KISAH BENAR: Baju Raya Jadi Penutup Jenazah Sendiri

Ini cerita kelmarin.. Abe dimaklumkan oleh kawan Abe semalam, kejadian ni berlaku kelmarin.. Bila dapat tahu semalam, cepat2 Abe dapatkan maklumat ttg kejadian ni.. Tak banyak maklumat yang Abe dapat, cuma yang ada gambar & sikit kisah oarang yang memula menyaksikan kejadian ni.. Punca kejadian Abe takdapat nak ceritakan sebab Abe takada maklumat tu... Cuma, di hari baik bulan baik ni, Abe mintak kita semua dapat sedekahkan Al Fatihah buat Jenazah... Al Fatihah.. Ni Abe kongsikan cerita menyayat hati ni dengan korang semua...

semalam aku berbuka dalam keta d highway gurun. lepas berbuka aku drive dlm 100meter aku nampak seseorang dh terbaring atas jalan.. aku berenti tolong tapi ada aku ngn sorang lagi yg terlebih dahulu brenti dari aku.. aku tanya abg t0o sepa dia kta dia nmpak berasap pas2 dia tgok2 ada org terbaring atas jalan.. aku p tengok dia dh meninggal..xda spa pun peduli.. 
baca lagi KLIK SINI
aku ngn bader t0o dduk kt dia hampir 15 minit bru org mai.. tepon 999 xdapat..pas2 aku tepon abg aku swuh call kwan dia yg keja polis bantuan.. setengah jam ambulan mai..tapi depa xleh amik sebab dh mati..pas2 aku amik tepon dia call mak dia..dia org alor staq.. org mergong.. sejam lebih dia kt citu bru polis mai..awt hampa lmbat sgt.. aku sedih sebab dekat motor dia ada baju raya baru beli.. aku guna baju t0o untuk ttup dia.. apa2 pun Al Fatihah pada arwah.

MARI KITA RAMAI3 SEDEKAHKAN AL-FATIHAH UNTUK ARWAH..
*Perkongsian Abe ini hanyalah semata2 untuk diambil ikhtibar pada kita semua, & untuk korang komen Blog Abe ni, caranya, korang kena kena KLIK tajuk entri ni, barulah akan muncul Slot Komen... Pastu korang tinggalkan Komen ye... Tq. Pada yang masih belum lagi jadi Sahabat Abe, silalah jadi Sahabat Abe di www.queachmad.com....

9 comments:

{ Yanty Lee } at: 8/04/2012 12:04 pm said...

mesti langgar lari ni...

{ Herma Julianny } at: 8/04/2012 12:17 pm said...

hmmm...
kesiannya...=(
tak sempat sambut raya...
memang menyayat hati...=(

{ Leeza dayasari [santai leeza] } at: 8/04/2012 1:02 pm said...

hmmm.. mohonlah berhati2 di jalan raya.

{ cikmisi leen } at: 8/04/2012 1:06 pm said...

al-fatihah... moga ditempatkan dalam kalangan yang baik2 ~

{ GreenSejukhati } at: 8/04/2012 9:56 pm said...

hurrmmm :'(
sedihnya bace citer dye..sampai hati kpd org2 yg tak amek peduli tuh..kne kat diri sndiri bru pdn muka !! huhh ! tacing betol..

{ Si Matatajam } at: 8/04/2012 11:55 pm said...

Al Fatihah untuk arwah..semalam pun ada sedara yang meninggal eksiden kat Langkawi ni...

{ www.QueAchmad.com } at: 8/05/2012 8:59 pm said...

Al fatihah. Berhati2 lah di jalan raya

Anonymous at: 9/03/2012 8:23 am said...

Kenapa blog ko ni? mesti ada tulis "kisah benar"? org lain tulis tidak benarkah?

{ Erza Ayuzawa } at: 6/24/2013 11:54 pm said...

kesiannya,tak sempat nak sambut hari raya ngan keluarganya.sedih

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

 

Copyright © 2010 Que Achmad DotCom, All Rights Reserved. Design by DZignine