DIHALAU Hanya Gara-Gara Memakai JERSEY KELANTAN (Jersey Red Warriors) Di Stadium

DIHALAU Hanya Gara-Gara Memakai JERSEY KELANTAN (Jersey Red Warriors) Di Stadium | Beliau ni DIHALAU keluar dari STADIUM hanya kerana memakai Jersey KELANTAN (Jersey Red Warriors). Betul ke berita yang Abe dapat ni? Macam ni pun ada ke? Macam xley terima dek akal la rasanya... Grrrrrrr...


kalau nak tengok videonya, Klik TAJUK ENTRI ni
Kalau kena HALAU sebab takda tiket ke, bolehlah jugak AKAL ni terima... Kalau mcam ni, lepas ni baik takyah adakan acara sukan kalau semuanya nak TIMBULKAN PERBALAHAN. Huhuhhuhu...

Abe dapat video ni dr Facebook.

Insiden memalukan di Malaysia dikatakan apabila penyokong sebuah negeri di selatan telah mengherdik, menghina & mencaci seorang rakyat Kelantan yang juga membayar tiket untuk menyaksikan perlawanan bolasepak. Beliau diherdik hanya kerana memakai jersi keramat , The Red Warrior.

Jika inilah anda melayan tetamu bolasepak, insyallah bolasepak jugalah yang akan menghancurkan apa saja yang kami banggakan.

sumber: https://www.facebook.com/ilovekelate & https://www.facebook.com/photo.php?v=10200427388349936

17 comments:

Anonymous at: 1/27/2013 9:24 pm said...

Itu bodoh punya kerja.Anak Kelantan pun ada juga yg menabur bakti dgn skuad Johor Darul Takzim.

amer at: 1/27/2013 9:46 pm said...

betulke ni? pelikla pulak,apsal teruk sgt fan Johor Takzim ni. Dahla ari tu bawa askar masuk stadium Kota Baharu...

{ PUPPETS } at: 1/27/2013 10:58 pm said...

kik kik kik bola cuma sejenis benda bulat yg isinyer angin... gunanyer disepak sana sini...tak sangka plak yg minat sangat ngan menda bola nih... kepalahotaknyer pun mcm bola he he

Anonymous at: 1/27/2013 11:42 pm said...

MasyaAllah, kenapa mengaibkan hamba Allah tu sampai sebegitu rupa? Hak setiap insan untuk menyokong sesiapa pun.

Anonymous at: 1/28/2013 12:49 am said...

aku nama kata Johor sori la , negeri dia pun aku tak minat nak pi .

{ iyoyul } at: 1/28/2013 9:25 am said...

kene ambil kira sebelum kejadian, apa yg pemuda tu buat.. tak elok terus judge, walaupun majoriti penyokong kelantan bersikap agresif, kita x patut menilai mereka semua sebegitu, betul tak? penyokong dari negeri lain pun ade yang berperangai x sepatutnya.. sebenarnya bukannye masing-masing mewarisi genetik dari negeri tertentu, tapi apa orang tua-tua cakap ialah suka "ikut kawan".. tu ler masalahnya jadi masing-masing berperangai tertentu.

{ kapcai biru } at: 1/28/2013 11:29 am said...

ape tujuan mamat tu pakai jersi kelantan di tengah2 penyokon johor?

{ Leeza dayasari [santai leeza] } at: 1/28/2013 11:56 am said...

tidak faham ler.. macam2 boleh jadi. bila emosi melangkaui fikiran.

{ Arif Zin } at: 1/28/2013 12:33 pm said...

masaalah ini terjadi kerana pihak penyokong sangat taksud kerana Raja kita yang ada dibelakang ini yang mnejadi masalah kepada
Pasukan B/Sepak Kita - peraturan ada tidak ikut , sikit komen terus buang . Ini yang kita pelik bermain Kelantan bawa Komando - ianya makan gaji saja kalau diarah ikut itu saja . Sukan Untuk Negara kah atau sukan b/spak untuk negeri . sekian fikir fikirkan lah dunia peminat sukan no1 dunia / malaysia amnya ,

{ Budak Kg- SETIU, Terengganu } at: 1/28/2013 2:34 pm said...

salam, dah link blog dekat http://budakkg-setiu.blogspot.com semoga hubungan yang terjalin membawa manfaat bersama

{ AyueJean } at: 1/29/2013 12:25 am said...

Ni macam kes mamat pakai jersey MU ke LIV time team lain datang Malaysia......
Biarlah dia nak pakai apa pun.... Aiyoo..

Anonymous at: 1/29/2013 12:55 pm said...

Nie masa game Johor DT vs Perak..Piala FA..budak tue tak bt salah apa pun..

Anonymous at: 1/30/2013 3:11 pm said...

budak tu mmg tak buat salah... kalo nak sokong TRW pi la game TRW... ni game JDT vs Perak... pas tu sajer expose diri ngan pakai jersey TRW...

{ selipar putih } at: 2/01/2013 5:03 pm said...

haih motif etul diorang ni..mende ni pon nak bikin hal,,..hak diaa kot nak baju kelantan..

Anonymous at: 2/28/2013 1:01 am said...

memang dia tak buat salah . tp kalau dah tanpa motif tetiba berdiri kat deretan beribu org yang sokong JDT , sapa yang tak perasan ? apa motif dia buat cmtu ? nak kata tak ada tempat duduk . ada je . -,-

{ ganu4all } at: 3/09/2013 7:53 pm said...

Kalau xfaham dunia bolasepak ni jgn join,pikir logik akal la..jgn buat apa yg org xbuat..

{ ganu4all } at: 3/09/2013 7:54 pm said...

Bro kna faham sensitiviti dunia bolasepak ni brooo...

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

 

Copyright © 2010 Que Achmad DotCom, All Rights Reserved. Design by DZignine