Bila Kipas Berpusing..




Apa maksud 'Kipas' Abe? Soalan ni dulu ada pernah kawan Abe tanyakan pada Abe... Abe terus je bagi jawapan mudah, 'kipas' tu alat letrik laaaaa...

Abe dpt lihat mimik mukanya macam 'bengkerk' je bila Abe jawab lagutu... Rupanya, pertanyaan sebenarnya bermaksud ke Arah lain... 'Kipas' seperti yang dimaksudkannya ialah 'bodek'... Dia tanya Abe skali lagi, Abe pernah 'kipas' sapa-sapa tak?

Bila Abe dah paham maksudnya, mudahla bagi Abe untuk jawab soalannya... Tak tunggu lama, Abe pun terus jawab... YA... Pastu Abe tanya dia balik, kamu? Dia pun cakap YA jugak...

Pastu kami 'share' banyak benda... Ramai yang men'gipas' untuk Naik Pangkat, nak mengampu, macam-macamlah...

* korang tahu tak sesuatu: kat Malaysia ni, kadang-kadang satu perkataan tu bukan setakat membawa satu maksud je. Contoh Abe bagi je perkataan 'kipas' ni, ada banyak lagi perkataan lain yang bawa dua atau lebih maksudnya. Korang pikir sendirilah ye :)

Published with Blogger-droid v2.0.4

Artikel Menarik Lainnya



2 comments:

Mk Syahir said...

kipas susah mati = die hard fan =p

yayahnasake said...

hahah....betul2..bnyk yang 1 word mempunyai bnyk maksud terahsia sekarang nie....

"kipas" nie memang terkenal nie... mana2 jerk semua ada di kalangan kita...

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

QUE ACHMAD DOT COM


KELAB BLOGGER BEN ASHAARI


GOOGLE +

NETWORKEDBLOGS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SENARAI ENTRI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CARIAN ENTRI

Loading...
Hak Cipta Que Achmad Dot Com @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Featured Posts