MISTERI: Lagi Tempat BERHANTU di Genting Highlands

tempat ini juga dikatakan juga agak “keras”.
Salam

Hari ni Abe menulis lagi pasal MISTERI... Kali ni mengenai Batu Berayun yang ada di Genting Highlands yang dinamakan sebagai Cradle Rock. Nanti kalau berkesempatan ke Genting Highlands, Abe berhajat jugak untuk singgah ke sini.. Tak mau membebel banyak, ini ceritanya yang Abe dengar pasal Batu Berayun ni. Cerita nipun daripada sumber dari pembacaan Abe, bukan pengalaman Abe sendiri... Ceritanya begini:

budak genting panggil tempat ni BATU BERAYUN…sebab kedudukan batu ni macam tergantung… alah korang mesti perasan punyer…kalo pegi sana sebab tempat tu kat tepi jalan je….kat situ selalu gak ade budak kene sakat sebab merendek kat situ, depa kata kat situ ade kes bunuh diri tapi da lame la…member aku kene kat situ…dia gi jalan2 malam la time tu.dia nih selalu lepas keje pergi jejalan kat area tu ada 1 mlm, tu nasib tak baik.. nampak la bende tu…nampak cam pompuan nangis2……………..ingat nak tolong la.. pegi tanya…..makin lama makin kuat nangisnya.. dari nangis tuka mengilai kuat…nasib baik member aku ni kira kuat gak la.. die blah slow2, besok demam gak la 2 hari.

*Abe tak pernah lagi jejak di Genting Highlands. Ini cerita lama, dan mungkin tiada lagi gangguan di sana. Namun demikian, ada dalam kalangan pembaca yang pernah mengalami nasib yang sama seperti di atas. Mungkin boleh berkongsi dengan Abe di sini.

Artikel Menarik Lainnya



12 comments:

arnissa said...

penah tengok batu niew waktu malam. memang ade. tapi xtau lar plak agak keras.. huhuuu..

babycomel said...

tak penah tau pasal hal ni.. kalau tak tau pun xpe sebab bil dah tau mula la kepala ni teringat je.. hohoho..

keli menari said...

Owh xtaw pulak.Hmm

Que Achmad said...

Abe akn gi ke tpt ni klu kbetulan lalu d sana

Encik Zaharin said...

Uhh menyeramkan juga yer..cik ponti punya port tu..

nasir hamzah said...

samalah kita suka bab2 misteri nie..eheh.. Nh memang tak pernah lagi pergi kat genting higland ni, cuti sekolah yang lepas abang Nh ada gak ambil gambar batu ni.. tapi Alhamdulillah takde apa gangguan..

Iam Yanty said...

Oh god....ty pernah nek lepak sity sampai ke pagi esok nyer dgn kawan2..tpi pgi tu kereta xleh start...panik juga la..tpi alhamdulillah OK.

puteri rimba said...

errrrr....saya selalu lepak situ ngan member2 opis...selalu pun naik malam gak,setakat ni tak de apa2 pun,penah singgah berdua ngan cousin,lepak2 n makan kat situ tgh malam...huuuuu

juju said...

ye betui tu abe..sy penah p sana..ngan housemate..kami p sana da mlm mgu ..saje jln2..so singgah situ nak tau ape ade...tp mmg xde pe2..cuma..dah lepaks situ sekejap jee amik udara nyaman ..balik terus demam..demam dkt 1 bln..p klinik 2,3x x elok..last p berubat kg..imam tu ckp..kena tegur..p tmpt keras.....mmg arr keras tu batu tu...sejak tu kami x p dah serik..

Anonymous said...

Batu ni memang keras....iyelah dia batu kannnn!

Anonymous said...

Batu tu memang keras...

liana said...

nma pn batu .....haha.

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

QUE ACHMAD DOT COM


KELAB BLOGGER BEN ASHAARI


GOOGLE +

NETWORKEDBLOGS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SENARAI ENTRI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CARIAN ENTRI

Loading...
Hak Cipta Que Achmad Dot Com @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Featured Posts