Sahabat Que 'Silent Readers'

GILA... Ada Sekolah Untuk Menjadi NABI Di Israel... KURANG AJAR YANG TERLAMPAU NI...

1/05/2013 03:51:00 am

GILA... Ada Sekolah Untuk Menjadi NABI Di Israel... KURANG AJAR YANG TERLAMPAU NI... | Golongan nabi-nabi seperti yang kita tahu merupakan golongan insan terpilih yang dipilih oleh ALLAH SWT. Namun, di Israel, terdapat sebuah institusi pendidikan di mana selepas para pelajarnya menamatkan pengajian, mereka akan ditauliahkan dengan gelaran "Nabi"..Kalau nak tahu dengan lebih lanjut kekurangan ajar ISRAEL ni, meh baca kat bawah ni..Di Israel, terdapat institusi pengajian di mana lulusannya bakal mendapat gelaran 'nabi'. BODOH & KURANG AJAR YANG MELAMPAU ni...

Sekolah YANG KURANG AJAR ni bernama 'Cain and Abel School for Prophet' itu menawarkan biayaan sebanyak 200 shekel bagi sesiapa yang berminat untuk memiliki gelaran nabi. Apa yang gilanya, untuk mendapatkan gelaran Nabi, para pelajar hanya perlu mengikuti 40 kelas singkat.
baca lagi Klik TAJUK ENTRI ni

Sekolah tersebut akan memberikan sijil kepada sesiapa yang dinyatakan lulus. Peraturan di sekolah itu juga tidak ketat. Siswa-siswa di sekolah tersebut dibenarkan masuk ke kelas dengan hanya mengenakan baju biasa, menggunakan gadget semasa proses pembelajaran, bahkan ada yang membawa gitar masuk ke dalam kelas. Terdapat juga siswa yang tak segan keluar dari kelas untuk merokok.

Di sekolah ini, para siswa akan belajar tentang erti mimpi, klasifikasi malaikat, dan misteri roh kudus. Mereka belajar bagaimana membezakan perasaan batin seseorang dari perilaku eksternal dan penampilan.  Memang JAHIL 2k betul, grrrrr... Memang geram tahap TAPIR dah Abe rasa, grrrrr...

Satu-satunya guru sekolah itu, Shmuel Hapartzy percaya, Messiah (Nabi Isa) telah datang dan usia penebusan sudah dekat. Ertinya, sekolah itu disiapkan untuk menyambut nabi baru. Anehnya, Hapartzy mengaku tidak menjamin belajar di sekolah tersebut boleh membuatkan murid-muridnya boleh berinteraksi secara langsung dengan Tuhan.

Hapartzy menjelaskan kurikulum yang dipakai di sekolah tersebut mengikuti sifat-sifat seorang nabi. Sehingga, jika murid-muridnya sudah boleh menguasai kurikulum yang diajarkan, mereka boleh mendapatkan ijazah bergelar nabi.

"Di masa lalu terdapat golongan nabi. Tetapi sekarang, di zaman moden, ketuhanan ada pada semua orang. Kita hanya perlu membuka mata kita untuk itu," kata Hapartzy, seperti dilapor oleh AP. Sekolah itu berada di sebuah pusat keagamaan di selatan Tel Aviv. Pusat keagamaan itu dikenali sebagai tempat yang menampung moral jalanan berbanding mempelajari soal agama. Pusat keagamaan itu mendapat sumbangan dari yuran kemasukan para murid-murid sekolah nabi.

p/s: Gila! Gelaran Nabi bukan untuk diberikan sesuka hati..

You Might Also Like

1 comments

  1. Salam, u kena paham maksud' nabi' dalam bahasa ibrani dan juga arab, dalam bahasa ibrani nabi tu bermaksud penyampai atau lebih kurang begitu maksud nye, kalau penyelemat atau rasul disebut 'avatar' sila perbetulkan saya kalau salah dan silap

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad