Sahabat Que 'Silent Readers'

[TERGEMPAR] PTPTN Akan Dimansuhkan? | Bermula Pada 1 Februari 2014?

1/09/2014 02:26:00 pm

[TERGEMPAR] PTPTN Akan Dimansuhkan? | Bermula Pada 1 Februari 2014? | Mesti ada di antara terkejut dengan berita pemansuhan ini.

isu-ptptn

Dalam menghadapi isu kenaikan barang, sudah tentu kewangan poket pelajar semakin terbeban. Namun janganlah percaya berita ini.
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni

Ini kerana berita pemansuhan PTPTN ini sebenarnya datang daripada surat Raja Kerajaan Empayar Langkasuka Nusantara, Y.M. HasbulJalil Bin Hassan.  Lelaki ini sebenarnya pernah datang ke Istana Negara konon-kononnya mahu menawan istana berkenaan. Boleh lihat surat di bawah ini.

Surat yang diterbitkan pada 6 Jan 2014 itu menyatakan titah “Raja Nusantara” yang ingin meringankan beban perbelanjaan kehidupan umat(rakyat Malaysia) dengan memansuhkan PTPTN bermula pada 1 Februari 2014.

Walaupun tidak benar, surat ini pasi memberikan rasa “suspen” kepada para peminjam PTPTN. Sekurang-kurangnya dalam keadaan ekonomi yang tidak menentu ini, dapat memberikan rasa humor kepada anda semua!

You Might Also Like

0 comments

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad