Sahabat Que 'Silent Readers'

TERKINI ISU Isteri [BINI] Mat Yo (Norshahrul Idlan Talaha) DITUDUH Beri Laporan POLIS Palsu | Siti Aisya Adam BAKAL Berdepan PENJARA 6 BULAN

10/01/2013 12:34:00 pm

TERKINI ISU Isteri [BINI] Mat Yo (Norshahrul Idlan Talaha) DITUDUH Beri Laporan POLIS Palsu | Siti Aisya Adam BAKAL Berdepan PENJARA 6 BULAN | Bukankah laporan Isteri Mat Yo sama sekali berlainan dengan kejadian sebenar yang dirakam Siti Aisya sendiri? Siapa maki siapa? Kenapa dalam laporan polis lain yang disebut?

Andai kata video itu tidak ada, mungkin Azman Mohd. Nayan yang didapati bersalah dan dikenakan tindakan?
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni
PADA 12/09/13 JAM LEBIH KURANG 1150HRS SEMASA SAYA BERADA DI KAWASAN AIRPORT SUBANG BERSAMA SUAMI SAYA, KAMI MERANCANG DAN BERBINCANG DI DALAM KERETA UNTUK MEMBELI TIKET KAPAL TERBANG DI TERMINAL 3 SKYPARK. SEMASA SAYA MEMBERHENTIKAN KERETA SAYA WVQ 9090 JENIS MINI COOPER BERHADAPAN DENGAN PINTU MASUK TERMINAL 3, TIBA TIBA SEORANG SEKURITI SKYPARK BERNAMA (AZMAN) DATANG KE ARAH KERETA SAYA DAN MENYURUH SAYA MENGALIHKAN KERETA SAYA. LALU SAYA MEMINTA UNTUK BERHENTI SEKETIKA. SELEPAS DUA MINIT SEKURITI ITU DATANG DAN MENGELUARKAN KATA-KATA KESAT TERHADAP SAYA, SEPERTI PEREMPUAN BODOH, SIAL, BANGANG, PEREMPUAN GILA DAN BANYAK LAGI. SEMASA KEJADIAN TERSEBUT SEKURITI ITU CUBA MENYERANG SAYA BEBERAPA KALI WALAUPUN SUAMI SAYA ADA DI SITU, SAYA TERASA AMAT MALU DI PERLAKUKAN SEBEGITU SEBAGAI WANITA. SAYA JUGA ADA MERAKAM KEJADIAN TERSEBUT. SAYA DATANG KE BALAI POLIS UNTUK BUAT LAPORAN UNTUK TINDAKAN PIHAK POLIS. SEKIAN LAPORAN SAYA.

Bukankah laporan isteri Mat Yo sama sekali berlainan dengan kejadian sebenar yang dirakam Aisya sendiri? Siapa maki siapa? Kenapa dalam laporan polis lain yang disebut?

Andai kata video itu tidak ada, mungkin Azman Mohd. Nayan yang didapati bersalah dan dikenakan tindakan? Agak nyata isteri Mat Yo jelas telah melakukan kesalahan di bawah Seksyen 182 Kanun Keseksaan kerana membuat laporan palsu. Dan jika sabit kesalahan dia boleh dihukum penjara sehingga enam bulan atau denda sehingga RM2,000 atau kedua-duanya.

LAGI DETAIL PASAL KES ni, KLIK SINI

Ia perlu dilakukan untuk keadilan semua pihak termasuk seorang lelaki tua 5 anak yang hanya berkerja sebagai pengawal keselamatan.

sumber: http://mynewshub.my/2013/09/27/bolehkah-isteri-mat-yo-dikenakan-tindakan-membuat-laporan-palsu/ 

You Might Also Like

6 comments

 1. Paling kuat pun kena denda je tu, haha

  ReplyDelete
 2. Hasil didikan pemimpin UMNO haram jadah..puihh..

  ReplyDelete
 3. masukkan dalam penjara jer dia ni, hidup kat luar buat malu jer. mat yo cari bini lain lah . kat setiu nun berlambak lambak lagi. ramai lagi yang comel rupa dan comel perangai.

  ReplyDelete
 4. jgn la BRO...Kerabat tu..keta Mini Cooper ada lambang Kerabat...

  ReplyDelete
 5. Ceh, laki gaji 80k denda 2k tu mcm lap ingus ja la. Bek xyah denda

  ReplyDelete
 6. Ceh, laki gaji 80k denda 2k mcm lap ingus ja la, bek xyah denda

  ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad