Saturday, 16 June 2012

Jangan SOMBONG!!


Salam. Abe nak kongsi sikit pasal perihal sombong ni...

Kita baru naik Kapal Terbang sudah berlagak Sombong. Rasulullah S.A.W naik ke langit pun tak Sombong. Kita baru naik Bugatti Veyron @ Lamboghini sudah Sombong. Rasulullah menunggang Buraq yang selangkah kakinya itu sama dengan perjalanan sejauh mata memandang pun tidak Sombong. Kita kalau berjumpa dengan orang besar sikit dah Sombong dan merasa bangga. Kalau Menteri senyum kepadanya dia merasa bangga. Rasulullah S.A.W berjumpa dengan Allah S.W.T di Sidratul Muntaha yang mana Malaikat sendiri pun tidak pernah masuk, tetapi Baginda tidak pun Sombong. Jadi, apa sebab kita perlu Sombong di atas Dunia ni? Peliklah tengok orang SOMBONG ni... huhuuhuhu

*Jadikanlah kekasih Allah iaitu Nabi Muhammad Rasulullah s.a.w sebagai Idola yang sepatutnye kita contohi. Cinta Allah, Cinta Rasulullah ♥

2 comments:

~Sweet Honesty~ at: 6/16/2012 8:58 pm said...

ha'ah erkk..nape perlu sombong.. ade yg geng ngn blogger femes pun dh sombong..padahal same je pun.. huhuhu

Lydia Miza(Aidyl Azim) at: 6/17/2012 4:27 pm said...

mungkin dia pemalu atau tak byk cakap...tp mungkin juga dia mmg benar2 sombong.apa pun kita kena ingatkan diri kita agar jgn sombong.betul tak?

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Post Terbaik Que Minggu Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Welcome

Welcome

Exchange Bloglist Que

Sahabat Que

Search Blog Que

Loading...

Follow us on Facebook

Hak Cipta Que Achmad @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

Google+ Followers

Mentor Que

Bloglist Que I

Que Achmad menulis...

Sahabat, Abe alu-alukan komen korang semua kat 'entri2' Abe.. Senang je caranya: Korang Klik pada Tajuk Entri, pastu 'Post A Comments' je.. Terima Kasih, Jasamu Dikenang.. Pe2 hal, email je Abe di: queachmad@queachmad.com