[PANAS] Amaran Kepada Pemegang Kad DEBIT / Kad KREDIT | WAJIB BACA !!!

[PANAS] Amaran Kepada Pemegang Kad DEBIT / Kad KREDIT | WAJIB BACA !!! | Sekadar kongsian untuk semua, silakan share jika anda tidak mahu kawan kawan anda terkena macam yang dinyatakan terima kasih.

debitmaybank1

Awas kepada pemegang kad DEBIT atau kad KREDIT!!
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni

Untuk kawan-kawan blog, just nak share apa yang berlaku pada kawan saya hari ni. Lebih kurang jam 11.30 pagi hari ni, sy dapat kol daripada private number dan antara dialog yang berlaku dengan seorang wanita india yang sgt berbudi bahasa:

Wi: selamat pagi boleh bercakap dgn en. zufri?

Mz: ye sy bercakap, ada pe ye?

Wi: saya…..daripada pihak bank ingin membuat pengesahan berkenaan kad bank en.

Mz: awk ni dari mana?

Wi: saya daripada pusat panggilan malaysia, ingin membuat pengesahan mengenai kad maybank en.

Mz: Oh ok…( sbb penah dapat kol dari maybank sebelum ni ckp perkara yg sme, jadi sy percya kan dia)

Wi: ok en, sy cuma nak buat pengesahan mengenai kad bank yang en gunakan skrang. boleh saya tau alamt penuh en?

Mz: alamat sya….

Wi: boleh dapatkan no ic…

Mz:90xxxxxxxx

Wi: ok..en masih lagi menggunakan kad ini ye?

Mz: ye sy…

Wi: dah brapa lama ia digunakan?

Mz: hampir 2 tahun…

Wi: ok sy ingin membuat pengesahan, kad debit en bermula dengan 4283 3210

Mz: ye btol…

Wi: boleh en lengkapkan no 8 terakhir

Mz:16xx xxxx

Wi: terima kasih atas kerjasama diberikan…skrang, en ada tanda tangan dibelakang kad debit en ke?

Mz: ye ad…

Wi: disebelah tanda tangan ada no. ahli…boleh bacakan sya no ahli kad en?

Mz: xxx…

Wi: ok..skrang sy ingin memberitahu en zufri kad en gunakan adalah mengikut laporan kami. Kami daripada pihak kerajaan ada menyediakan kad i-klnik dimana semua rakyat malaysia berhak mendaptkan kad ini. dia boleh digunakan ketika en..mintak maaf, andai kata kemalangan atau ditimpa musibah, dia akan memberi en potongan 30-70% di klinik2 terlibat.

En juga boleh membawa ibu dan ayah ke klinik dengan percuma dn en juga boleh diberikan diskau pelancongan dengan kad ini. Saya akan menghantar kad ke alamt yg en berikan. jad ini berharaga RM299.00. Saya telah pon membuat penolakan dari kad maybnk en.

Mz: eh.a..awk ckp tdi nk buat pengesahan kad saya, npe plak tibe2 awk nk amek duit sy? ada sy ckp sy nk bli kad awk ni..jgn nk memandai lah.

Wi: en telah berikan sy butiran en dan bermakna en stuju..

Mz: awk jgn ingat sy nk sgt dgn kad tu.

Wi: ok xpe..kalau en xnak, sy xkn hantar kad tu..tpi duit cek telah ditolak..bila2 masa en nak kad tu, boleh hubungi kami dan kmi akan hantrkan…en kerja mana?

Mz: sy kerja tnb..sy xperlukan kad awk..sy dapat semua kemudahan perubatan..mak bapak sy pon dapat kemudahan jgk…npe perlu sy nk gunakan kad awk..sy xnk, tolong batalkan…

Wi: (dah mula bengang) skrang ni, sy dah tolak, en xboleh wat pe2 lagi..nk xnk sy dan tolak duit en.

Mz: awk kerja mana ni..awk keja dengan spe?

Wi: sy kerja di rawang dan ini adalh dari goverment…ok en, ada pe2 lagi, kalau xde pe2 terima kasih kerna berikan kerjasama…( trus letak phone)

Darah dah tak tenteram, buka terus maybank2u… Nasib baik, duit masih ada…apa lagi, cepat-cepat kol maybank buat pengesahan… pegawai bank maklum, ia adalh sendikit yang cuba nk dapatkan butir peribadi kad bank. no 8 digit pertama disebutkan adalah no sama untuk pemegang kad, no 8 dijit terakhir dia akan mintak kepada kita. untuk no ahli kad sebelah tanda tangan tu adalh no. yng penting untuk pengesahan kad. en xperlu risau…dia xberjaya mengambil duit dari akaun en…sy telah batalkan kad dan en perlu membuat kad lain bagi memastikan keselamatn dari pihak kami. Kan dah jadi masalah besar..!

Artikel Menarik Lainnya



4 comments:

Anonymous said...

Weih aku pun pernah dapat call macam ni... tapi aku taknak.. nasib baik weih - kamal

Anonymous said...

Nasb baik dia x sapu sumer kalau x naya weii... jgn layanlah kalau ada call cm ni.. kalau ada pun bg je no. lain2 biar depa terkial2... dia tipu kita tipu balik!

Anonymous said...

pernah kene gak tapi nasib baik bank bayar balik duit tu...

Anonymous said...

pena dpt pngilan cm nie...naseb bek laa x lyn...

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

QUE ACHMAD DOT COM


KELAB BLOGGER BEN ASHAARI


GOOGLE +

NETWORKEDBLOGS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SENARAI ENTRI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CARIAN ENTRI

Loading...
Hak Cipta Que Achmad Dot Com @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Featured Posts