Sahabat Que 'Silent Readers'

PENDEDAHAN Remaja Melayu Murtad Selepas Ambik Keputusan SPM

1/24/2013 12:35:00 am


PENDEDAHAN Remaja Melayu Murtad Selepas Ambik Keputusan SPMIni cerita dan isu semasa yang terbaru berkenaan remaja Melayu murtad. Hai…lepas satu-satu. Mudah benar sekarang, budak-budak remaja Melayu hati mereka jadi gelap. Gambar di atas sempat dirakam dalam halaman Facebook.
baca lagi Kes Murtad ni, Klik TAJUK ENTRI ni

Nama : Tajul Azri
Umur : 19 Tahun
Negeri : Melaka
Status : Murtad selepas SPM

Ada orang Melaka di sini? Kalau nak diikutkan dah ramai sangat sekarang ini remaja Melayu murtad di Facebook. Siapa ada group lagi. Bukan sikit punya bilangannya. Sangat membimbangkan juga jikalau tiada ditangani dengan segera. Dekat sinilah juga tempat mereka berkumpul bagi mereka-mereka yang dah pun murtad. GROUP MURTAD

Selain daripada kaunseling, paling pentingnya sekarang ini pihak yang berwajib perlu mencari punca utama sehinga menyebabkan ramai remaja Melayu murtad sekarang ini. Manakala di bawah ini pula gambar yang menunjukkkan perbualan budak hingusan Tajul Azri ini dengan maknya. Dikatakan, keluarganya masih berusaha untuk membantunya kembali kepada Islam semula.
P/S : Dunia makin canggih, budak-budak sekarang dah tak macam dulu. Makin berani. Remaja Melayu murtad satu hal, siap berani lagi beritahu satu dunia lagi. Bangga ker?

sumber: http://www.portalharian.com/2013/01/remaja-melayu-murtad-selepas-ambik.html

You Might Also Like

14 comments

  1. dunia akhir zaman...sedih tgk org mlayu kita murtad...ni yg kita tau...yg kita tak tau mcm mana plak...hurm...nauzubillah :(

    ReplyDelete
  2. kes agama suku politik suku...hancur

    ReplyDelete
  3. wanauzubillahiminzalik

    ReplyDelete
  4. ish3...ak dari mlaka gak.

    ade satu sumber dgr bdk ni tpengaruh dgn syiah.
    tapi x tahu sahih tak.
    moga2 dia dpt hidayah smula....

    ReplyDelete
  5. syukur... dia dah jumpa haluan yang betul... Halleluyah

    ReplyDelete
  6. Haluan yg betul apa nya...dia tepesong lah..dh2 si kafir ni g main jauh2 tak yh sibuk katsni

    ReplyDelete
  7. Nak gelak jgak tngok bdk remaja skarang...tulah trlampau sangat ikut gaya org barat.....akhirnya jdi org barat betul2...tapi kebanyak org as skarang tak banyak memeluk agama kristian...mereka lbeh suka jadi aties(tiada agama)...sbab apa adik aku da kwn kat as..mereka ckp..agama kristian memening kn kepala mereka...peraturan di dlm kitab di ubah2 menyebabkn mereka dah hilang kepercayaan dgn agama kristian ne.....ada sebilangan mereka dh memeluk islam gak..bagi yg brilmu...:D....hahaha...

    ReplyDelete
  8. Murtad baik

    ReplyDelete
  9. di uk angka meningkat setiap bulan mat saleh and abg black convert masuk muslim yg ori muslim nak murtad ini masaalah jiwa kacau perlukan perhatian dari keluarga dan kawan2 people like this where he go no peace inside soul

    ReplyDelete
  10. Bila diri sendiri menjauhkan agama daripada hidup inilah yang akan terjadi.Ya Allah,aku memohon padamu lindungilah umat Islam daripada bisikan syaitan yang ingin menyesatkan manusia.

    ReplyDelete
  11. Astaghfirullahalazim......ya allah jauhkanlah aku dgn keluargaku dgn hal hal murtad seperti ini .. lindungilah ummat muhammad mu ya allah...

    ReplyDelete
  12. budak ni belajar agama Islam lbh dari pelajar2 lain sblm spm. bukan dia kurang didikan agama pun!! ingat siti aishah bokhari? bapak dia imam!! dia sendiri hafal surah yaasin!!?? tp siapa kita nak kata budak2 ni takdak ilmu agama????

    ReplyDelete
  13. kalau ada ilmu agama setinggi gunung pun,tak boleh pikir mana haram mana halal,xguna jugak kawan..aku bukan tukang nasihatkan orang tapi bercakap melalui pengalaman aku...

    ReplyDelete
  14. laksanakan hudud la bodo punya kerajaan..hukum murtad dlm hudud adalh bunuhhh...baru la anak2 muda takut

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Search Blog QueAchmad