Sahabat Que 'Silent Readers'

Misteri Suara Aneh Dari Langit | Apa Kata Ustaz?

7/11/2013 08:36:00 pm

Misteri Suara Aneh Dari Langit | Apa Kata Ustaz? | “Suara aneh dan menakutkan dari langit” atau Dengkuran Gergasi (LINK) yang berlaku di Kota Samarahan, Sarawak, baru-baru ini mungkin merupakan satu amaran kepada umat Islam di akhir zaman ini. Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, setiap umat Islam wajar mengambil iktibar atas kejadian-kejadian ganjil yang berlaku yang mungkin menjadi petanda kemurkaan Allah atas dosa-dosa yang dilakukan selama di muka bumi ini.


“Setiap yang ganjil berlaku di dunia ini wajar diambil iktibar oleh semua umat Islam..mungkin ia adalah amaran kepada kita..Rasulullah pun ada sebut kita ni umat akhir zaman…banyak petanda yang sudah berlaku. Kita perlu merenung diri bermuhasabah diri..terlalu banyak dosa yang kita lakukan, kita merupakan umat paling maju dan bertamadun..namun kita lupa Tuhan, kita semakin kufur padaNya, malah ada suara-suara yang berani mencabar Allah sekarang ni.”
baca lagi Klik TAJUK ENTRI ni
Tidak menolak kejadian aneh tersebut sebagai salah satu petanda akhir zaman, Harussani turut menjelaskan bahawa beberapa perkara lain yang disebutkan Rasulullah SAW telah berlaku yang menguatkan dakwaan tersebut. 

"Dah banyak petanda akhir zaman dah berlaku..hukuman yang pernah diturunkan Allah pada kaum-kaum terdahulu pun dah terjadi juga pada zaman sekarang. Rasulullah ada sebut dulu..ada orang yang akan tenggelam dalam bumi, dah berlaku kejadian manusia mati tenggelam dalam tanah runtuh..gempa bumi pun makin kerap berlaku, tiap-tiap bulan kita dengar ada gempa bumi. Anak-anak zina pun makin ramai, dah berpuluh-puluh ribu dah..dunia pun dah ada angin ‘sar-sar’, angin ‘sar-sar’ ni ialah angin batu, sekarang ni pun dah ada dah berlaku bencana ni..angin ‘sar-sar’ ni dulu diturunkan Allah kepada umat Nabi Luth,” ulasnya lagi.

Justeru, Mufti Perak itu menasihati umat Islam agar mengambil iktibar di atas segala kejadian yang berlaku kini dan bermuhasabah diri serta kembali kepada agama Allah yang sebenar sebagaimana yang disampaikan oleh Rasulullah SAW.

Insiden ‘bunyi aneh dan menakutkan’ dari langit yang berlaku di Kota Samarahan tersebut heboh diperkatakan di seluruh dunia dan dilaporkan pernah berlaku di Aaborg, Denmark dan Sweden pada tahun lalu. Ekoran kejadian tersebut, timbul pelbagai andaian dari masyarakat umum yang mengaitkannya dengan fenomena akhir zaman dan merupakan petanda besar bahawa hari kiamat sangat hampir tiba sebagai pengakhiran dunia.

Selain itu, timbul juga andaian yang menyatakan bahawa insiden kejadian aneh itu berpunca dari sebuah program yang dikenali sebagai “High Frequency Active Auroral Research Programme” (HAARP) yang dianjurkan oleh Amerika Syarikat secara rahsia.

Bagaimanapun, tiada bukti yang menyokong hujah HAARP tersebut memandangkan kejadian itu berlaku di merata dunia dan amat mustahil melibatkan program yang berpengkalan di Gakona, Alaska tersebut. Ikuti sekali lagi video kejadian aneh suara pelik dari langit di Kota Samarahan Sarawak. Menyeramkan!Melayukini.net – Jika sains tidak dapat membuktikan dari mana datangnya suara dan bunyi aneh itu, berpijaklah di bumi yang nyata di mana, adanya alam ghaib yang tidak dapat dijangkau oleh manusia. Percaya kepada alam ghaib ni merupakan salah satu dari rukun iman, seperti percaya adanya syurga dan neraka, percayanya ada hari akhirat dan percaya kepada qada dan qadar. AKAN TETAPI, janganlah kita terlalu taksub dengan bunyi tersebut sehingga boleh syirik. Semoga kita semua dijauhkan dari dosa syirik yang tidak diampun oleh Allah. Wallahualam.

sumber: http://mynewshub.my & melayukini.net

You Might Also Like

1 comments

  1. biasalah ramai yang ckp hasil editan..bunyi tu lh bunyi ni lh..x dngar dgn betul lh..dn mcm2 lg alasan lah diaorg..pertama kali sy dngr bunyi ni terus sy terasa takut,berdebar2 mengalahkan sedang menonton filem seram..sedih kerana masih ramai yng msih mengaburi minda,menutup mata,mengelapkan hati.bila kita mula mmbicarakan tntang agama dtduh plak nye kita lagak seperti seorang ustaz yg berpelajaran..semoga anda semua Drahmati ALLAH

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad