kumpulan ulama ini. Dari hasil penelitian terhadap pendapat mereka bolehlah saya rumuskan bahawa :-
1) Elok dijauhi aktiviti ini dan menghadkan kepada perilaku seks yang lebih sihat bersama pasangan. Ini bagi menjauhi perklara khilaf.
2) Harus bagi suami isteri untuk mencumbu kemaluan pasangan mereka dengan syarat tidak menghisap, jilat dan menelan apa jua cecair. Ia juga dituntut untuk membersihkan mulut dan kemaluan mereka sebelum melakukan aktiviti ini sebaik mungkin bagai meninimakan kemungkinan penyakit. Namun ia makruh yang cenderung kepada haram (makruh tahrimi) jika perbuatan ini sengaja untuk meniru-meniru perbuatan aksi seks melampau golongan bukan Islam dan juga binatang.
3) Haram hukumnya menelan mazi dan mani pasangan kerana Islam mengharamkan umatnya dari melakukan perkara kotor sebegini, sama juga seperti diharamkan menjual najis (kecuali baja yang akan diproses melalui dengan bahagian kimia)
4) Hukumnya menjadi harus berdasarkan keringanan khusus yang diberi oleh Islam atau disebut ‘rukhshah' kepada pasangan yang amat perlukannya bagi mengelakkan ketidakpuasan dan membawa masalah besar rumah tangga atau lebih dahsyat lagi, zina secara rambang diluar rumah.
5) Hukum melakukannya bersama pasangan kekasih atau mana-mana pasangan sebelum nikah yang sah adalah haram, dosa besar dan boleh didakwa dengan hukuman 20 tahun penjara di Malaysia. Namun ia tidak dianggap berzina dalam erti kata dan takrif zina yang disebut di dalam kitab-kitab Fiqh Islam. Ia hanya dianggap sebagai muqaddimah zina atau perdahuluan zina. Dalam kaedah fiqh Islam, "Apa-apa yang membawa kepada haram, hukumnya adalah haram jua"
Sebagai akhirnya, selain dari membincangkan soal hukum, kita mesti jelas bahawa hukum Islam sentiasa ingin melahirkan keutuhan rumah tangga dan masyarakat. Kita mesti sedar dan berfikir samada tindakan oral seks ini benar-benar membawa sesuatu yang berharga buat keharmonian rumahtangga kita, dan apa pula kesannya kepada nafsu diri. Adakah ia semakin mampu dikawal atau semakin buas sebenarnya.
Kita bimbang, tindakan ini boleh membawa kepada keinginan nafsu yang semakin membara dan tidak terkawal sehingga membahayakan diri dan masyaarakat di sekeliling kita disebabkan nafsu buas dan luar biasa yang sentiasa dilayan ini. Layanlah nafsu secara berpada-pada agar tidak ditawan olehnya kelak. Fikirkan...

Sekian

Sumber : Ustaz Zaharuddin Abd Rahman
Tuesday, 8 May 2012

Saat-saat terakhir dengan MEREKA...


Saat-saat terakhir Abe bersama Mereka. Di alam pekerjaan Abe ni, di tempat baru dgn situasi yang baru ni, Mereka banyak membantu Abe. Banyak perkara Abe dapat belajar dari Mereka. Tak terbalas jua jasa-jasa Mereka ini pada Abe. Dalam menghitung saat-saat Terakhir ni, Abe harap sangat3x supaya KeAjaiban akan berlaku...

Pn Yanty

Tn Ridzwan

Manalah tahu, tu semua kuasa ALLAH???


Aku yang memikirkan
Namun aku tak banyak berharap
Kau membuat waktuku
Tersita dengan angan tentangmu

Mencuba lupakan 
Tapi ku tak bisa
Mengapa begini

Oh mungkin aku bermimpi menginginkan dirimu
Untuk ada di sini menemaniku
Oh mungkinkah kau yang jadi kekasih sejatiku
Semoga tak sekadar harapku

Ku cuba lupakan
Tapi ku tak bisa
Mengapa begini

Bila kau telah menjadi milikku
Aku takkan menyesal kelak
Telah jatuh hati

Semoga tak sekadar harapku



Lunch Time Together Gather CSB :)







Salam.

Bertempat di Pullman Golf & Resort, pada tengahari tadi dalam kul 1, kami semua gi menikmati Lunch di sini.

*Komen: Suasana/Envoroment BEST
               Variety makanan je yg TAK BANYAK PILIHAN
               Overall, OK

Harga? rasanya RM100.00/orang

Terima Kasih Tn Saiful sebab belanja kami semua, Semoga Murah Rezeki dan Semoga belanja kami semua lagiiiiiiii...






Enterprem? Terbaek...



Salam...

Cuma Abe nk gtau je, 2 org gambar di atas ni memang nakal giler :)

Kalu bab 'Enterprem', memang No 1, Terbaek!!

Hobi diaorang? hahhahahha, cucuk org (Nyakat Org). Memang EXPERT

A Journey's End... Alhamdulillah







Salam.


Alhamdulillah, Abe sudaaaa selamat turun dari Belon... Bye bye Sawak... Tak sabar rasanya nk jumpa 'BuahHati' Abe, Si Itcha.






Jom Undi Ben Ashaari


Salam, Jom Undi Ben Ashaari


Sekadar membantu dan meminta jasabaik rakan-rakan yang sudi mengundi Sahabat Saya Ben Ashaari. Sekadar memberikan sokongan...

Sila 'Klik' dan ikut sahaja arahan yang terkandung di situ... Klik http://bit.ly/JiGSp6 dan Klik VOTE NOW...

Terima kasih di atas "Keikhlasan Anda Semua, Jasamu Dikenang"....

~ Saya Budak Baru Belajar ~



Sunday, 6 May 2012

Makan-makan je...





Salam...

Abe tak tahu la apa nak jadi dengan Abe ni... huhuhu. Asyik MAKAN je tak henti-henti... Berat badan naik 2 kilo woooooooo... Ok, mulakan Operasi "Diet", hehehhehehhe. ley caya ke ni?

Post Terbaik Que Minggu Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Welcome

Welcome

Exchange Bloglist Que

Sahabat Que

Search Blog Que

Loading...

Follow us on Facebook

Hak Cipta Que Achmad @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

Google+ Followers

Bloglist Que I

Que Achmad menulis...

Sahabat, Abe alu-alukan komen korang semua kat 'entri2' Abe.. Senang je caranya: Korang Klik pada Tajuk Entri, pastu 'Post A Comments' je.. Terima Kasih, Jasamu Dikenang.. Pe2 hal, email je Abe di: queachmad@queachmad.com