Sahabat Que 'Silent Readers'

Bau Ketiak Lelaki SPECIAL? | Betul Ke?

6/07/2013 09:58:00 am


Bau Ketiak Lelaki SPECIAL? | Betul Ke?… | Ada Sepecialnya Bau Ketiak Lelaki. Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan yang dialami oleh wanita?


Kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan tekanan melancarkan perjalanan haid.
baca lagi KlikTAJUK ENTRI ni
Menurut laporan Jurnal Biology of Reproduction America Sebelum ini, bau ketiak lelaki yang sengaja "diproses" daripada lelaki yang tidak memakai deodoran digunakan sebagai bahan ujikaji bagi mencari bukti bahawa hidung wanita boleh "digoda" dengan bau lawan sejenisnya.

Dalam uji kaji yang dilakukan, wangian semulajadi itu kemudian di sapukan ke atas bibir puluhan wanita berumur 25 dan 45 tahun tanpa memberitahu ia adalah bau peluh lelaki dan hanya diberitahu bahawa mereka sedang menguji satu aroma wangian tersebut. Enam jam pertama selepas itu, skala mood wanita yang di sapu wangian yang diperbuat daripada peluh ketiak lelaki tersebut diukur.

Hasilnya sungguh unik. Selain boleh mencerahkan mood, wangian ketiak lelaki ternyata dapat membuatkan wanita menjadi kurang tegang…. di petik dari majalah PA&MA… Feb 2004… Kalau tak caya… So kengkawan kalau tengah strees tu, bolehlah cium ketiak suami atau boyfriend. Bagi kaum adam pulak, simpan bau ketiak tu utk orang tersayang.

Moral of the Story… So kalau isteri dok tention tu, lepas balik riadah... Calit sikit bau ketiak anda. Yang masam tu insyaallah mood dia ok... ha..ha…ha…. Selamat mencuba… & Kepada para isteri jangan dok tension sangat… Nanti kena cium bau ketiak suami…

Published with Blogger-droid v2.0.10

You Might Also Like

6 comments

  1. yeke?? tapi nape tak ramai yg suke ngan bangla?? ketiak dia kan memang ade ummmm

    ReplyDelete
  2. anugerah ALLAH...tiap2 benda ada gunanya...hahaa

    ReplyDelete
  3. sebab bangla tu bukan husband diorang! tgk bini bangla tu, rilek je...

    ReplyDelete
  4. tobat tak nak ketiak bangla... lalat ngan nyamuk pun boleh pengsan kah kah kah.. mana tau pas ni polis ngan FRU akan gunakan 'feromon' dari ketiak bangla menggantikan gas pemedih mata ... kah kah kah... apa susah berapa ramai bangla kat malaysia ... ni betul betul haram jadah...

    ReplyDelete
  5. Bhai Que..

    Hahaha... lawak aaa... gua slalu menyakat dengan calit bau ketiak kat bini ngan anak-anak.... lari macam lipas kudung diorang satu rumah..... hahahaha

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Search Blog QueAchmad