Thursday, 21 March 2013

Semakan Keputusan SPM 2012/2013 Secara Online Dan SMS | TERKINI


Semakan Keputusan SPM 2012/2013 Secara Online Dan SMS  | TERKINISeperti yang kita ketahui, tarikh keputusan SPM 2012 dikeluarkan telah diumumkan secara rasminya oleh  Kementerian Pelajaran Malaysia iaitu pada 21 Mac 2013 iaitu hari ini bemula jam 10:00 pagi. Pasti bekas-bekas pelajar yang menduduki peperiksaan SPM tahun 2012 yang lepas agak gementar untuk menantikan tarikh keramat tersebut.


Menurut kajian, keputusan peperiksaan SPM 2012 dijangkakan mencatat peningkatan dari segi pratusan lulus dan juga pratusan pelajar yang mendapat "Straight A". Bagi memudahkan para pelajar, ibu bapa dan juga guru-guru Menyemak Result SPM 2012, kami menyediakan langkah-langkah untuk membuat semakan secara online dan SMS.
untuk semak, Klik TAJUK ENTRI ni

Semak Keputusan SPM 2012 Secara Online
  1. Masuk ke laman Sistem Analisis Peperiksaan Sekolahhttp://sapsnkra.moe.gov.my, kemudian tekan pada semakan ibubapa di sebelah kiri laman tersebut. 
  2. Gambar seperti dibawah ini akan keluar dan isikan maklumat yang diperlukan

Semak Keputusan SPM 2012 Secara SMS
  • Anda boleh semak keputusan SPM 2012 secara SMS dengan menaip SPM <Nombor KP> <Nombor Giliran> dan hantar ke 15888.

Sumber: Fuh.My

7 comments:

AyueJean AJ at: 3/21/2013 9:16 am said...

sekarang senang je kan Abe..
Duduk rumah dah tau result..

Anonymous at: 3/21/2013 11:51 am said...

thanks abe. uhuks

Adibah Hanun at: 3/22/2013 1:44 pm said...

Secara online tu mcm mana tak boleh pun?

Ieta Mat Saad at: 3/24/2013 9:02 am said...

Sy sedang buat entry ni, dah buat sekerat jalan, teringat nak google2 b4 postkan entri tu, sy backlink ke sini ya utk entry sy yg berkaitan entri encik que? terima kasih :)

Ieta Mat Saad at: 3/24/2013 9:07 am said...

done follow ^__^

Lepasan SPM at: 3/27/2013 3:10 pm said...

Wondering what’s next after SPM..THE place to find out..

khairul hapies at: 10/16/2013 9:27 pm said...

assalamualaikum...

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Post Terbaik Que Minggu Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Welcome

Welcome

Exchange Bloglist Que

Sahabat Que

Search Blog Que

Loading...

Follow us on Facebook

Hak Cipta Que Achmad @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

Google+ Followers

Bloglist Que I

Que Achmad menulis...

Sahabat, Abe alu-alukan komen korang semua kat 'entri2' Abe.. Senang je caranya: Korang Klik pada Tajuk Entri, pastu 'Post A Comments' je.. Terima Kasih, Jasamu Dikenang.. Pe2 hal, email je Abe di: queachmad@queachmad.com