Tuesday, 15 May 2012

Kebenare Memey Pahik, Sebab Syurga Tuh Manih!!



Bakpolah payoh benar kalu nok kecek pasal kebenare nih? Pedih bena ko? Alohlahweih, dunio dunio... Abe ni tok la panda sangak kalu kecek bak-bak kebenare ni... Kure bena ilmu Abe pasa bak nih...

Que, bakpo mu nulih guno bahaso kelate? Jawape Abe seney jah... Susoh nok terey pasa kebenare kalu direk to de poink... Keno guno bahaso haluh... Ni je lah pilihe hok tebaik Abe utuk menulih... Abe cumo buleh oyak:

Berjuang memang pahit..

Kerana syurga itu manis

Bukan sedikit mahar yang perlu dibayar

Bukan sedikit pedih yang ditagih

Berjuang ertinya terkorban

Rela terhina kerna kebenaran

Antara dua jadi pilihan.

Dunia yang fana atau syurga

Berjuang tak pernah senang

Ombak derita takkan henti... 
~ sunnah orang berjuang ~


Published with Blogger-droid v2.0.4

0 comments:

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Post Terbaik Que Minggu Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Welcome

Welcome

Sahabat Que

Search Blog Que

Loading...

Follow us on Facebook

Hak Cipta Que Achmad @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

Google+ Followers

Kesayangan Que

Bloglist Que I

Que Achmad menulis...

Sahabat, Abe alu-alukan komen korang semua kat 'entri2' Abe.. Senang je caranya: Korang Klik pada Tajuk Entri, pastu 'Post A Comments' je.. Terima Kasih, Jasamu Dikenang.. Pe2 hal, email je Abe di: queachmad@queachmad.com