[WASPADA] Cara Baru Ugut Duit Guna Kanak-Kanak Hilang | [AWAS] PERLU DIBERI PERHATIAN SERIUS !!!

[WASPADA] Cara Baru Ugut Duit Guna Kanak-Kanak Hilang | [AWAS] PERLU DIBERI PERHATIAN SERIUS !!! | Awas jika anda tiba-tiba didatangi seorang kanak-kanak semasa makan. Mungkin ini cara baru untuk ugut duit anda menggunakan kanak-kanak yang kononnya hilang.

pengemis-kanak-kanak

Baca kisah dibawah dan sebarkan supaya tiada antara kita yang terkena dengan taktik kotor ini:
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni

Sedang saya menikmati Tutti Frutti saya.., tiba-tiba datang seorg kanak-kanak lelaki Melayu dlm lingkungan umur 8 tahun. Duduk disebelah meja saya & berkata: Pakcik., mahal tak ice-cream tu? Dia ada jual sikit-sikit tak?

Saya jawab: Kalau adik ambil banyak, kena la bayar lebih.

Beliau terus mengajukan soalan demi soalan, tapi saya mendiamkan diri. Mungkin anda anggap saya sombong atau angkuh. Mungkin ada yg berkata: “Ala setakat ice-cream macam tu pun nak berkira, belikan la aje kat budak tu.”

Sebenarnya rakan saya dah terkena. Beliau didatangi oleh budak seperti ini, & beliau belanja dia Tutti Frutti., duduk berbual dgn budak tu, dlm masa 5 minit 2 lelaki berusia mendekati dia dan berkata “Awak culik anak saya ye”…budak tu pun berkata: Ayah ni la pakcik yang suruh saya naik kereta dia.

Pendekkan cerita, rakan saya diugut supaya bayar RM1000 kalu tak hendak perkara itu dilaporkan pd polis. “Ayah” budak tu siap tunjuk laporan polis yang dibuat yg mengatakan anak dia hilang & diculik. Untuk tidak kecoh rakan saya ke ATM machine & bayar Ayah budak tu. Mereka hilang setelah mendapat RM1000.

Inilah cara baru warga kota cari duit di KL ketika musim cuti sekolah ini. Oleh itu, saya berhati-hati & tidak layan budak itu. Bukan saya kedekut tapi mengapa budak 8 tahun jalan seorg diri & datang tanya kat saya pasal ice-cream?

Anda mungkin mangsa seterusnya. Berhati-hatilah..

Artikel Menarik Lainnya



3 comments:

Farah Waheda Wahid said...

macam2 cara orang nak dapatkan duit sekarang ni... menakutkan...

Aleazar Mering Anyie said...

Awas klu bdk tu dtg kat sy! Cekik dia!

Aleazar Mering Anyie said...

Awas!

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

QUE ACHMAD DOT COM


KELAB BLOGGER BEN ASHAARI


GOOGLE +

NETWORKEDBLOGS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SENARAI ENTRI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CARIAN ENTRI

Loading...
Hak Cipta Que Achmad Dot Com @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Featured Posts