Sahabat Que 'Silent Readers'

Keputusan Pilihanraya Umum Ke 13 PRU 13 | Kalau Barisan Nasional Kalah Teruk, Datuk Najib Perlu Letak Jawatan?

4/09/2013 09:50:00 pm

Keputusan Pilihanraya Umum Ke 13 PRU 13 | Kalau Barisan Nasional Kalah Teruk, Datuk Najib Perlu Letak Jawatan?Ketika Pilihanraya Umum 2004, Barisan Nasional berjaya mencatat keputusan yang terbaik dalam sejarah politik Barisan Nasional apabila mendapat sokongan hampir keseluruhan rakyat Malaysia berdasarkan kerusi parlimen yang diperolehi. Itu tahun 2004.Masa terus berubah, Mahathir bangkit melawan dan terus menentang Pak Lah dan lebih menyokong kepimpinan Datuk Seri Najib Razak sebagai perdana Menteri, sehingga Pak Lah tersungkur beberapa bulan selepas Barisan Nasional gagal mendapat 2/3 majoriti buat pertama kali sejak Pilihanraya Umum 1969. Terbaru….
baca lagi Klik TAJUK ENTRI ni

Kalau dahulu Datuk Najib mendapat sokongan penuh daripada Tun Mahathir Mohamad, kali ini nasib yang diterima Pak Lah akan sekali lagi mungkin menimpa Datuk Najib sebagai pemimpin tertinggi UMNO Barisan Nasional sekaligus merangkap Perdana Menteri Malaysia apabila Tun Mahathir sudah mula meniupkan semboyan yang bunyinya agak keras….
Seperti penggantinya Tun Abdullah Ahmad Badawi sebelum ini, Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak juga perlu berundur sekiranya gagal menunjukkan prestasi baik dalam pilihan raya umum akan datang, kata Tun Dr Mahathir Mohamad.
“Saya kata secara teorinya, jika beliau tidak melakukan dengan baik, sudah tentu kedudukannya tidak stabil,” kata bekas perdana menteri dalam sidang media di Kuala Lumpur hari ini.
Menjawab soalan lain, Dr Mahathir enggan menamakan pihak yang patut menggantikan Najib sekiranya beliau berundur.
“Saya tidak ada sebarang calon. Saya tidak jangkakan perkara ini akan berlaku… Saya hanya bercakap daripada segi teori,” katanya lagi.
Sumber : Bernama

Mahathir VS Najib
Kami sebenarnya tidak pasti berapa lama lagi Tun Mahathir mahu berpolitik. Adakah sehingga Datuk Mukhriz Tun Mahathir menjadi Menteri Besar Kedah barulah suara Tun Mahathir akan kurang kedengaran? Adakah begitu?
“Sebab kerap benar, kami perhatikan sejak akhir-akhir ini Tun Mahathir begitu jauh mendahului kalangan pemimpin tertinggi negara ketika ini dlama berpolitik”
Kami sendiri mengakui, kami juga pernah merasai Malaysia di bawah pemerintahan Tun Dr. Mahathir dahulu. Memang kami juga akui ada banyak perubahan dan kebaikannya di zaman itu.
Tetapi cukuplah, berikanlah golongan dipilih sekarang ini untuk mengendalikan parti UMNO dan Barisan Nasional dengan gaya tersendiri. Zaman pemerintahan anda (Tun Mahathir) sudah lama berlalu. Tun Abdullah pun yang merupakan Perdana Menteri sebelum Najib pun kurang mencampuri urusan pentadbiran Najib Razak.
MALAYSIA-POLITICS-BADAWI
Jadi yang sudah bersara sekitar 10 tahun, untuk apa lagi mencampuri secara keterlaluan pentadbiran yang ada sekarang secara keterlaluan? Datuk Najib baru mengumuman pembubaran parlimen Pilihanraya Umum ke 13 yang sememangnya dinanti-nantikan oleh seluruh rakyat Malaysia. 
Apa pendapat dan pilihan anda pula?

Sumber: http://beritasemasa.com/keputusan-pilihanraya-umum-ke-13-barisan-nasional

You Might Also Like

1 comments

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad