Sahabat Que 'Silent Readers'

BERTERIMA KASIHLAH Kepada PASANGAN Kamu | Luahkan Dengan KEIKHLASAN

11/20/2013 09:00:00 pm


BERTERIMA KASIHLAH Kepada PASANGAN Kamu | Luahkan Dengan KEIKHLASAN | Nak cerita pasal terima kasih kat bini ni sikit.. Rasanya ada yang tak pernah ucap terima kasih kat bini sejak kawin..


Sebenarnya pahalanya sungguh besar. Ada seorang jemaah yang baru dengar kuliah dan ustaz cerita pasal fadhilat ucapan terima kasih kat isteri. Dia dah 30 tahun kawin dan tak pernah ucap terima kasih pun kat isteri.
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni

Jadi balik dari masjid dia berazam untuk ucap pada isteri dia. Sampai di rumah isteri dia hidang nasi goreng. Sebaik saja dia makan je nasi tu dia terus ucap terima kasih dan puji melambung-lambung peri sedapnya nasi goreng tu.

Tiba-tiba isteri dia tercegat mata terbeliak dan berkata, "30 tahun saya masak nasi goreng, abang tak pernah puji pun. Bila makan nasi goreng ni, puji bukan main lagi".

Jawab suami tu kehairanan,"So what??"

Bini dia pun jawab dengan nada marah, "Nasi goreng tu janda sebelah rumah yang bagi".    

Huhuhu terkedu suami dia...
Published with Blogger-droid v2.0.10

You Might Also Like

0 comments

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad