Sahabat Que 'Silent Readers'

[MISTERI] Kasut Keluaran ADIDAS Yang Pertama Di Dunia YANG SERAM | GAMBAR-GAMBAR MENARIK

1/26/2014 08:00:00 pm

[MISTERI] Kasut Keluaran ADIDAS Yang Pertama Di Dunia YANG SERAM | GAMBAR-GAMBAR MENARIK | Adi Dassler bermula kerjaya sebagai pembuat roti, tetapi semangat tinggi dan beliau lebih kepada pembuatan kasut sukan. 

adidas

Pemilihan imej kasut dari syarikat pertama adi iaitu ‘gebruder dasher schuhfabrik’, yang kini dikenali sebagai adidas, termasuk kasut trek dan kasut padang, yang terdiri daripada kasut pecut untuk melompat cleats dari tahun 1920-an – yang dipakai dalam persembahan sukan Olimpik di pelbagai tempat dari 1920-193.
baca lagi & lagi Gambar klik TAJUK ENTRI ni

Di atas adalah kasut pecut pertama Adi Dassler, salah satu paten pertama beliau dari german pada tahun 1925, yang telah dibangunkan untuk memecut dan jarak pertengahan trek sehingga 800m dan mempunyai padang yang direka bio-mekanikal daripada 60mm. Kasut ini dari bahan yang diperbuat daripada kulit kambing.

Kalau di lihat pada duri di tapak kasut ini,menyeramkan,bayangkanlah kalau terpijak kaki orang pasti belubang…


Gebruder dassler schuhfabrik ‘rennschuh’ – 1925, sprint shoe shoe size: 6 (UK), 176 g


lina radke-batschauer – modell waitzer – 1928, sprint shoe
 
 
 helene schmidt – modell waitzer – 1928, sprint shoe
 
 
sumber

You Might Also Like

1 comments

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad