ANEH & LEBIH ANEH LAGI... | WAJIB BACA !!!

ANEH & LEBIH ANEH LAGI... | WAJIB BACA !!! | Bismillah .. Aneh kan?


Bertukar pasangan perkara biasa ..
Bercerai menjadi tradisi ..
Yang berzina mengaku khilaf ..
Yang salahguna dadah mengaku stress ..
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni
Cegah HIV/AIDS guna kondom ..
Nikah muda dikatakan ketinggalan zaman …
Tidak ada Facebook twitter wasap dikata anti-sosial ..
Dengar Ayat Al-Quran dikatakan tak masyuk ..

Mendengar kuliah dikata dah tua ..
Ikut sunnah disebut teroris ..
Kalau ada lelaki malu bergaul dengan wanita dikatakan homo ..
Kalau ada wanita tidak bercinta dikata lesbi ..

Solat tepat waktu dikatakan alim ..
Minta doa ibu dikata anak manja …
Majlis ilmu sepi pengunjung ..
Konsert muzik berbau maksiat penuh stadium ..
Infak 1000 berat, beli tiket konsert RM500 dikatakan berbaloi …

Itulah gambaran dunia sekarang. Semoga kita menjadi orang yang tetap istiqomah dalam kebenaran

Lebih aneh lagi …
Orang berduyun-duyun mengejar title ..
Tetapi miskin ilmu dan kebijaksanaan ..
Orang berstrategi untuk menipu ..
yang tertipu lagilah ramai  …

Hebatnya …
Halal haram tak dihiraukan ..
Syubhat dirembat ..
Wajib jarang dilakukan ..
Sunah ditinggalkan ..

Tidak ambil rasuah dikatakan tolak rezeki ..
Tidak menjolok dikatakan rugi ..
Jabatan jadi kesempatan ..
Kekuasaan untuk mencari penghormatan ..

Kekayaan untuk pamer dan pemuas keserakahan ..
Rasa malu telah hilang, rasa berdosa mula tiada ..

Benarlah Rasulullah mengisyaratkan, Islam itu datang dalam keadaan terasing, dan kembali dalam keadaan asing …

Beruntunglah, engkau sahabat-sahabatku yang terasing dalam kebenaran. Tetaplah di jalan perjuangan ini, walau seperti memegang bara api .. Kebenaran pasti akan dimenangkan-Nya.

… Semoga tulisan ini dapat membuka pintu hati kita yang telah lama terkunci …

Artikel Menarik Lainnya



2 comments:

Farah Waheda Wahid said...

manusia zaman sekarang, pelbagai bentuk, rupa, corak dan wajah...memang dah jadi semakin aneh dah pun...

Shark Kay said...

betul semuanyer,
sbb tu skarang orang kata dunia dh terbalik.
sedih.

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

QUE ACHMAD DOT COM


KELAB BLOGGER BEN ASHAARI


GOOGLE +

NETWORKEDBLOGS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SENARAI ENTRI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CARIAN ENTRI

Loading...
Hak Cipta Que Achmad Dot Com @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Featured Posts