SEMAKAN KEPUTUSAN SPM 2012 Dijangka Keluar Pertengahan Bulan Mac 2013 | Semakan SPM 2012 ONLINE / SMS

SEMAKAN KEPUTUSAN SPM 2012 Dijangka Keluar Pertengahan Bulan Mac 2013Semakan SPM 2012 ONLINE / SMSHari ini jam 10.00 pagi, bakal di umumkan dan sudah pasti akan menjadi titik permulaan buat calon-calon yang baru sahaja menduduki SPM 2012.

untuk semak, Klik TAJUK ENTRI ni
Keputusan SPM merupakan hala tuju kita sebagai seorang lepasan SPM. Bagi adik-adik yang tengah menungu result SPM 2012 keluar bolehlah mula Apply mana-mana tempat pengajian dimana sudah mula di buka untuk pemohonan seperti Permohonan Kemasukan Ke IPTA/Politeknik/ILKA Sesi Akademik 2013/2014 dan banyak lagi tawaran lain ke Institusi Pengajian Tinggi yang dibuka sekarang. Abe akan meng'update' Permohonan terkini nanti.


Semak Keputusan SPM 2012 Secara Online
  1. Masuk ke laman Sistem Analisis Peperiksaan Sekolahhttp://sapsnkra.moe.gov.my, kemudian tekan pada semakan ibubapa di sebelah kiri laman tersebut. 
  2. Gambar seperti dibawah ini akan keluar dan isikan maklumat yang diperlukan

Semak Keputusan SPM 2012 Secara SMS
  • Anda boleh semak keputusan SPM 2012 secara SMS dengan menaip SPM <Nombor KP> <Nombor Giliran> dan hantar ke 15888.

rujukan Abe: Fuh.My

12 comments:

{ AyueJean AJ } at: 2/06/2013 10:03 am said...

Senangt je sekarang kan..
Dah boleh semak online.... =D

{ Afiq } at: 2/06/2013 11:43 am said...

thnkz sharing huhu sempat cari kerja lagi nih...tapi ada yang kata terkini 29 februari

{ cik kaki ketawe } at: 2/06/2013 12:05 pm said...

Abe ada yg kata awal Mac...ohooo...sy strees bila pandang tajuk entry Abe ni...migrain pulak rasa nya...berdebar2 tunggu result...nanti boleh tak Abe syorkan course apa yg okey dan bebraloi untuk dipilih..sbb sy masih kurang pasti dgn bidang apa yg sy nak pilih...jd bertanya kpd yg lebih makan garam itu lebih baik kan? hoho...mohon jasa baik Abe na..

Anonymous at: 2/12/2013 9:39 pm said...

29? bulan februari thn ni ade ke 29?

Anonymous at: 2/14/2013 8:19 pm said...

Ada jg khabar angin yg mengatakn bhw pd 21 Feb ini

{ anas dash } at: 2/15/2013 1:13 am said...

seram sejuk pulak bile result spm nk dkt kluar ni,,...haishhh

Anonymous at: 2/15/2013 7:41 pm said...

debor peruk ambo nih..

Anonymous at: 2/26/2013 12:43 am said...

result keluar 20 mac ..

Anonymous at: 3/03/2013 9:01 pm said...

Bilakah keputusan SPMU November/ Disember 2012 keluar.?

Anonymous at: 3/04/2013 2:54 pm said...

Ada berita terkini memberitahu bahawa keputusan SPM 2012 akan keluar pada 13/3/2013..

---Anonymous--

{ Aisa Jalil } at: 3/20/2013 1:23 am said...

Result kluar hari khamis la 21/3. Adehh takotnyeww. Nevess~~~

{ HASRUL HASSAN } at: 3/21/2013 1:24 am said...

Zaman masa sekolah menengah dulu .. punyalah susah... nak kena naik bas..turun bas... tapi sebelum tu kena cari duit poket semata nak pi ambil result. Skang semua dah mudah. Main klik2 SMS je ... guna henpon sendiri lak tu.

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

 

Copyright © 2010 Que Achmad DotCom, All Rights Reserved. Design by DZignine