Monday, 25 June 2012

Berdosakah BERBOHONG untuk kebaikan?


BERDOSAKAH BERBOHONG UNTUK KEBAIKAN...?

Jawapan: Berbohong untuk kebaikan sperti mendamaikan dua orang yang bergaduh, mententeramkan antara suami dan isteri serta menolong orang yang dizalimi adalah dibolehkan. Yang lain daripada itu TETAP dikira pembohongan dan pendustaan yang TIDAK SESEKALI dibenarkan. Wallahualam.

6 comments:

amengs88 at: 6/25/2012 11:13 am said...

Kire sama macam bohong sunat la tu kan... Yg p ramlee selalu sebut tu memang boleh la erk

Iam Yanty at: 6/25/2012 11:40 am said...

big OR small , it's still LIES

fizafantagirO at: 6/25/2012 11:40 am said...

mekasih untuk info ni abe que:p

~::Chenta::~ at: 6/25/2012 12:27 pm said...

hu~!! .. baru je nak hangin dengan tajuk ni ...
tapi lepas baca content nyer ..
lega jer ... (",)

Dan inilah kebenarannya .. kepada mereka yang suka menegakkan benang yang basah ...

TQ Que ...

roym as at: 6/25/2012 6:29 pm said...

P.Ramlee kate bohong sunat...heheh

Que Achmad at: 6/25/2012 11:08 pm said...

Abe hanya kongsi apa yang abe dapat dr ceramah yg abe hadiri...

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Post Terbaik Que Minggu Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Welcome

Welcome

Exchange Bloglist Que

Sahabat Que

Search Blog Que

Loading...

Follow us on Facebook

Hak Cipta Que Achmad @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

Google+ Followers

Bloglist Que I

Que Achmad menulis...

Sahabat, Abe alu-alukan komen korang semua kat 'entri2' Abe.. Senang je caranya: Korang Klik pada Tajuk Entri, pastu 'Post A Comments' je.. Terima Kasih, Jasamu Dikenang.. Pe2 hal, email je Abe di: queachmad@queachmad.com