Sahabat Que 'Silent Readers'

[TERGEMPAR] Beberapa Orang Masuk Islam Setelah Melihat Video Ini | [EKSKLUSIF] Pendedahan Yang AKAN MEMBUAT Ramai Orang BERFIKIR SEJENAK

1/07/2014 09:00:00 pm

[TERGEMPAR] Beberapa Orang Masuk Islam Setelah Melihat Video Ini | [EKSKLUSIF] Pendedahan Yang AKAN MEMBUAT Ramai Orang BERFIKIR SEJENAK | Video baharu ini adalah satu video yang sangat mencuit hati sesiapa pun yang melihatnya.

video islam

Ada yang mengatakan telah seramai 37 orang telah masuk Islam setelah melihat video ini. Walaubagaimanapun itu bukanlah satu target bagi video ini, yang penting dakwah dari video ini membuka hati dan minda semua orang.
baca lagi & tonton video ini klik TAJUK ENTRI ni

Islam adalah pembawa rahmat dari asal kehidupan manusia yang jahil sehinggalah kedatangan Nabi Muhammad S.A.W datang untuk menyelamatkan manusia dari terus ditengelami arus kemaksiatan dan kejahilan yang ketara. Bayangkan sebelum Nabi datang bayi perempuan ditanam hidup-hidup, miskin dan kaya dibezakan tersangat jauh hingga berlaku sistem kasta yang mana orang miskin terus ditindas dan dihina apatah lagi untuk diberi bantuan. Hamba abdi juga terus berlaku pada masa jahilliah yang mana hamba boleh dibuat sesuka hati tuannya tanpa ada belas kasihan.

Semoga video dibawah memberi pencerahan hati kepada kita semua:Sebenarnya Islam adalah satu pencerahan dan satu sinar kebenaran sehingga zaman jahilliah terkubur lalu kedatangan Islam telah memajukan pendidikan sains, astronomi perubatan,pelayaran, matematik dan teknologi lain yang terus sehingga kini kita dapat merasai ilmu yang dibawakan ini sehingga terlahirlah pakar-pakar ilmuan yang genius seperti Al-Biruni, Al-Jahiz, Al-Kindi, Abu Bakr Muhammad Al-Razi, Ibnu Sina, Al-Idrisi, Ibnu Bajjah, Ibnu Zuhr, Ibnu Tufayl, Ibnu Rushd, Al-Suyuti, Abu Musa Jabir bin Hayyan, Al-Khawarizmi, Banu Musa, Abbas Ibn Firnas, Al-Farabi, Al-Masudi, Al-Muqaddasi, Ibnu Al-Haytham, Al-hazen, Omar Khayyam, Al-Ghazali, Al-Khazini, Al-Jazari, Al-Nafis, Al-Tusi, Ibn al-Shatir, Ibnu Khaldun dan Taqi Al-Din.  

Alhamdulillah…

You Might Also Like

0 comments

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad