Wednesday, 16 May 2012

Lumrah Hidup...



"Life is like riding a Bicycle. To keep your balance, you must Keep Moving"

Memang lumrah hidup di zaman sekarang, dah tak boleh lari dah... Ayat atas tu Abe amik petikan drpd kata-kata pujangga... Abe amat stuju sangat, setuju bebenor...

Apapun dugaan yang mendatang, kita kena hadapi dengan bijaksana. Selesaikan dengan cara yang sebaiknya. Ikhtiar permulaannya, tawakkal selebihnya...

Published with Blogger-droid v2.0.4

3 comments:

yayahnasake at: 5/16/2012 11:52 pm said...

betul...ada kalanya pahit untuk ditelan dan ada juga yng manis untuk dimakan dan ditelan tetapi yang manis itu boleh membawa ke arah yang memesong jika kita tidak pandai hargainya :)

lelamaisara at: 5/17/2012 9:20 am said...

Dugaan yang datang tu sebenarnye ada hikmah nye...:)

Que Achmad at: 5/19/2012 7:57 am said...

setuju

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Post Terbaik Que Minggu Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Welcome

Welcome

Exchange Bloglist Que

Sahabat Que

Search Blog Que

Loading...

Follow us on Facebook

Hak Cipta Que Achmad @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

Google+ Followers

Bloglist Que I

Que Achmad menulis...

Sahabat, Abe alu-alukan komen korang semua kat 'entri2' Abe.. Senang je caranya: Korang Klik pada Tajuk Entri, pastu 'Post A Comments' je.. Terima Kasih, Jasamu Dikenang.. Pe2 hal, email je Abe di: queachmad@queachmad.com