Sahabat Que 'Silent Readers'

MISTERI: Appartment BerHANTU Di GENTING HIGHLAND

10/14/2012 01:00:00 pm

Sambil menunggu Tuan Mat, sempatla jugak Abe nak kongsi cerita ni dengan korang semua... Abe sendiri tak la pernah sampai ke sini, tapi Abe telah diceritakan pasal kisah ni oleh kawan lama Abe... Bila dapat maklumat, terus Abe buat 'entri' ni... Kisahnya mengenai 'AMBER COURT' yang terletak di Genting Highland...
baca lagi Klik TAJUK ENTRI ni

AMBER COURT? huhuhhhu. Abe diberitahu, ini merupakan tempat yang paling menakutkan dan memang ramai orang cerita kena kacau kat sini. Dan yang paling penting, 'even' mereka yang tinggal di First World Hotel serta menghadap ke Amber Court pun kena kacau. Terdapat juga satu bilik private seperti di Kasino di mana mereka menyimpan jin-jin mereka di Amber Court. Menurut sumber, management selalu bagitau untuk jangan kacau bilik ini atau buka bilik ini dan itu. Tapi kenapa? Apa sebabnya? Biliknya seperti di bawah ini:
apsal la pulak pintu bilik ni 'dipalang kayu'?

Macam mana mereka yang tinggal sini dikacau:
-Tv terpadam dan terbuka sendiri
-Orang bertukang malam-malam
-Perempuan mengilai
-Budak menangis
-Perempuan memanggil (panggil penginap kat situ la)
-Dengar tapak kasut dari luar
-Pintu diketuk
-Terasa diperhatikan

Ini kata seorang penghuni di sana:
“amber court mmg berhantu. member aku kene kacau ngan ju-on kat situ. dia cangkung masa member aku tgh mandi. staff genting pun cakap tempat tu mmg barhantu.kitorg mmg cadang nk stay sbb nk tgk hantu tp masa drive pegi sana mlm2 mmg agak spooky. tp xigt nape xjadi stay.”

“aku tidur, tetiba tingkap bilik kena ketuk bertalu2…aku punyalah takut……..mula2 malu nak kecoh2, malu dgn roomate aku…lama2 hilang malu, takut punya pasal,aku nangis sampai member aku terjaga…bila sama2 takut, dua2 menjerit, “Woi… kitaorang ngantuk lah…nak tidur… pegi main jauh2.. kita orang tak der masa nak layan ko..”…aku dah stop jerit. member aku pulak pegi belasah tingkap tu dgn bantal, bantai tingkap tuh cukup2…pastu baru diam…”

“aku nk citer pasal amber court ni…bulan lepas pukul 2 pagi memang ada lepak sana tapi lepak kt bawah jer lah…sunyi nyerr tempat tu sampai jer terus paking depan hotel tu ada tempat duduk bawah lampu tu…baru jer berapa minit lepak2 dgn member2 kat situ …hehehhh nak taw apa jadii…..kedengaran satu jeritannn dari bawah paking pastu ada bunyik melolong dari tingkat atass sekali….aku nk blah dahh masuk dlm kreta..cam bangsatt bunyikk tu..bunyik jerit sama macam dlm movie hantu…tapi member2 rilexs jer…kalau korang nk tahu lanjut korang boleh datang lepak kt bawah tu malam2 pastu sembang dagn pak guard kat situ…hahahhah macm2 dia citer…kat situ sebenarnya port bunuh diri…”

*sejauh mana kebenaran Kisah seram ni, Abe tak tahu.... hurmmmm... 'Entri' ke-2 pasal Appartment ni bakal menyusul... itupun atas permintaan... Jika ada permintaan...

You Might Also Like

12 comments

  1. haihhh...suka ngat cite hantu abe ni..huuuu...

    ReplyDelete
  2. amber court mmg berhantuu...
    banyak juga dengar cerita dari staff genting..

    serammmm....hahahaaa *ketawa mngilai*
    hikhikhik :D

    ReplyDelete
  3. Betulkah Palm Spring Resort di PD juga berhantu??

    ReplyDelete
  4. Abe nikan spesis hantu yg nakal, hhehehehhe..... Efa, penah dgr ek sal Amber Court ni?, hurmmmmmmm

    Siti, nnti Abe dapatkan info sal Palm Spring sb kwn2 Abe de jugaklah berkursus lama d situ. Klu de, Abe share di blogCapAyam Abe ni ye :-)

    ReplyDelete
  5. fuh.....baca ni pun da scary....inikan pulak nak p......jangan harap la....

    ReplyDelete
  6. want more true story pasal hantu2 (based on experience owner blog or kawan2) best plak bile baca :)

    ReplyDelete
  7. insyaAllah, entri lain BAKAL menyusul

    ReplyDelete
  8. wah rse seram la pulak bace cter abe nie...grrrrr...

    ReplyDelete
  9. palm spring mmg ada yg menghuni..anak kawan saya main pd waktu petang..balik bilik yang ngadap pdg golf dia nangis2 kata ada pakcik muka buruk duk dkt tangga..dia tgh tengok kita..muka dia buruk sangat..abang chik takut..taknak datang dah..pastu masa parent (kawan saya )sendiri yang undur kereta untuk blk ke putrajaya,depa mmg nampak benda tu duk kat tangga..pas tu diaorg trus blah camtu jer..

    ReplyDelete
  10. aku mang dikacau di 1st world hotel tingkat 18 tower 2... brdekatan dengan amber court... seriusly ms mle2 sblm aku g, mcm2 cite aku tgk n dgr kt byk blog tntang pngalam kne kaco, mle2 rs cm xcye, skali kene btg idung sndri xmenahan aku... aku ptut ikotkn tdo cna 2 mlm... tp pas kne kaco aku stay semalam jew, coz xtahan aku... ms kne kacau 2, time 2 aku tdo, tv aku tutup, tibe2 trbukak sndri, tp siaran xd... so aku pn rs tkut sbb dlm blog pn dieorg kene kaco mcm 2... so aku pn cube beranikn diri, aku ttup tv 2 blik... yg pliknye, tv 2 channel 3, stahu aku tv 3 skng mang xd ttup siaran... pas aku ttup aku try bkak aku tgk ade siaran balik kt tv 3... aku pn nk sdapkn aty aku pk mybe die pnye coverage xbp clear kot, tp aku biakn on tv 2, n then ttup bnyi tv 2... skali, tv 2 xd siaran ag... aku pn mang mngucap pnjang r dgn bulu roma meremang, aku ttup ngan selimut pkse dri nk tdo... dlm beberapa mnit lpas 2 aku pn dgr org cm tgah drill dinding, plik.... xkn malam2 bute cm nie dieowg nk repair2... seram gak jdnye... pastu dgr bnyi tapak kaki brjalan, tgk kt pintu yg de cermin tgk lua 2 xd org... so aku pn tahan je la, aku pk nie jew la last aku tdo cna... aku sanggup rugi dr aku dikacau kt cna... seram smpai meremang bulu roma... ini mmg kejadian yg serius...

    ReplyDelete
  11. http://thebellevida.blogspot.my/2011/05/ready-for-scary-story-my-stay-at.html?m=1

    ReplyDelete
  12. http://thebellevida.blogspot.my/2011/05/ready-for-scary-story-my-stay-at.html?m=1

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Search Blog QueAchmad