Monday, 31 December 2012

Gambar Runtuhan Tanah & RUNTUHAN BANGLO Di Puncak Setiawangsa, Kuala Lumpur...


Gambar Runtuhan Tanah Di Puncak Setiawangsa, Kuala Lumpur. Hebatnya Ciptaan Manusia Membuat Benteng Daripada Tanah Runtuh. Namun, Ia Tidak Mampu Untuk Halang Kehendak & Kuasa Allah SWT... Peringatan Untuk Kita Bersama....

4 comments:

fizafantagirO at: 12/31/2012 10:40 am said...

Kuasa Allah , melebihi segala kuasa didunia ni

otaklunyai at: 12/31/2012 12:20 pm said...

tembok penahan cerun tu dibuat tanpa kajian mendalam mengikut kesesuaian jenis dan struktur tanah dan muka bumi... yg menjadi faktor utama adalah sebab sistem tembok penahan itu murah dari sistem2 lain... jadi siapa yg meluluskan, siapa yang membuat, siapa yang design kenalah bertanggungjawab. duit dah dapat, untung dah dapat... ini bukannya kerja pembangunan dgn gerenti 18 bulan... ini melibatkan keselamatan sepanjang masa selagi ada rumah disitu... tapi ujung2 rakyat juga yg menanggung susah dan rugi... yang dh kenyang mentekedarah duit senang lenang dan cari mangsa lagi... bila la nak berubah. mana kajian pakar dan ahli2 geologi. kalau dah runtuh baru nak suruh pakar2 komen ... dah terlambat. rumah dah runtuh. pulak tu bila pakar2 komen tentang tembok penahan yg tidak sesuai kenapa tiada tindakan terhadap pemaju yg dah untung banyak tu... kalau setakat suruh komen sebab nak tunjuk konon2 ambil berat, itu auta namanya... lepas tu keluarlah dlm tv dlm suratkhabar muka2 penyangak yg kononnya buat lawatan. padahal perut dah kenyang...

Anonymous at: 12/31/2012 3:01 pm said...

Mari lah kita doa ramai ramai semoga mampos merekalah ni semua dengan semua keturunan yang mencuri duit rakyat.amin yabrabalalmin

Anonymous at: 12/31/2012 3:13 pm said...

lain kali buat lg tinggi dari sekarang....baru nampak orng high class.msia x pernak nak iktibar dari pemgalaman masa lampau.semua undang2 hangat2 taik ayam jer.aku rakyat biasa jer ..ada mata pejam ada mulut tutup.

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Post Terbaik Que Minggu Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Welcome

Welcome

Exchange Bloglist Que

Sahabat Que

Search Blog Que

Loading...

Follow us on Facebook

Hak Cipta Que Achmad @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

Google+ Followers

Bloglist Que I

Que Achmad menulis...

Sahabat, Abe alu-alukan komen korang semua kat 'entri2' Abe.. Senang je caranya: Korang Klik pada Tajuk Entri, pastu 'Post A Comments' je.. Terima Kasih, Jasamu Dikenang.. Pe2 hal, email je Abe di: queachmad@queachmad.com