PENDEDAHAN Remaja Melayu Murtad Selepas Ambik Keputusan SPM


PENDEDAHAN Remaja Melayu Murtad Selepas Ambik Keputusan SPMIni cerita dan isu semasa yang terbaru berkenaan remaja Melayu murtad. Hai…lepas satu-satu. Mudah benar sekarang, budak-budak remaja Melayu hati mereka jadi gelap. Gambar di atas sempat dirakam dalam halaman Facebook.
baca lagi Kes Murtad ni, Klik TAJUK ENTRI ni

Nama : Tajul Azri
Umur : 19 Tahun
Negeri : Melaka
Status : Murtad selepas SPM

Ada orang Melaka di sini? Kalau nak diikutkan dah ramai sangat sekarang ini remaja Melayu murtad di Facebook. Siapa ada group lagi. Bukan sikit punya bilangannya. Sangat membimbangkan juga jikalau tiada ditangani dengan segera. Dekat sinilah juga tempat mereka berkumpul bagi mereka-mereka yang dah pun murtad. GROUP MURTAD

Selain daripada kaunseling, paling pentingnya sekarang ini pihak yang berwajib perlu mencari punca utama sehinga menyebabkan ramai remaja Melayu murtad sekarang ini. Manakala di bawah ini pula gambar yang menunjukkkan perbualan budak hingusan Tajul Azri ini dengan maknya. Dikatakan, keluarganya masih berusaha untuk membantunya kembali kepada Islam semula.
P/S : Dunia makin canggih, budak-budak sekarang dah tak macam dulu. Makin berani. Remaja Melayu murtad satu hal, siap berani lagi beritahu satu dunia lagi. Bangga ker?

sumber: http://www.portalharian.com/2013/01/remaja-melayu-murtad-selepas-ambik.html

14 comments:

{ eimah siti } at: 1/23/2013 4:45 pm said...

dunia akhir zaman...sedih tgk org mlayu kita murtad...ni yg kita tau...yg kita tak tau mcm mana plak...hurm...nauzubillah :(

Anonymous at: 1/29/2013 10:06 pm said...

kes agama suku politik suku...hancur

Anonymous at: 2/09/2013 1:20 pm said...

wanauzubillahiminzalik

{ nazzrien } at: 2/26/2013 7:58 pm said...

ish3...ak dari mlaka gak.

ade satu sumber dgr bdk ni tpengaruh dgn syiah.
tapi x tahu sahih tak.
moga2 dia dpt hidayah smula....

Anonymous at: 4/16/2013 3:44 pm said...

syukur... dia dah jumpa haluan yang betul... Halleluyah

Anonymous at: 6/15/2013 9:03 pm said...

Haluan yg betul apa nya...dia tepesong lah..dh2 si kafir ni g main jauh2 tak yh sibuk katsni

{ Shaifulrizan epul } at: 6/16/2013 8:52 pm said...

Nak gelak jgak tngok bdk remaja skarang...tulah trlampau sangat ikut gaya org barat.....akhirnya jdi org barat betul2...tapi kebanyak org as skarang tak banyak memeluk agama kristian...mereka lbeh suka jadi aties(tiada agama)...sbab apa adik aku da kwn kat as..mereka ckp..agama kristian memening kn kepala mereka...peraturan di dlm kitab di ubah2 menyebabkn mereka dah hilang kepercayaan dgn agama kristian ne.....ada sebilangan mereka dh memeluk islam gak..bagi yg brilmu...:D....hahaha...

Anonymous at: 7/16/2013 8:17 pm said...

Murtad baik

Anonymous at: 8/01/2013 10:36 am said...

di uk angka meningkat setiap bulan mat saleh and abg black convert masuk muslim yg ori muslim nak murtad ini masaalah jiwa kacau perlukan perhatian dari keluarga dan kawan2 people like this where he go no peace inside soul

Anonymous at: 8/02/2013 10:36 pm said...

Bila diri sendiri menjauhkan agama daripada hidup inilah yang akan terjadi.Ya Allah,aku memohon padamu lindungilah umat Islam daripada bisikan syaitan yang ingin menyesatkan manusia.

{ Su Arila } at: 8/12/2013 4:57 pm said...

Astaghfirullahalazim......ya allah jauhkanlah aku dgn keluargaku dgn hal hal murtad seperti ini .. lindungilah ummat muhammad mu ya allah...

{ anti bohmau } at: 8/22/2013 12:07 pm said...

budak ni belajar agama Islam lbh dari pelajar2 lain sblm spm. bukan dia kurang didikan agama pun!! ingat siti aishah bokhari? bapak dia imam!! dia sendiri hafal surah yaasin!!?? tp siapa kita nak kata budak2 ni takdak ilmu agama????

{ muhamad azmer } at: 10/14/2013 3:37 pm said...

kalau ada ilmu agama setinggi gunung pun,tak boleh pikir mana haram mana halal,xguna jugak kawan..aku bukan tukang nasihatkan orang tapi bercakap melalui pengalaman aku...

{ adam derita } at: 12/04/2013 10:38 am said...

laksanakan hudud la bodo punya kerajaan..hukum murtad dlm hudud adalh bunuhhh...baru la anak2 muda takut

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

 

Copyright © 2010 Que Achmad DotCom, All Rights Reserved. Design by DZignine