Sahabat Que 'Silent Readers'

10 MODEL KERETA YANG TELAH DITURUNKAN HARGA | Mesti Baca!!!

6/10/2013 11:08:00 pm


10 MODEL KERETA YANG TELAH DITURUNKAN HARGA | Mesti Baca!!! | Sepuluh model kereta yang telah menurunkan tanda harganya di pasaran setakat ini ialah:


Peugeot 308 (11 peratus),
Volkswagen Golf (7.1%),
tengok lagi Klik TAJUK ENTRI ni
Viva (5.4%), Myvi (4%),
Persona (3.8%),
Alza (3.4%),
Preve (3%),
Honda Jazz Hibrid (2.5%),
Saga (1.1%) dan
Exora (0.7%).

Tapi Abe confirm. Mesti akan ada bunyi seperti, "Lepas 56 tahun merdeka, baru nak turunkan harga". Turunpun sebab......... Korang jawablah sendiri ye. :)

Kalau takpun, mesti, "Penurunan harga yg diturunkan adalah terlalu rendah. Berapa peratus sangatlah turunkan." Betul tak?

Perlu kot kita semua 'Sabar' dulu. Step by step kot? Slow2 dulu ok. Biasalah, norma manusia itu sukar untuk bersyukur, macam Abe jugak. Dan (ingatlah) tatakala Tuhan kamu memberitahu: "Demi sesungguhnya! Jika kamu bersyukur nescaya Aku akan tambahi nikmatKu kepada kamu, dan demi sesungguhnya, jika kamu kufur ingkar sesungguhnya azabKu amatlah keras". Surah Ibrahim, ayat 7

Tapi yang Abe pelik, kenapa sikit Setotet je harga kete yang turun?

Published with Blogger-droid v2.0.10

You Might Also Like

5 comments

  1. Abe....aku setuju dengan statement mu itu...tapi kenapa majlis mu tidak menjemput ku?...sedey ku wahai sahabat...sedey

    ReplyDelete
  2. setotet jer bey... opss..kena berSYUKURRR sangat~~ naik bas jer lah gi keje...dapat menjana pendapatan negara.. huhu! ntah bila dapat rasa.. huhuhu

    ReplyDelete
  3. Mungkin Abe terlepas pandang tercicir nama. Maafkan Abe wahai sahabataf

    ReplyDelete
  4. time kaseh bg info..cepat sikit bajet nak bli kete terkumpul mcm ni.alhamdulillah..

    ReplyDelete
  5. Kualiti/aksesori kereta yang turun harga nie sama ker dengan yang dulu. Jangan jadi macam roti canai dah ler. Sebab nak control harga, dah jadi semakin kecil dahskarang nie....

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Search Blog QueAchmad