Sahabat Que 'Silent Readers'

Gambar HANTU JEPUN Yang BERJAYA Dirakam | Kisah PELIK Di MALAYSIA

7/14/2013 09:52:00 am

Gambar HANTU JEPUN Yang BERJAYA Dirakam | Kisah PELIK Di MALAYSIA | Bekas tentera Perang Dunia Ke 2, Major bersara John Tulloch terkejut apabila imej yang dirakamkan beliau pada tahun 2010 di Borneo memberi penampakan yang menyeramkan. Imej putih yang muncul dalam kamera seakan-akan membentuk rangka manusia yang berbaris.
 

Insiden ini berlaku semasa Major John Tulloch melawat kembali laluan yang terkenal dengan tragedi Sandakan Death March. Tragedi Sandakan Death March berlaku pada tahun 1945 apabila tentera Jepun memaksa 2,400 orang tentera Bersekutu yang kebanyakan tentera Australia dan 3,600 orang buruh paksa Indonesia.
baca lagi Klik TAJUK ENTRI ni
Daripada 6,000 berkawat daripada Sandakan ke Ranau, hanya 6 orang sahaja yang selamat, itupun disebabkan oleh hasil ikhtiar mereka untuk melepaskan diri. Keganasan dan kebrutalan Jepun semasa Perang Dunia Kedua sangat diketahui. Insiden serupa turut sama berlaku di Filipina. Insiden yang dikenali Bataan Death March menyebabkan 650 orang tentera Amerika Syarikat dan 10,000 warga Filipina kehilangan nyawa sebelum mereka sempat menjejakkan kaki ke Camp O’Donnell. 

Mengulas mengenai imej yang dirakamkan beliau ini, Major John Tulloch merakamkannya daripada dalam kereta jenis 4WD. Pada asalnya, beliau menganggap ia adalah hasil refleksi daripada tuala yang diletakkan di atas dashboard. – Dailymail

You Might Also Like

8 comments

 1. mungkin roh roh yg x lepas tu

  ReplyDelete
 2. roh jepun ingin pulang ke tempat asal mereka..

  ReplyDelete
 3. roh jepun ingin pulang ke tempat asal mereka..

  ReplyDelete
 4. haha tpu je

  ReplyDelete
 5. btul ker?aku cuma prnh nmpk pontianak jew..kat umah..x plak prnh nmpk hntu jepun...?

  ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad