[TERKINI] SENARAI NAMA Kedai Business Online Yang Menipu / Diragui | INFO YANG BERMANFAAT

[TERKINI] SENARAI NAMA Kedai Business Online Yang Menipu / Diragui | INFO YANG BERMANFAAT | Sila rujuk senarai nama kedai atau business online yang menipu ni jika anda kerap melakukan pembelian di internet.


Malaysia sebenarnya masih mundur dalam hal pembelian barang secara online kerana masih ramai yang menipu dan menjadi mangsa tipu.
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni

Tak seperti Korea. Kebanyakan perniagaan mereka adalah secara talian. Penghantaran on the spot adalah antara yang terbaik. Sebab itu mereka mampu maju dalam masa yang singkat. Tapi di Malaysia masih ramai makhluk yang mengambil kesempitan di atas kecanggihan teknologi. Macam mana Malaysia nak maju kalau berniaga pun tipu orang. Untung nak cepat. Kalau perniagaan orang lain maju, mulalah nak sabotaj. Adeh..

Bagi pembeli, sebaik-baiknya lihat testimoni atau komen pembeli yang lain dulu samada beliau peniaga yang boleh dipercayai atau tidak. Kalau takde testimoni sila tinggalkan. Dalam Islam pun ada kata; kalau was-was elok tinggalkan.

Berikut adalah antara nama kedai online di Malaysia yang menipu ramai pembeli. Harap berjaga-jaga:

1 ) Az Iman
Report by many people, payment made but nothing have been deliver. Gambar ambil dari google 

2) Assyaima Collection
Report by Siti Suhaila , order barang lain tapi dapat barang lain. Bila sms tak reply 

3) Kartisha Little Bizhub
Report by Zetty Ezhard , beli perfume last year, kata authentic tapi rupanya fake. Bau macam sabun, bila email balik tak reply. No telefon tak provided 

4) Jason / Ah keong / YU KAM LEAN
Report by many people , jual gadget. Sell BB for rm500 end up semua customer dia tak dapat apa2. Memang ramai dah kena. More than RM10k ++ Please beware 

5) Imaya Gadget @ Anisah Derahman (kutu gadgets)
Report by Laksamana Cheng Ho , 4 bulan tak dapat barang, dia just refund RM300 and balance until now tak settle. Post kat wall dia block. 

6) Wawa Najwa ZK’nas Lens
Report by Cik N Syuhada , until now tak refund duit 

7) Yanti Shaterz
Report by many people, mak kutu yang makan duit haram 

8 ) Babyrina
Report by Nik Norazne , ramai dah kena tipu and dia ada byk FB.
http://www.facebook.com/princess.babyrina
~ http://www.facebook.com/reena.colections
~ http://www.facebook.com/profile.php?id=100002641425341
~ http://www.facebook.com/lolypopprincess.reena
~ http://www.facebook.com/profile.php?id=100003265896181&ref=ts 

9) Coachbagz wonderland
Report by Nurliza Eirlina , jual handbag dari luar negara, dah bayar depo last year but until now barang tak sampai. Email and inbox dia bagi alasan kena tipu dengan supplier tapi sampai sekarang masih active berniaga. 

10 ) Katty Eng
Report by Nurul Shahida Syabil , RM130 sampai sekarang tak refund. Barang tak sampai. Now dah block orang 

11) Set Nona Roguy
Report by Siti Hajar , dia jual set bersalin. Nama kat akaun maybank Nur Shuhada Ishak. Ramai dah terkena 

12) Thalia Amanie @ Juliana Sulaiman
Report by many people , main kutu yang makan duit orang. More details :
FULL NAME —> JULIANA SULAIMAN
NO IC —> 870207495266
NO HP —> 017656278
NO ACC —> CIMB ACC ( 1222-000-3976-201)
ALAMAT —> NO 9,PANGSAPURI SERI NIPAH,OFF TMN PINGGIRAN USJ 4760
SBG JAYA SELGR 

13) KIKI GAJET @Muhammad Shaz
Report by Nora Madi Norazmadi , dah bayar deposit RM400, terus kena block. Number phone 0174643265 

14 ) Buabuai Buaian cukur Jambul
Report by Love Haikal , duit dah bayar, video tak dapat, fb diblock, call and sms tak layan. Kena pada 13 nov 2011. no phone 01935335784 

15) Rainbow House @ Chong Kar Ying
Report by Teia Zakariah , beli lens tak dapat lagi. 

16) Koleksi Kpop Eshop @ Norfazilawati Binti Jefferi 01112026208
Report by Faten Suhana and Deana Abdullah , beli 2 baju tapi tak dapat2 lagi sampai sekarang 

17) Jualan Mega @ Sarah by Mohd Jamaian
Report by Nabela Dyana , beli ypad budak 30pcs and iphone 4s mainan budak until now tak dapat lagi 

18) Door to Door @ Sharifah Nuzaihan Syed Fisol
Report by Amna Nafeesa II , dia jual gadget murah. Sampai sekarang tak dapat. Total loss RM6K. 

19) Lens Collections
Report by Chibbi Maruko , total RM345. tak pulangkan lagi duit sampai sekarang. 

20 ) Nor Aymylia Bt Normazlin
Report by Puan Ain Juih , beli samsung galaxy tab tapi dapat tablet china. Ramai dah terkena dgn dia. Total loss RM1.6k 

21) Nellisa Abd Rahman
Reported by many people , mereka jual barang2 baby , susu dan diapers, barang tak pernah sampai ramai dah tertipu 

22) Bee florian @ Aizan Fong Abdullah
Reported by many people, dia ni memang dah bertahun tahun terkenal dengan menipu. Kalau cari fb dia memang dah takde so just beware dengan nama dia tu. 

23) Rosidah Abdullah
Reported by many people , dia ni suka buka kedai tiru nama kedai seller lain so nanti customer akan keliru. So just beware dengan nama dia bila nak buat payment nanti. Maybank 163091006206 , hp 01114990713 / 01114944617 

24) Butik Beg Tangan Berjenama @ Wan Syazwani maybank 158305218738
Reported by many people, fb dia pun dah hilang sekarang. Dapat duit terus senyap then deactivate fb. 

25) Adayana Perfume @ Syahidan Ahmad
Reported by many people, after payment barang tak sampai. Macam2 alasan diberikan. 

26) Kedai Gadget @ Faizah binti Md Rejab
Reported by many people , kutu gadget dan jual ada jual gadget tapi kalau dah bayar jgn harap barang akan sampai. DIA MASIH ACTIVE DI LUAR SANA PLEASE BEWARE.Ni no dia 0179895662 

27) Korean Sweety Eye
Reported by many people, after payment dia akan block dari msg/wall 

28) Kedai saya @ Mohd Syazamie
Reported by Aina Jessturaya, orang tu mengaku diri pekerja court mammoth penang and jual barang murah & ansuran. After masukkan duit dia akan block terus. Tracking number yang tipu dia bagi 

29) Babydynas Collections & Babydynas Kutu Frenz
Reported by many people, ada few people je yang dapat refund dari dia. Yang lain semua dia kebas duit. Senyap sampai sekarang 

30) Aida Isyhaidar @ Norhaida bt Jamaludin
Reported by Princess Davinci , dia ni kutu jam. Duit lesap 

31) Kedai Sri Mawar @ Azizah Bt Bakar from Bachang Utama
Reported by Siti Qis Junior , peniaga emas. After dah dapat duit dia block customer. 

32) Blackberry Hotshop @ Maria Ariffa Mazlan
Reported by Lynn Domo, customer mintak COD, dia setuju tapi dengan syarat bayar deposit RM500. bila yang nak jumpa, dia tak datang. Call tak jawab. 

33) Tudung Abu Dhabi
Reported by 5 people, service lambat. Ada yang dapat after 2 week dah bayar itu pun after dah push and bagi warning. 

34) Kasih Damia Shoppe / Kasih Damia Collections
Reported by Ros Zaiha , owner kedai ni nama Suhaila. Beri alasan macam2, barang sampai kesudah tak dapat. 

35) Lim Anna
Reported by many people, boleh tengok dekat photos posted by Poisonous apple, dia print screen orang2 yang bagi wall post mintak refund money and post barang.


Untuk lain-lain senarai penipu terkini, boleh juga terjah: Senarai Penipu Online Malaysia Detail [scammer] 

Sehingga kini masih ramai yang berkongsi peniaga-peniaga yang menipu di page tersebut. Boleh rujuk dari semasa ke semasa..

Anda ada maklumat lain tentang peniaga yang menipu? Boleh kongsikan disini.

66 comments:

{ NURUL HIDAYAH } at: 1/24/2014 3:39 pm said...

saya pon da terkena .da buat payment mntak no tracking terus block .nama maybank mohd khairillah

{ NURUL HIDAYAH } at: 1/24/2014 3:43 pm said...

ni link page dia https://www.facebook.com/baju.stylistta?fref=ts

Anonymous at: 1/24/2014 7:48 pm said...

Buat ler polis report.... N suruhanjaya multimedia utk tindakan...

{ zura muin } at: 1/26/2014 10:02 am said...

smpai bile nak mkn duit haram...untk dunia mgkin trlepas.tp tgu la.tibe mase nti akn trkena kat batang hdung sndiri.lgpn allah byar cash..

{ zura muin } at: 1/26/2014 10:02 am said...

smpai bile nak mkn duit haram...untk dunia mgkin trlepas.tp tgu la.tibe mase nti akn trkena kat batang hdung sndiri.lgpn allah byar cash..

Anonymous at: 1/26/2014 3:54 pm said...

Primadona scarf butik...bila nak oder ckp semua ada stok bila duit suda bankin baru ckp ada barang yg x stok..bila mnta balik duit dia bgi blik balance kurang..about rm50 la dia ambi duit yg saya tidak bgi halal tu. So hati2 dgn butik online ni yer..

Anonymous at: 1/26/2014 10:03 pm said...

Sy beli baju dkt Malaysia Apop Shop yg harga dye RM 81 masa bulan 6 taun lepas..tapi sampai sekarang x sampai2 lg..bila tya mcm2 masalah ada..pastu bila diorang suruh email..x balas2..bila marah diorang marah sy balik...cam hape lg..ckp 25/1/14 bole sampai dh..tp spai skrg x sampai2 lg..mintak refund pon diorang senyap je

Anonymous at: 1/26/2014 10:07 pm said...

Pembetulan "Apop Shop Malaysia"..
Lagi satu bila kta mintak tracking number..diorang bg alasan ckp brg2 yg org lain order byk sgt so x de tracking number!!!

Anonymous at: 1/27/2014 12:03 am said...

Shiha jewellery..beli emas korea...mcm2 alasanbg..last2 hrm x dpt

Anonymous at: 1/27/2014 12:20 am said...

Teguh alda pom pnipu gak..owner nma izati azhar...knon bkk group real biz muslimah but bile first pyment da deactived fb n delte group

{ Primila GK } at: 1/27/2014 8:40 am said...

Deal Mates pon sama gak.

{ onlajer } at: 1/27/2014 9:25 am said...

Yang menipu pulak tu ramai yang berstatus bumiputra :p

{ Norhasniza Khalid } at: 1/27/2014 12:39 pm said...

takutnya, nasib jarang membeli online ni..

www.mamaniza.com

{ Angel } at: 1/27/2014 3:05 pm said...

Must include Avana One Kurtas also

{ NoFaZa } at: 1/27/2014 3:14 pm said...

bagi sape yg tertipu x dpat brg tapi duit dah bank in, just bwak bank acc no diorg pegi balai & report.. polis akan bekerjasama dengan bank negara untuk diambil tindakan..

Anonymous at: 1/27/2014 3:31 pm said...

Seller menipu jual brg x ori pun byk...

Anonymous at: 1/27/2014 4:39 pm said...

Sy penah beli online tp dgn org yg kenal je la...

{ Nissa Nisaa } at: 1/27/2014 5:10 pm said...

sy pernah kena tipu dgn gajet idaman dari setiawan perak...mmg kurang ajar la org tu.. kalau brg xda ckp ja.. ni amek duit org pastu berdolak dalih.. end last dia kata dia kne tipu sbb dia biz under dropship... taktik penipu ni sng nak tau, dia akan padam msj kita di wall / komen dia yg agak mengancam dia... patut nampak mcm bis elok.. tp hampeh... dia tu kau teraniaya, sy blh maafkan.. duit sy rm400 tu sy xhalalkan klau dia xbrusaha utk bayar balik...

{ Kenneddy Gilbert } at: 1/27/2014 6:33 pm said...

gadget klon terbaik@Akaun: MAYBANK
Nama : MOHD IKHTIARUDDIN AB JALIL
No Akaun : 164258506143
Bank: CIMB
Nama Akaun: MOHD IKHWANUDIN AB JALIL
No Akaun: 14670007124525
payment dah buat tp brg tak sampai2..laporan polis dah buat utk penama di atas.

Anonymous at: 1/27/2014 6:45 pm said...

saya terkena tipu...just copy n paste .at face duit terus masuk acc Bank...
...Rm100 pendaftran...infinity.downline..............https://www.facebook.com/pages/infinity-downline/238449652003....

Anonymous at: 1/27/2014 9:24 pm said...

Betul shiha jewellery ni penipu....hati2 lh

Anonymous at: 1/27/2014 10:54 pm said...

X setuju no 33 dimasukkn dlm senarai ni. Kalu ikut statement cuma service lmbt yg hanya melibtkn 5 org yg komplen. Utk pengetahuan, online shop ni agak terkenal nationwide krna kerap diperagakn dlm majalah2. In fact bizz ni bkn setakat online, ada beberapa cawangan butik di KL n Sabah Sarawak. Populariti bizz ni pun semakin berkembang sejak menjadi salah satu sponsor utk drama2 kt TV3. Bgi sy sbgi salah seorg pelanggan regular online, merasakn No 33 mungkin hanya mengalami kelemahan service utk seketika jika dibandingkn pd jumlah individu yg komplen dgn ribuan pelangganyan yg lain sbb sy sndri penah alami perkara yg sama. Rasanya xpatut dikategorikn skali sbgi menipu/diragui....wallahualam~

Anonymous at: 1/28/2014 12:23 am said...

aku pon layan gak beli online..kalau cikai2 punya blog@website kenalah selidik betul2,klau x yakin cari ja seller yg blh c.o.d...bnyk lagi yg blh pilih..

Anonymous at: 1/28/2014 2:04 am said...

sy kena jgk.yg mohd khairillah tu.baju kuring moden stylistta.penipu bila dh bank in duit trus block..

Anonymous at: 1/28/2014 2:05 am said...

sama lh sy pn tkena jgk yg mohd khairillah.dia memang dh ramai trtkena .penipu ..bila dh bank in duit trus di block nye

{ rahman } at: 1/28/2014 2:10 am said...

hack ndk lma mnusia bgnie nie

{ RIZAL AHMAD } at: 1/28/2014 5:26 am said...

Untuk keselamatan penjual dan pembeli secara online.
http://www.tripleclicks.com/10953865/ECA

{ Sue Mybargainz } at: 1/28/2014 9:25 am said...

Salam, Mohon owner blog masukkan link url kedai utk pastikan kedai online mana yang confirm menipu. memudahkan pembeli terus berhati-hati dengan link terlibat.

Anonymous at: 1/28/2014 10:09 am said...

http://www.theweeklypay.com/index.php?share=279372

{ SheiNa-ShaH } at: 1/28/2014 12:50 pm said...

saya pun pernah terkena dengan Assyaima Collection.. order lain dapat barang lain... pastu kalau call n sms tak dapat...... harap yang lain hati hati ye..

{ Jarid Arasad } at: 1/28/2014 1:13 pm said...

ada lagi..ZAID ENTERPRISE (ZAID ARIF) jual kasut dah bank in sampai skrg habuk pun x der....

{ mikomiki } at: 1/28/2014 1:43 pm said...

www.keta-smbng-byr.blogspot.com
Kami x menipu... Ade showroom tuk pemilihan kereta... Tq

Anonymous at: 1/28/2014 2:38 pm said...

Sy pnh beli brg dgn tudung abu dhabi ni..cpt je dpt brg..

Anonymous at: 1/28/2014 5:20 pm said...

Suami sy pun bru je kena tpu di mudah.com...bli gadjet..nama owner sham..dh bank in duit trus off hp smpai skrg...

Anonymous at: 1/28/2014 5:59 pm said...

assyaima collection tu cam kedai besar je. brg byk kot. tipu jgk ae? famous tu. bahaya2

{ Aisyah } at: 1/28/2014 6:33 pm said...

Ada jugak manusia yang lapaq duit haram. Tunggu esok api neraka pula lapaq daging dia yang terbina hasil dari duit haram tu. Cepat2 sedaqla manusia sebelum maut datang menjemput

{ Aisyah } at: 1/28/2014 6:35 pm said...

Ada jugak manusia yang lapaq duit haram ni. Tunggu la esok api neraka pulak yg bakal melahap setiap inci daging yang tumbuh hasil daripada duit haram ni. Cepat2 sedaqlah wahai manusia sebelum maut datang mnjemput

{ Aisyah } at: 1/28/2014 6:37 pm said...

Nak kaya cepat. Cepatla berat bahu kiri dia ye tak

Anonymous at: 1/28/2014 9:56 pm said...

saya pun dh terkena ngn Assaima Collection...dpt brg yg x memuaskan ati sgt..tudung yg di hantar ade yg x berjahit tepi n potongan senget..bila komplen dpt layanan yg x memuaskan n pastu terus x layan complen kita...

Anonymous at: 1/29/2014 7:54 am said...

saya pun salah seorang pelanggan assyaima collection. dapat barang bukan macam dalam gambar. cubalah berniaga jangan nak tipu pelanggan.

Anonymous at: 1/29/2014 8:36 am said...

33) Tudung Abu Dhabi
Reported by 5 people, service lambat. Ada yang dapat after 2 week dah bayar itu pun after dah push and bagi warning.

tak perlu masuk senarai la..service lambat jak..biasalah kekadang ni masalah pengantaran..saya pun pernah kena..tapi kena dengan syarikat lain..tapi kita kena faham la..

Anonymous at: 1/29/2014 8:54 am said...

Repot ja polis walaupun kena tipu 1 ringgit itu hak anda dan ada akta2 yg melindungi pelanggan@pengguna,buat sekali repot di persatuan pengguna dan skmm.makluk yg menipu online ni adalah manusia yg paling tidak berguna.hukumi lah mereka sblm ia merebak kepada kawan2 atau saudara2 kita

Anonymous at: 1/29/2014 9:47 am said...

Sy pun pernah terkena dgn assyaima collection...order brg lain dpt brg lain..bile msg x bls...

{ Cik N } at: 1/29/2014 10:38 am said...

Wawa tu kes lama 2012.. settle semua dah.. :)

{ Cik N } at: 1/29/2014 10:39 am said...

Wawa tu dah settle dah.. kes lama tahun 2012.. dia pun oke je skrang takde masalah..

{ Yanty Saleh } at: 1/29/2014 11:14 am said...

Saya hampir nk beli dgn assyaima..seb baik la..

{ faz fiena } at: 1/29/2014 1:45 pm said...

Assalam...just for info, sye salah seorg pemilik online store yg dah tak aktif, tapi gagal nk log in utk remove sbb lupe password. Admin utk online store pon xberjawab. Then if any transaction done, please email me. I'll transfer back the money. Before this dah return money to 2 pembeli, sbb stok barang tersebut ssh nk dpt. My online store is Qhursanee Enterprise online store. Sebelum ni jual Jus Qhazanah..tp stok ssh dpt, terpaksa stop. Really sorry to buyers yg consistent amalkan Qhazanah. Email to qhursanee@gmail.com.

Anonymous at: 1/29/2014 1:55 pm said...

pernah beli dgn assyaima collection..2 minggu baru dapat barang..bila komplen x layan..serik dah dengan assyaima collection

Anonymous at: 1/29/2014 3:09 pm said...

Saya br kn last week rm750 lesap..rayu nak pakai duit cpt..sumpah nama Allah bagai...account cimb 1422 0085633 528 nor hashemah ...gn nm fb pun fake...

Anonymous at: 1/29/2014 8:41 pm said...

Sya penah g kdai assyaima yg kat bndar raub...msuk kdai tgk kleksi mmg xmnarik minat lgsng...tgk buruk2 n mcm stok lama.klu kat pasar mlm drg lambak2 je.da la staff mcm sombong...sya trud blah...

{ vipmaster power } at: 2/05/2014 9:57 pm said...

This Is What Women Really Want !!

http://mantopbro.blogspot.com

Anonymous at: 3/02/2014 3:50 pm said...

Assyaima collection mmg penipu..saya pernah kena beli barang lain dpt..pastu jumlah tudung kurang..bayaran tuk barang selepas itu tdk dipos..bthubung trus dgn owner mula mula manis mulut lebih dr madu..bila ada masalah sms n call tdk dilayan..satu sen duit yg dia ambi sya tak halalkn..

{ taeyeonza } at: 3/02/2014 4:25 pm said...

mcm ramai jer yg pegi kat pages dia baik awak beri warning kat pengguna FB yg lain

Anonymous at: 5/03/2014 12:45 pm said...

Sy pun pernah kene dgn assyaima,, indah khabar dr rupa,, order lain, dpt lain,, sms, call pm inbox xlyn.. tudung xberkualiti,, siap tls brg dibeli xblh pulangkan.. order lmbt smpai,, dah report tribunal die kate ade die kisah?? Nape poli xamik tindaksn lau die salah??

{ Penjual Tonik Rambut Murah } at: 11/11/2014 3:51 pm said...

Itu memang nak ambil duit orang secara tipu tu... Apa pun berhati-hati..saya pun penjual online..xdelah gamaknya nk ambil duit org dgn cra tu..haram di sisi agama..ish3xx..
Anda menghadapi masalah rambut? Jom try 1 minggu je dah berkesan. Klik >> TONIK RAMBUT RABAN EXTRA MERAWAT DALAM TEMPOH 1 MINGGU SAHAJA

Anonymous at: 11/22/2014 11:04 am said...

Saya beli nona roguy 2x dah dgn syuhada tu x kena tipu. Brg sampai 2hari lepas order.

{ Aleazar Mering } at: 1/03/2015 1:25 pm said...

Kenapa tak report polis? Nama dan no.akaun suspek dah tau.. apalagi???

{ Nisa } at: 1/15/2015 5:04 pm said...

Page BUTIK D'YULIANIS COLLECTION..sy dah terkena ni..lps bank in kata nak terus pos, tp brg tak smpi2 pun..bila minta tracking no, mcm2 alasan dia bg..kononnya staff silap send order & dah pos semula..bg tracking no tak wujud dlm sistem..siap block sy di whatsapp & fb..bila sy dh ugut & share kt fb, baru unclock whatsapp utk inform kata dah pos..padahal baru pos lps kena ugut..then, dia block whatsapp semula..taktau la brg ape yg dia pos..still hold utk buat report..org jenis mcm ni mmg kena ajar sikit bg sedar..sbb bila sy search kt google, page dia pnh menipu org..so, beware ye kalau ada yg baru nak buat order..sy komen kat page dia pun dia dah delete & block..so, hanye tinggal komen2 +ve je..yg -ve takde..

{ Meeda Mohd Isa } at: 2/22/2015 11:37 pm said...

Saya dah terkena minggu lepas din sorang Midah kat FB in Nama "Mila Nurliana Ayu"
Orang Indonesia ting gal di Kalimantan , konon bekerja di Samsung & Apple Indonesia
Jual hp murah2 duit dah masuk kat acc western union tapi barang x sampai lagi dah 9 hari Tunggu.. Msg x balas

{ Salsabila Binti M Asri Ng } at: 11/30/2015 12:34 pm said...

Beli barangan ngan sye je
Macam2 ada...:)
Whatsapp 0142033095

FB.Salsabila shope

Anonymous at: 12/17/2015 7:03 pm said...

Sye bru blajar bniaga..tgok mcm2 brita xelok ni buat sye risau nk borong brg²..xtau mcm mne nk pastikan yg btl atau mnipu

Anonymous at: 2/27/2016 1:10 am said...

Saya rasa tertipu dgn tudung borong.katanya harga murah kualiti butik.belian rm700 utk 60 helai 3 jenis berlainan.bila dapat..kualiti hancur .jaitan berterabur..sampai xtau nak jual macamana..saya pun pk berkat tak berkat jual mcm ni punya kualiti.nak jual rm10 pun belum tentu org nak beli.sedih sangat sbb yg berniaga ni org Islam..patut tau halal haram mcmana..

Anonymous at: 4/27/2016 9:58 pm said...

Tertipu dengan bangla Pusat Sulaman di Pusat Bandar Puchong. Dah bayar kata tak bayar..tak siap..macam2. Talam lagi banyak rugi

{ wenghonn Kan } at: 7/07/2016 10:17 am said...

Halo tumpang lalu,kami adalah dropship platform di Malaysia, semua barang-barang yang dipaparkan adalah direct link ke owner's facebook ,supaya anda dapat mengetahui siapakah yang menjual barang itu,ini adalah untuk minimizekan risiko scam.
Register company:
http://dropshipmme.com/dropshipper/
Start Business:
http://dropshipmme.com/

{ Herman Kamil } at: 8/31/2016 12:53 pm said...

Halo kawan-kawan, saya Herman daripada Indonesia. Saya di sini untuk berkongsi beberapa maklumat penting tentang bagaimana untuk mendapatkan pinjaman daripada organisasi pinjaman islamic, saya tidak percaya bahawa saya boleh mendapatkan pinjaman dari mana-mana pemberi pinjaman dalam talian atau internet kerana saya sentiasa fikir mereka semua penipuan. Tetapi cerita ini berubah dua minggu lalu apabila rakan memberitahu saya tentang bagaimana dia mendapat pinjaman perniagaan daripada mereka. Walaupun saya merasa sukar untuk percaya, tetapi saya memberitahu diri saya terpaksa mengambil risiko kerana saya serius memerlukan pinjaman. Saya telah mendaftar untuk pinjaman sebanyak $ 70,000 USD. Saya menghubungi mereka di Itali. Yang mengejutkan saya, pinjaman saya telah diluluskan dan saya menerima pinjaman selepas 3 hari. Satu perkara yang saya suka tentang mereka adalah bahawa semua pinjaman mereka adalah sangat mudah untuk memproses dan jelas. Tiada kos tersembunyi. Tidak ada jaminan yang diperlukan daripada saya kerana saya memfailkan pinjaman tanpa jaminan. Mereka mempunyai takut akan Tuhan Yang Maha Kuasa. Saya akan menasihati sesiapa sahaja yang memerlukan pinjaman untuk menghubungi mereka dengan segera melalui e-mel
(frb228813 [at] gmail [dot] com) dan salah satu kakitangan mereka akan segera bertindak balas kepada anda. Sila berkongsi maklumat ini dengan saudara-saudara Islam yang kuat, mereka akan mengetahui bahawa organisasi wujud dan mendapatkan pinjaman dari them.May maha kuasa Allah memberkati tahun baru ini untuk kita.

Anonymous at: 9/26/2016 5:01 pm said...

ok.... aku ade beli shawl di satu tempat nii... byk helai jgk laa... 4 hari lepas buat payment pd hari isnin (19.9.2016) owner kata dia masuk wad sbb pregnancy, ok lah aku terima alasan dia walaupun bunyi mcm pelik sikit. Dia cakap everything akan settle selewatnya sebelum hari khamis. Ok lah aku senysp jer. Dan sampai skrang doo tak dapat tudung. kemarin dia ckp nk bg no. tracking pos laju, Dan hari ini bila ditanya.. dia suruh aku bersabar sbb dia masih sakit kononnya, tapi tengok dekat instagram & facebook dia ade jer update yg terbaru... Nak tanya pendapat korang laa, agak - agak aku ni dah kena tipu ke???

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

 

Copyright © 2010 Que Achmad DotCom, All Rights Reserved. Design by DZignine