Sahabat Que 'Silent Readers'

TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR | Lawak Jenaka Petang

10/31/2013 05:00:00 pm


TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR | Lawak Jenaka Petang 


1) Lubang ape yang rasanye hangat,nikmat dan nyaman?
Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pas tu tido balik.
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni

2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M

3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

4) Binatang ape power Karate?
Answer: Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.

5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebuttolong pulangkan kepada saye.

7) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

8) Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Answer: Pembohong...

9) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Answer: Usus

10) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut

11) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak

12) Knape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'

13) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Answer: - Sekretari baik..................'Selamat pagi tuan'
              - Sekretari kurang baik...........'Dah pagi ni tuan'

14) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang...hehe

15) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur

16) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung

17) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

18) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile ape...

19) Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah..

Published with Blogger-droid v2.0.10

You Might Also Like

11 comments

  1. Bolehla sikit2 tp memng best:)

    ReplyDelete
  2. Bolehla sikit2 tp memng best:) yg mla2 2 mcm lch je.

    ReplyDelete
  3. finaz_kechik4/10/2014 5:32 pm

    Cuba teka banyak2 buah ape dalam laut

    Answer:rumah spoggbob

    ReplyDelete
  4. finaz_kechik4/10/2014 5:38 pm

    2Ekor cicak jahat bergaduh atas dinding dan 1 lagi cicak baik tapi kenapa ble cicak 2 ekor tu kalahkan jatuh tpi knapa cicak baik tu jatuh......

    answer:sebab cicak baik tepuk tangan

    ReplyDelete
  5. 😒 .........

    ReplyDelete
  6. makasih gan infonya dan semoga bermanfaat

    ReplyDelete
  7. Agen poker terbaik dan terpecaya

    bergabumglah bersama kami, kami yang terbaik dan terpecaya
    Bandar togel Hongkong

    ReplyDelete
  8. Agen poker terbaik dan terpecaya

    bergabumglah bersama kami, kami yang terbaik dan terpecaya
    Bandar togel Hongkong

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Search Blog QueAchmad