Perlukah kereta berBau WANGI?


Salam...

Malam2 yg boring ni, Abe taktau la pulak nak wat ape... Tetiba je pulak td masak nasik ngn ayam goreng... Ulam bunga kobis & yang paling penting, BUDU........ Maka hasilnya, jeng3x.... MARVELLOUS.. Ops, sorry.... Termelalot pulak pasal makanan, hehhehehhe.... Lupa pulak nk cerita pasal Perfume kete je td...

Kete kesayangan Abe tak taulah kenapa, semenjak dua menjak ni kuat ngat berBau Ubat Gegat... Nak kata ada Ubat Gegat dlm kete, puas cari dah, xjumpa2 pun... Hurmmmm.... Penin Abe nk mikir pekebende la Mende tu... 2-3 orang dah yg masuk dalam kete Abe komplen kuatnya bau Ubat Gegat... Tetiba kelmarin, Abe adalah terbaca satu 'entri' daripada Abang Alid (www.theredrambutan.blogspot.com) pasal Little Trees, pewangi gantung... Terus Abe pegi cari dengan harapan menggunung tinggi bak pelangi, pergh.......

Maka arakiannya dengan itu, terBelilah satu Little Trees tersebut untuk santapan hidang kereta kesayangan BETA.... Hehehehehe, terOver la pulak... Terus tanpa buang masa Abe gantunglah Little Trees yang kalernya BiruKuning tu kat cermin depan... Harapan masih menggunung tinggi nak Halau Bau Ubat Gegat....

Hasilnya...... Jeng3x, keesokan harinya...........MAKA Ubat Gegat punya bau HILANG..... So, Abe dah tenang... Semalam, Abe ngn Mentor Abe gilah ke 'event' Hyundai di Shah Alam, alhamdulilah Bau sang gegat dah TAK ADA.... ALHAMDULILLAH... pergi dengan tenang tanpa BAU UBAT GEGAT...

Published with Blogger-droid v2.0.6

Artikel Menarik Lainnya



5 comments:

Manan Qayyim said...

sedapnye budu tu....
memang penting pun letak ubat gegat tu...ops silap.... pewangi kater tu...
lagi2 kalau ramai org keluar msuk kater... mesti diorang bawak skali bau2 diorang... tu yg bertambah pening....

Bahrain said...

aku x minat budu apatah lagi masok mulut aku..
dah try mmg x leh..hahaha

http://www.bahrain-info.blogspot.com/2012/06/makanan-arab-di-restoran-saba.html

Nong Andy said...

a... ayam itu mengoda nafsu ditengah malam buta ini.. :D

Que Achmad said...

heehehe..Budu tu fevret... hehheheh... Ayam goreng juga fevret... Bahrain, penah mkn tak nasi kerabu Kelate? dalam tu ada budu tau :P

The Red Rambutan said...

Fis, cuba ko tengok bawah tempat duduk, entah entah sekilo ubat gegat kat situ. He he tahniah kerana jadi Pengguna Little Tree. Ha ha

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

QUE ACHMAD DOT COM


KELAB BLOGGER BEN ASHAARI


GOOGLE +

NETWORKEDBLOGS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SENARAI ENTRI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CARIAN ENTRI

Loading...
Hak Cipta Que Achmad Dot Com @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Featured Posts