KISAH NYATA Pasangan KEKASIH Yang TERLANJUR | WAJIB BACA

KISAH NYATA Pasangan KEKASIH Yang TERLANJUR | Firman Allah S.W.T: “Dan janganlah kalian mendekati zina. Sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji dan suatu jalan yang buruk.” (Al-Israa’: 32)

Wanita 1 : Betul U sayang I ??

Lelaki : Ye sayang, I tak tipu.

Wanita 1 : U nie, jangan laa pegang2 I..

Lelaki: I pegang sikit je sayang..
baca lagi Klik TAJUK ENTRI ni
Wanita 1 : Tak nak laa.. Kalau terlanjur macam mana?

Lelaki : Kita kahwin laa.. I jumpa keluarga u ..

Wanita 1 : Betul? U nak kahwin dengan I?

Lelaki : Betul sayang.. Sumpah.. U diam je.. Jangan cakap apa-apa. I pegang sikit je.. Boleh ye sayang??

Setahun selepas itu. . .

Wanita 1 : Sampai hati.. U tipu I.. Dulu U kata nak nak kahwin dengan I.. Tapi bila U dah dapat. U nak kahwin dengan perempuan lain..

Lelaki : I lelaki, U ingat I nak kahwin dengan perempuan yang senang-senang I boleh dapat? I nak perempuan yang suci.. Bukan macam U, yang senang-senang bagi tubuh pada lelaki yang bukan bergelar suami. U ingat I bodoh nak kahwin dengan U?

Wanita1: Sampai hati U cakap macam tu, dulu.. Masa U nak, macam-macam janji manis U bagi. Tapi sekarang U salahkan I?

Lelaki: I lelaki.. I cuma nak uji U je.. Tapi dah U bagi, I ambil laa. .

Wanita1: U memang lelaki tak guna.. I menyesal kenal dengan U..

Lelaki: U menyesal? Tapi I puas.. Jangan lupa datang kenduri I nanti.

Wanita1: U akan dapat balasannya nanti . .

Lelaki tersebut kemudiannya mendapat jodoh wanita yang diimpikannya.. MALAM PERTAMA LELAKI DAN WANITA YANG BARU DINIKAHINYA.

Lelaki: Sayang… I love U so much..

Wanita 2: Me too sayang..

Lelaki: I bertuah kahwin dengan U.

Wanita 2 : I pun, sayang.. I ada something nak beritahu kat U..

Lelaki: Apa dia sayang?

Wanita 2 : Sebenarnya.. U bukan lelaki pertama yang tidur dengan I.. I pernah tidur dengan semua teman lelaki I.. Untuk suka-suka je.. Cari kepuasan sebelum kahwin.. Tapi bila nak kahwin, I cari lelaki baik macam U untuk jadi suami I.. U tak kisahkan?

Lelaki: WHAT?????????????????? (terkejut)

Allah S.W.T berfirman, “Perempuan yang jahat untuk lelaki yang jahat dan lelaki yang jahat untuk perempuan yang jahat, perempuan yang baik untuk lelaki yang baik dan lelaki yang baik untuk perempuan yang baik.” (An-Nur’:26).

13 comments:

{ Ibu Amirul } at: 2/05/2013 8:55 am said...

Padan Muka....

{ selipar putih } at: 2/05/2013 11:30 am said...

terkena balik...buat orang lagi..
baru perasan blog ni dah sampai 1 juta..tahniah bro..banyak info bermanfaat dalam blog ni..

Anonymous at: 2/05/2013 12:19 pm said...

isH...NIE KISAH BENAR KE..TAPI MEMANG BETUL PUN KAN..

{ AyueJean AJ } at: 2/05/2013 12:39 pm said...

Dapat balik pembalasannya.....

{ Sukma Haron } at: 2/05/2013 2:40 pm said...

baru buku bertemu ruas....

{ Majid } at: 2/05/2013 2:58 pm said...

Salam bro. Boleh link blog sy di bloglist u. T.kasih
unclemajid.blogspot.com

Anonymous at: 5/27/2013 11:26 pm said...

Hukum karma

fitris at: 6/15/2014 12:46 pm said...

Terbaekkkk

{ erwind bedjo } at: 5/31/2015 4:49 pm said...

!!!!

Anonymous at: 11/09/2015 1:41 pm said...

Ni kisah betul ke?

{ Sha Wal } at: 3/13/2016 6:01 pm said...

Moga jadi pelajaran pada kita

{ Sha Wal } at: 3/13/2016 6:02 pm said...

Moga jadi pelajaran pada kita

Anonymous at: 10/09/2016 11:21 am said...

Yea tu lh

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

 

Copyright © 2010 Que Achmad DotCom, All Rights Reserved. Design by DZignine