Sahabat Que 'Silent Readers'

Tetamu Tak Di Undang... Hinggap Umpama PONTIANAK...

10/08/2012 07:40:00 am


Hadir tak dijemput, pulang tak berHantar... Hinggap umpama Pontianak, bertenggek tak reti bahasa. Pastu belah ikut suka hati, grrrrrrrrr. Abe geram tahap cipan rini. Astagfirullahaladzim, mengucap panjang Abe rini. Sepanjang pagi Abe asyik duk menyumpah seranah sampai hati dah naik PANAS. Meletup letup... Entri ni takdak kena mengena langsung pasal Mistik, jauh skali pasal Hantu... Lebih2 lagi pasal PONTIANAK. Memang takde kena mengena langsung...

Ni Abe nak story cikit pasal apa yang berlaku kat umah Abe seharian semalam... Malam semalam adalah Abe terima call dari sorang member ni, yelah member lama. Macam biasa, Abe layan je la... Tup2, tetibe dia ckp nk tumpangkan kawan dia kat umah Abe semalaman. Dalam kepala otak Abe smlm, kawan dia tu lelaki laaaaaaa... Terus Abe cakap OK je... Almaklumlah, orang dah mintak tolong, mcm biasa Abe ni IKHLAS nak tolong... Alik2, dalam kul 12, baliklah Abe ke rumah...
baca lagi Klik TAJUK ENTRI ni
Jeng3x, lebih kurang kul 1pg, sampailah member Abe ni datang bersama kawan2nya tu... Mak ai, rupanya kawan dia Laki Bini... Ayoyo...... Nak cancel balik, dah terlambat. Nak tak nak, Abe benarkan jugak diorang menumpang di umah Abe, menumpang tido je pun... Atas ikhsan memandangkan laki bini, Abe pun benarkanlah diorang duduk bilik UTAMA, iaitu bilik Abe atas sebab bilik tu bilik airnya kat dalam bilik UTAMA. 'consider' tolak ansur punya pasal... Bodoh kan Abe ni? Huhuhuhuhuhu...

Sebabkan dah terlalu lewat pagi, dorang terus masuk dan tido.. Abe pulak, tido di luar macam biasa, bertemankan Itcha & Itchy serta Yuyu dua beradik (ikan kelisa seFamily + ikan puyu seFamily dalam akuarium). Dalam hati Abe takde syak sebab diorang memang betul suami isteri. Bawak baby kecik.
 
Nak dijadikan cerita, pagi esoknya... Jeng3x, bangunlah Abe... Sebab ada tetamu, maka masaklah Abe sarapan pagi... Special lak tu, jarang Abe leh masak sepagi segitu. & sarapan pagi dah siap terhidang seawal jam 830pg. Siap wat air teh tarik panas lagi... Maka mulalah penantian menunggu 'tetamu tak diundang' bangkit dari PERTAPAAN di medan perang Abe... Tunggu punya tunggu, masuk pukul 10pg. Masih lagi senyap sunyi, takde tanda2 bangkit... Abe sabar lagi... Tunggu lagi... Tunggu punya tunggu lagi, kul 12tengahari... Time ni Abe dah HOT dah, meruap2 darah dalam badan, tapi Abe tetap sabar lagi... Nak kejut tak terKejut, so tindakan yang Abe amik, Abe terpaksa Offkan Main-Switch dengan harapan diorang panas duk kat dalam bilik tu dan bangkit sendiri... Alamak, dekat setengah jam Off Main-Switch, tak bangkit2 jugak berTapa... Hampagas betul... Tak terpikir pulak Abe yang bilik tu dipasang ekon yang kuat, bila xde letrik pun, ekon masih lagi sejuk & boleh bertahan sehingga sejam lebih tahap kesejukannya sb bilik tertutup rapat.

Maka, dengan MARAH, Abe AKHIRNYA ketuk jugak pintu bilik tu.... Ketuk punya ketuk, maka bangkitlah seKelamin SLEEPING PONTIANAK yang takreti bahasa tu... Hampes... Abe terus bagi kata dua, Abe cakap dalam masa 10min Abe kena lapor ke opis, Abe suh diorang berSiap cepat dlm masa 10minit ni. Nak tak nak, Abe bagi kata dua terus kat diorang. Maka, kalutlah diorang berSiap. Cukup 10min, Abe da tunggu kat pintu keluar. Diorang bergegas kuar. Abe hantarkan diorang ke SecretRecipe Presint Diplomatik... Zalim tu memang Zalim... Tapi terpaksa punya pasal, perasaan zalim tu dah hilang...

Korang nak tahu tak apa SI SLEEPING PONTIANAK tu cakap pada Abe? Ada ke patot diorang cakap, "Ape la deme ni, ahad pun keje. Kami nk tido nyenyak pun kena ganggu. Sedap2 tido dalam ekon kena kejut. Diorang siap tambah lagi, biasanya ari minggu diorang akan bangun lewat, kadang2 petang baru bangkit...."

Banyak cantik!!! Kalau kat umah sendiri pegi matilah diorang tak nak bangun terus pun Abe tak kisah... Ni kat umah orang wooooooo, kena ingat. Bukan Hotel @ Homestay... Abe yang elok2 ikhlas niat bagi tumpang, terus jadi berkira. Kalau korang nak tahu, sejak kecik Abe telah di'train' untuk MEMULIAKAN TETAMU2 yang datang bertandang umah Abe. Tapi kejadian yang berlaku hati ni menyebabkan sikit prinsip Abe tercalar. Hurmmmmmm, grrrrr... Nak lebih geram lagi bila Abe cuba call kawan Abe tu, coll tak berangkat... Jenis tido mampos jugak agaknya...

*moral of da story, BUAT BAIK PASNI BIAR BERPADA PADA! BUAT JAHAT JANGAN SEKALI. Kat atas tu adalah hasilkreativiti diorang berPerang atas katil Abe. Abe ngan bakal isteri pun tak rasmikan lagi woooooooooo. Yang Abe PALING MARAH tu, diorang dahlah takde inisiatif nak kemas, DISEBALIK tu, diaorang SIAP TINGGALKAN KESAN lagi, siap lap guna SELIMUT lagi buat lap. Lahanat, memang kurang ajar tahap PONTIANAK. PONTIANAK pun Abe rasa reti bahasa tak seperti diorang.. Grrrrr.... Ni last Abe tolong orang, SERIK DAH.... SERIK
Published with Blogger-droid v2.0.9

You Might Also Like

23 comments

  1. basuh laa selimut tu boh...bekas air mani..haha

    ReplyDelete
  2. Xbasuh doh Qie, buang terus dah... De dlm plastik hitam dah dr td...

    ReplyDelete
  3. Org macamtuh ta payah bagi muka sgt , kalau eka jadi abe daa lama ieka halau ta payah na berhantar-2 bagai

    ReplyDelete
  4. nak gelak leh tak que ? Tak pe.. nanti antar sms je.. hehe

    ReplyDelete
  5. adoi..orang macam tu pun ada ek..sabar jelah kan..

    ReplyDelete
  6. gaya penulisan abe berbaur lucah la, tapi Sya suke. ikhlas & nakal :P

    ReplyDelete
  7. hahhahah, tergelak sorg sorg aq pg ni baca ko punya entri. lawak. ko umpan tajuk baik punya, igtkan antu betul. panya org ko ibaratkn antu. aq stju ngn Sya, ada berbaur lucah tp penuh knakalan. kuikuikui. aq suka blog ko

    ReplyDelete
  8. Hahaha... Ape punye manusia ni.. Siap guna selimut nak lap?? Terbaik.. Macam 8481 punye perangai...

    ReplyDelete
  9. sabar jela...berbuat baik kena berpada2 nanti..

    ReplyDelete
  10. Ade tak gambar tamu tu.. Kasi tampal sikit.. Mana tahu takut2 org lain pulok kena nnt..

    ReplyDelete
  11. Hahahha.. mcm tu punya org pun ada jugak...ish3..xpatut betul..

    ReplyDelete
  12. hahahaha.... hadoiiii... giler ar... ade aircond kan... hanimun la diorang skali skala....

    ReplyDelete
  13. sabar je lah kan org mcm tu!

    ReplyDelete
  14. ahh sabar je. len kali jngn tolong org. nasib baik dia buat perangai cemtu jer. cuba kalo dia tu penyamun ke bangun pagi tengok2 barang rumah dh takde. nagis tak berlagu lerr

    ReplyDelete
  15. Ngok ngek punya pontianak! Ee.. tu org pgl xth adab .pasni kene ht2 que ..

    ReplyDelete
  16. Dagang pak malau dagang bertempat,
    dagang ko mengkuang layu,
    Dahlah korang datang merempat,
    Tak sedar diri tak tau malu pulak tu....

    ReplyDelete
  17. iron baju sambil tergelak2 pagi tadi bila papa blogger tolong bacakan entry ni kuat2...kihkihkih...

    ReplyDelete
  18. abe..pahtu org tu buat muke slumber kuar dr umah abe?mcmtu?..iuhhh klu dpt org mcmni kene bg pengajaran..kalu koi,flying kick kasi anu tu..mintak maap lah marah sgt bile bc..aish...lempang betubi2 bior birat muke....eiihh nok tenyeh je rase....

    ReplyDelete
  19. abe, klu saya silap2 tukor katil sekali kuikuikui

    ReplyDelete
  20. ABE..KALU SYE BUANG TILAM N CADAR TU TRUS..EEE GELI ARR...

    ReplyDelete
  21. ada bawak anak..pelik tul perangai camni,tak malu

    ReplyDelete
  22. Nak gelak boleh? Apa punya jenis ni... adeh , sabar je la.. one word from Ty - SPEECHLESS

    ReplyDelete
  23. teruknya...
    dah ada anak pun buat macam tu..
    kesian la anaknya....
    aishhh.....

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Search Blog QueAchmad