WAJIB TENGOK: Pesanan Kepada Yang Memakai 'Contact Lenses'

Pesanan kepada yang memakai kanta sentuh (Contact Lenses)...

Anda dilarang berada di tempat haba yang terlalu panas.. Contohnya.. memakai kanta sentuh (Contact Lenses) semasa sedang membakar BBQ.. dan sebagainya.. Jika anda berdegil.. Anda mungkin akan BUTA buat selama-lamanya... Ini kerana kanta sentuh diperbuat daripada plastik.. Jika anda merasakan maklumat ini berguna untuk orang lain.. Sila klik "Share" dan kongsi di facebook anda.


*Perkongsian Abe ini hanyalah semata2 untuk diambil ikhtibar pada kita semua, & untuk korang komen Blog Abe ni, caranya, korang kena KLIK tajuk entri ni, barulah akan muncul Slot Komen... Pastu korang tinggalkan Komen ye... Tq. Sila LIKE entri ni jika korang suka & korang rasa entri ni patut dikongsikan untuk kebaikan bersama... Tq, jasamu Dikenang. Pada yang masih belum lagi jadi Sahabat Abe, silalah jadi Sahabat Abe di www.queachmad.com....

7 comments:

{ AyueJean } at: 8/13/2012 6:12 pm said...

Thanks Abe...

{ Dear KHY } at: 8/13/2012 6:29 pm said...

baik tak payah pakai.bukan lawa pun kalau pakai lagipun memudaratkan diri adala

{ Leeza dayasari [santai leeza] } at: 8/13/2012 8:24 pm said...

mata leeza sgt sentsetif, jadi mmg tak boleh nk pakai contact lense...
isyh isyh..

{ Cik Rongoks } at: 8/13/2012 8:34 pm said...

waaaaaaaa.takut tgk gambar tu..

{ JunAina } at: 8/14/2012 9:08 am said...

Contact lens kalau pakai memang kena hati2, kebersihan pun kena utamakan. Mata Jun memang rabun tapi dah tak boleh guna contact lens cermin mata je, kalau tak ada cermin mata maknanya separuh buta.

Nikmat mata yang ALLAH telah tarik.

{ C!K 0R3N =) } at: 8/14/2012 3:15 pm said...

wwwaaaaa....mata tuh...ngerinya... =,='

Anonymous at: 1/26/2014 8:51 am said...

Ini sebab terkena panas ke...

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

 

Copyright © 2010 Que Achmad DotCom, All Rights Reserved. Design by DZignine