Sahabat Que 'Silent Readers'

TERKINI: 70 ribu YAHUDI ISFAHAN Di IRAN Akan Bersama DAJJAL?

10/17/2012 12:01:00 am


Yang mengejutkan ada sebuah hadis Nabi yang tertera di dalam Sahih Muslim, hadis ke 7034:

"Anas Bin Malik berkata bahawa Rasulullah saw berkata: 'Dajjal akan diikuti 70 ribu Yahudi dari Isfahan mengenakan selendang Parsi."

Di Iran, Yahudi tersebar di tiga bandar besar; Tehran, Hamdan, Isfahan. Dan menurut data rasmi Iran, ada sekitar 30.000 orang Yahudi di Iran. Satu jumlah yang sangat besar di sebuah negara yang kononnya anti-Zionis. Isfahan, yang terletak di tengah-tengah Iran, dikelilingi oleh bandar-bandar berasaskan Syiah-seakan dengan jelas orang-orang Syiah melindungi mereka. Sedangkan orang-orang Sunni di Iran diburu seperti tikus, dan ulama-ulamanya digantung. Bahkan orang-orang Sunni tidak punya masjid untuk solat Jumaat. Orang-orang Yahudi mempunyai hubungan baik dengan kerajaan Iran. Mereka menganggap bahawa orang-orang Sunni sebagai musuh utama mereka.
baca lagi Klik TAJUK ENTRI ni

Bahkan, di parlimen Iran, orang-orang Yahudi mempunyai timbalan alias wakilnya. Ahli Parlimen Iran Morris Motamed (yahudi). Kita harus tahu bahawa orang-orang Yahudi di Iran menolak pindah ke tanah jajahan Palestin. Mengapa? Kerana, bagi sebahagian Yahudi, Iran adalah tempat suci kerana banyak nabi mereka dikebumikan di sini. Misalnya Nabi Daneil. Nabi ini adalah salah satu nabi yang sudah meramalkan kejadian-kejadian sebelum kiamat. Dan ia dikenal luas oleh Yahudi dan umat Kristian. Selain Nabi Daniel, terdapat juga Nabi Habqouq, Nabi Sumoil, Qeedar, dan Nabi Hajayy. Di Iran juga ada makam Bunyamin, saudara Nabi Yusuf. Jadi tidak hairan jika Yahudi mengagungkan Iran sebagai tanah suci khususnya Isfahan.

Bandar ini merupakan tempat pertama di mana mereka berkumpul setelah pemusnahan Yerusalem oleh Novukhodonsur.Rabi-rabi di Isfahan mengajar anak-anak Yahudi tentang pelbagai kuil Yahudi. Berikut Adalah Senarai Penuh Kuil Yahudi Di Iran Yang Dikenali Sebagai Sinagogue.

Kenisa-ye Bozorg (Mirakhor's kenisa) (Isfahan)
Abdollah Zadeh Synagogue (Tehran)
Abrishami Synagogue (Tehran)
Bagh Saba Synagogue (Tehran)
Del Rahim Synagogue (Shiraz)
Ettefagh Synagogue (Tehran)
Ettehad Synagogue (Tehran)
Haim Synagogue (Tehran)
Fakhrabad Synagogue (Tehran)
Kenisa-ye Bozorg (Hamadan)
Kenisa-ye Bozorg (Sanandaj)
Kenisa-ye Bozorg (Shiraz)
Kenisa-ye Kamal (Yazd)
Kenisa-ye Keter David (Isfahan)
Kenisa-ye Kohanim (Shiraz)
Kenisa-ye Molla (Shiraz)
Kenisa-ye Molla Mishi (Shiraz)
Kenisa-ye Molla Owram (Shiraz)
Kenisa-ye Molla Rabbi (Isfahan)
Kenisa-ye Rabbizadeh (Shiraz)
Kenisa-ye Sang-bast (Isfahan)
Kenisa-ye Shokr (Shiraz)
Khorassaniha Synagogue (Shiraz)
Kohan Synagogue (Tehran)
Kourosh Synagogue (Tehran)
Levian Synagogue (Tehran)
Mahariv Synagogue (Tehran)
Mullah Jacob Synagogue (Isfahan)
Mullah Neissan Synagogue (Isfahan)
Nosrat Synagogue (Tehran)
Rafi Nia Synagogue (Tehran)
Rah-e Danesh Synagogue (Tehran)
Synagogue of Gisha (Tehran)
Tafian (Hakim)(pesyan)
Synagogue (Tehran)
Yusef Abad Synagogue (Tehran)
Zargarian Synagogue (Tehran)

DR Yusof al-Qardawy yg dianggap sebagai antara penasihat kerohanian/ umum jemaah Ikhwan Muslimin .... dlm khutbah Jumaatnya di DOHA, QATAR pada 12 Oktober 2012 telah mengisytiharkan IRAN, RUSIA dan CHINA sebagai negara2 musuh umat Islam zaman kini.... Mereka secara terang2an telah saling membantu dlm memerangi rakyat Syria skrg sejak lebih 18 bulan ini yg telah mengorbankan lebih 25 ribu nyawa umat islam yg tak berdosa....

Manakala angka pelarian pula hampir mencecah 2 juta org.. Beliau meminta umat Islam yg bakal ke Mekah utk menunaikan Haji tahun ini supaya berdoa semoga Allah swt segera menghancurkan rejim2 tersebut khasnya IRAN yg disifatkannya telah mengkhianati umat Islam secara terang2an...

ANTARA lain kata beliau: "Iran adalah musuh kita musuh (umat islam) dan umat arab...mangsa2 pembunuhan di Syria adalah akibat kerja2 orang Iran, China, Russia di samping tentera rejim Nusairi sendiri..". " org2 Iran telah berdiri bersama rejim Nusairi di Syria utk memerangi bangsa arab/ Syria semata2 utk memenuhi hasrat mereka menubuhkan kembali empayar Parsi mereka (yg telah musnah dulu).." " sejahat2 Shah Iran dahulu ia belum sampai utk memerangi suatu bangsa lain sebagaimana yg kamu lakukan skrg! (merujuk kepada kerajaan/ org Iran...)" 

Demikian juga Hizbola Lubnan......yg telah tergamak mengirim pejuang2nya ke Syria...(utk tujuan yg sama).. Akhirnya mereka pulang dengan membawa keranda2 berisi mayat pejuang2 mereka..." " wahai masyarakat Iran, takutlah kalian pada Allah swt terhadap tindakan kalian pada umat islam Syria saat ini... Sebelum Allah segera membalas tindakan kejahatan kalian dengan menimpakan balasan siksaan nya terhadap kalian semua.."- DR Yusof al-Qardawy
Published with Blogger-droid v2.0.9

You Might Also Like

3 comments

 1. Iran mmg hancur ditgn kakisembang..hehe

  ReplyDelete
 2. tinggalkan jejak..=)
  dari mana encik que dapat maklumat ni?

  ReplyDelete
 3. pecayalah syiah itu yahudi yang menyamar sebagai muslim, dan merekalah yang akan menjadi pengikut dajjal nanti

  ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad