Sahabat Que 'Silent Readers'

SERAM: (Gambar) Eksklusif Penampakan HANTU Sungai Melaka

10/14/2012 02:30:00 am

Gambar kali ni nampak macam real punya tahap sahih. Disyaki berlaku di sungai Melaka. Sebuah bas sudah terjunam ke dalam sungai. Dan kelihatan di situ penampakan gambar penunggu sungai tersebut sedang menanti di bawah jambatan. Kelihatannya gembira. Tak banyak info yang ada mengenai kejadian kemalangan tersebut, ada orang mati ke tidak. Kawasan kemalangan memang digemari penunggu-penunggu dan jembalang. Gambar ni Abe ambil dari Ex-Student Abe.

You Might Also Like

7 comments

  1. benda ni dah lama la, before i masuk UUM lagi. kejadian ni berlaku dekat sungai sintok, kedah

    ReplyDelete
  2. Ni kat Kedah dan gambo hantu tu dah pernah disahkan tipu jek..

    ReplyDelete
  3. Sungai Sintok ek? Hurmmmmm, rupa2nya maklumat yg diberikan pada Abe silap ye.. Bkn sungai Melaka ek?. Kengkadang Abe terpikir jugak mungkin gambar hantu ni diphotoshopkan oleh seseorang... Tujuan nak bagi gempak kot...

    ReplyDelete
  4. NAMPAK SGT FOTOSHOP

    ReplyDelete
  5. Act ni kejadian dlm taun 2004 or 2005 masa aku aku studi kat uum. Time ptg student nak balik ke asrama bkt kachi terlebih muatan, bas sesak sgt masa tue.. Mmg ramai betul org masa tue.. Driver layan corner sampai terjun sungai sintok. Yg gambaq hantu terconggok tu sbenarnya tipu ja. Budak bukit kachi yg terer edit masa tu yg buat. Pastu kecoh la satu uum. Memang kreatif betol2 budak2 tue..hehe

    ReplyDelete
  6. tak pasti betul atau tak..tapi tgk kemalangan ni memang ngeri abe..huhu

    ReplyDelete
  7. citttt, ni edit tahap amateur je nih, aku boleh buat effect lagi real n smooth pakai archsoft photostudios jer.... pooodah

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Search Blog QueAchmad