Sahabat Que 'Silent Readers'

[LUARBIASA] Nenek Ini Mengandung Hampir 47 Tahun | [GAMBAR EKSKLUSIF] BIAR BETUL?

1/20/2014 02:00:00 pm

[LUARBIASA] Nenek Ini Mengandung Hampir 47 Tahun | [GAMBAR EKSKLUSIF] BIAR BETUL? | Secara kebiasaannya, seorang wanita akan mengandung dalam jangkaan masa lebih kurang 9 bulan 10 hari.

mengandung1

Ada yang kurang juga daripada itu. Namun begitu, terdapat seorang wanita berstatus nenek melahirkan anak setelah mengandung hampir 47 tahun.
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni

Memang benar-benar pelik. Bagaimana ia boleh mengandung sehingga begitu lama sekali. Gambar di bawah ini ada menunjukkan anaknya sudah menjadi seperti mumia yang telah diawet. Boleh lihat gambar di bawah ini.

mengandung3

Lithopedion A lebih dikenali sebagai bayi batu, sebenarnya jisim kalsifikasi, fungsi untuk menjadi janin hidup.

Walaupun keadaan ini sangat pelik dan aneh. Pada tahun 1955 seorang wanita berusia 26 tahun bernama Zahra Aboutalib dikejarkan ke hopital untuk melahirkan bayinya, tetapi selepas dan tersiksa selama 48 jam, dia masih tidak boleh memlahirkan bayi sehinggakan dia harus menjalani pembedahan caesar tapi fikirannya tentang kematian, wanita melarikan diri dari hospital dan bersembunyi di rumahnya. Setelah hampir 50 tahun kemudian dia melahirkan bayi mumia. Bagaimana pekara ini terjadi? Lihatlah foto-foto “tidur bayi”

Tetapi 47 tahun kemudian wanita ini dikejarkan kembali ke hopital untuk melahirkan “bayi 47 tahun-” nya. Para doktor mengeluarkan jisim kalsifikasi yang mempamerkan persamaan dengan mumia. Dalam rangka melindungi dirinya, organisma ibu janin terbungkus dalam bahan calciferous sehingga sistem kekebalan tubuh tidak memulakan reaksi.

Tetapi sebuah mitos Maghribi lama mengatakan bahawa seorang bayi boleh tidur dalam rahim ibu kerana ilmu hitam atau putih dan boleh dilahirkan setelah masa normal, hidup dan sihat.


sumber

You Might Also Like

1 comments

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad