[TERKINI] Kereta Pelajar UiTM Terbalik | Lupa Tarik Brek Tangan

[TERKINI] Kereta Pelajar UiTM Terbalik | Lupa Tarik Brek Tangan | Akibat terlupa menarik “hand brake”, kereta seorang pelajar UiTM Shah Alam terbalik.

Kereta-Pelajar-UiTM-Terbalik

Menurut sumber di twitter, kereta tersebut di parking di kawasan berbukit berdekatan Falkulti Kejuruteraan Awam.
baca lagi & lagi Gambar klik TAJUK ENTRI ni

Kereta-Pelajar-UiTM-Terbalik-2

Kereta itu telah mengundur dan menaiki pembahagi jalan (divider) lalu terbalik. Punca kejadian tidak dapat dikenal pasti. Sama ada palajar tersebut nak cepat-cepat ambil exam ataupun “panggilan alam”.

Artikel Menarik Lainnya



1 comments:

Anonymous said...

Acik juge pernah pengalaman mcm tu masa baru2 dapat lesen kira2 30 tahun lepas. Kereta masa tu tak automatik. Parked kat porch rumah yg curam , tarik hand brake aje, tiba2 kereta mengundur, alhamdulillah tak de sapa2 yg kena. Kereta menungur terus masuk parit. Sejak tu tak boleh harap hand brake aje, kena masuk gear 1, tapi pastikan seblum start enjin, tukar free gear. Kalau tak nanti, kereta melompat ke depan. Bahaya tau.
Skrg ni kbnyakan kereta auto, senang aje bila park masuk gear kat P tu.
Syukur tak de libatkan nyawa.

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

QUE ACHMAD DOT COM


KELAB BLOGGER BEN ASHAARI


GOOGLE +

NETWORKEDBLOGS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SENARAI ENTRI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CARIAN ENTRI

Loading...
Hak Cipta Que Achmad Dot Com @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Featured Posts