Tuesday, 15 May 2012

Bila Didikan Tu Betul...Salam.

Anak-anak yang dilahirkan akan menjadi musuh dalam kehidupan sekiranya mereka tidak diberikan pendidikan dan ajaran agama. Anak-anak yang tidak dibekalkan dengan ilmu agama akan menjadi orang yang tidak tahu tanggungjawabnya sebagai seorang Islam. Tanpa tanggungjawab ini, anak-anak akan melakukan perbuatan maksiat sesuka hati mereka. Akhirnya... ibubapalah yang akan menanggung beban dan dosa atas sikap lalai kita selama ini. Anak-anak yang tidak beriman dan bertaqwa sudah pastu tidak mampu untuk mendoakan kedua orang tuanya setelah orang tuanya meninggal dunia. Iman bukanlah sesuatu yang boleh diwarisi. Ianya perlu disemai dan dibaja sebaiknya.

Published with Blogger-droid v2.0.4

0 comments:

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Post Terbaik Que Minggu Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Welcome

Welcome

Exchange Bloglist Que

Sahabat Que

Search Blog Que

Loading...

Follow us on Facebook

Hak Cipta Que Achmad @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

Google+ Followers

Bloglist Que I

Que Achmad menulis...

Sahabat, Abe alu-alukan komen korang semua kat 'entri2' Abe.. Senang je caranya: Korang Klik pada Tajuk Entri, pastu 'Post A Comments' je.. Terima Kasih, Jasamu Dikenang.. Pe2 hal, email je Abe di: queachmad@queachmad.com