Sahabat Que 'Silent Readers'

[MENARIK] Info Berguna | 5 POSISI SEKS Ketika Isteri HAMIL

12/28/2013 12:00:00 am

[MENARIK] Info Berguna | 5 POSISI SEKS Ketika Isteri HAMIL | KEHAMILAN bukannya penghalang bagi pasangan suami isteri melakukan hubungan seks.

5 POSISI SEKS ketika isteri HAMIL

Kebanyakan wanita mengandung takut melakukan hubungan intim bersama suami berikutan bimbang berlaku kontraksi yang tidak diingini, padahal secara tidak langsung aktiviti seks memberi nutrisi bagi pertumbuhan ibu dan bayi.
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni
5 POSISI SEKS ketika isteri HAMIL
Panduan posisi terbaik untuk wanita hamil;

1) Posisi wanita di atas

Posisi seks yang banyak digunakan dan yang paling selesa untuk wanita hamil. Posisi ini memungkinkan isteri lebih selesa untuk melakukan hubungan intim.

2) Posisi wanita menonggeng

Hubungan dengan posisi ini tidak memberi tekanan pada perut isteri yang semakin membesar. Oleh itu, isteri akan berasa lebih selesa
3) Posisi duduk

Sesuai dilakukan pada peringkat pertengahan hingga akhir kehamilan. Posisi ini dilakukan dengan cara suami duduk dan isteri duduk di atas pangkuan suami dan kedua-duanya saing berhadapan atau isteri membelakangkan suami apabila perut semakin membesar.

4) Posisi berlutut atau berdiri.

5) Posisi suami berbaring di atas, tetapi hanya separuh badan.

You Might Also Like

1 comments

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad