Surah Al-Fatihah dipermain-mainkan di dalam lagu Akon (Arab Money Remix)?

Petang ni, bila Abe belek2 YouTube, Abe agak terkejut jugaklah... Bukan terkejut sebab nampak Hantu @ Jin, tapi Abe sangat3x terkejut bila Abe terDengar lagu ni... Tajuknya ARAB MONEY. Abe amat3x tak faham apa motif lagu ni sebenarnya. Tapi Abe terdengar beberapa perkataan yang terdapat dalam surah Al-Fatihah dinyanyikan secara berulang kali sepanjang lagu ni. Pada Abe, jelas nyata Surah Al Fatihah dipermainkan. Dekat bawah ni Abe ada letak 'videoklip' lagu tak sepatutnya ni...

8 comments:

{ Leeza dayasari [santai leeza] } at: 8/31/2012 5:28 pm said...

hmmmmmm...... macam2 lah skrg ni.... no sensetiviti.

{ Aku Mad } at: 8/31/2012 5:31 pm said...

tembak aje diorang ni..

{ Innanie | Ariffin } at: 8/31/2012 7:03 pm said...

eiiiiiiiiiiiiiiii geramnya! celakalah keatas kamu!

{ ~~zana@pb~~ } at: 8/31/2012 7:14 pm said...

ahli neraka!!

{ Scarlett O'Hara } at: 9/01/2012 12:25 am said...

Macam2 sekarang ni kan?

{ Zaitun Mamat } at: 9/01/2012 12:45 am said...

macam sial geng2 ni...sesuka hati je main2kan ayat al-Quran

{ NugRuL SakuRa } at: 9/06/2012 8:56 pm said...

Astagfirullahalazim......xsanggup nk dgr sampai habis... Ya allah!

{ Arail-Masaki } at: 9/25/2012 6:41 pm said...

akon adalah artis rap beragama Islam...............
saya rasa die bukan nak menghina... cuba dengar lirik die betul2...
pada mula nya dia nak beri tahu die bersyukur sebab dpt duit dinar... yg nilai nya tinggi menyebabkn dia jadi jutawan....
mgkin die xde niat buruk...
die cuba smpaikn perasaan dia melalui lagu2 dia...
mcm artis malaysia juga.. mcm lagu Alhamdulillah dari too phat....
mereka dtg dri gnre music yg sama kan... malah maliq pon mse blaja di sana die meluaskn bakat dia dengn mereka....
n for info lah...
90% artis rap negro adalah ISLAM......
cuma budaya mereka disana adalah berbeza dengan kita...
malah mereka tidak ikot mcm mazhab kita di malaysia.....

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

 

Copyright © 2010 Que Achmad DotCom, All Rights Reserved. Design by DZignine