Sahabat Que 'Silent Readers'

TREND Jenayah TERKINI Di MALAYSIA | WAJIB BACA

8/30/2013 11:58:00 am


TREND Jenayah TERKINI Di MALAYSIA | WAJIB BACA | Berhati2 dgn jenayah terbaru di Malaysia! Sila share kan sebanyak mungkin untuk kebaikan bersama.


Berkongsilah dgn semua org yg anda tahu, terutamanya:-
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni
- isteri,
- adik-beradik anda,
- kawan2 perempuan &
- rakan2

Di stesen minyak, seorg lelaki datang & memperkenalkan diri beliau sebagai pelukis kpd wanita untuk menawarkan perkhidmatan :-

- mengisi petrol ke dlm kereta wanita itu &
- meninggalkan biznes kad.

Mangsa tidak berkata apa2 tetapi menerima biznes kad beliau kerana kebaikan lelaki itu & terus masuk ke dlm kereta. Lelaki itu kemudian masuk kedlm kereta yg dipandu oleh org lain.

Apabila wanita meninggalkan stesen minyak, dia melihat lelaki tersebut keluar dari stesen itu pada masa yg sama. Hampir serta-merta, dia mula berasa pening & tidak dpt manarik nafas dgn sempurna. Dia cuba utk membuka tingkap & menyedari bahawa bau adalah pada tangannya; tangan yg sama digunakan menerima kad dari lelaki artis di stesen minyak semasa menerima perkhidmatan dari lelaki tadi.

Beliau kemudian melihat lelaki tersebut mengekori dibelakangnya & dia merasakan dia perlu utk melakukan sesuatu yg pada ketika itu. Dia memandu ke jalan masuk rumah org yg pertama di temui & mula membunyikan hon berulang kali utk meminta bantuan.

Lelaki tersebut terus memandu pergi tetapi wanita masih berasa agak teruk kerna selama beberapa minit barulah dia boleh menarik nafas.

Rupa2nya, ada bahan pada kad yg boleh membahayakan sistem pernafasan manusia. Dadah ini dipanggil 'BURUNDANGA'. (Tidak diketahui Org Setakat ini) & ia digunakan oleh orang2 yg ingin melumpuhkan mangsa dlm usaha untuk mencuri daripada atau mengambil kesempatan daripada mereka. Dadah ini adalah empat kali lebih berbahaya daripada dadah biasa.

Jadi sila berhati2 & pastikan anda tidak menerima kad daripada seseorang apabila anda bersendirian. Kongsi jika anda fikir ianya penting! Mesej dari Ketua Balai Polis Setia Alam

Published with Blogger-droid v2.0.10

You Might Also Like

3 comments

  1. nice info...baru tahu...boleh share...!

    ReplyDelete
  2. http://urbanlegends.about.com/od/crime/a/burundanga.htm

    ReplyDelete
  3. waaaaa....balik2 orang pompuan jadi mangsa.nasib baik pompuan tu cepat bertindak...tq sharing ye..1st time dengar tentang burundanga

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad