TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR | Lawak Jenaka Petang


TEKA-TEKI YANG PERLU DIBERI PENAMPAR | Lawak Jenaka Petang 


1) Lubang ape yang rasanye hangat,nikmat dan nyaman?
Answer: LUBANGun pagi2, tarik selimut pas tu tido balik.
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni

2) Minyak ape yang disukai oleh lelaki?
Answer: MINYAKsikan pertandingan bolasepak Liga-M

3) Kuih ape yang bungkusnya di dalam, isinya di luar?
Answer: Kuih salah bikin.

4) Binatang ape power Karate?
Answer: Kuda belang.cube kira brape black belt dia ade.

5) Siape yang menemukan dompet kulit?
Answer: Yang menemukan dompet kulit tersebuttolong pulangkan kepada saye.

7) Pintu ape yang walaupun dengan 10 org pun tak leh nak tolak?
Answer: Pintu yang ade tulis 'TARIK'

8) Saya ade 3 kepala,4 tangan dan 5 kaki...siapakah saya?
Answer: Pembohong...

9) Apa dia 'Jauh di mata, dekat di hati'?
Answer: Usus

10) Binatang ape yang seluruh anggota tubuhnya kat kepala?
Answer: Kutu rambut

11) Nenek sape jalannya meloncat-loncat?
Answer: Neneknye si katak

12) Knape lelaki jarang kene penyakit anjing gila?
Answer: Sbb lelaki ni kan 'buaya'

13) Ape beza sekretari baik ngan sekretari kurang baik?
Answer: - Sekretari baik..................'Selamat pagi tuan'
              - Sekretari kurang baik...........'Dah pagi ni tuan'

14) Ape persamaan Michael Jordan ngan Michael Jackson?
Answer: Dua-dua tak kenal korang...hehe

15) Tukang ape yang kalau dipanggil, die menjenguk ke atas?
Answer: Tukang gali kubur

16) Nak mencari sikit punye susah, bile dah dapat buang, ape bendanya?
Answer: Tahi hidung

17) Ape persamaan kain jemuran ngan telefon?
Answer: Dua-dua kalau dah 'kringgg' bole diangkat...

18) Knape pokok kelapa kat depan rumah harus ditebang?
Answer: Mestilah kene tebang, sape nak cabut pokok kelapa ...gile ape...

19) Gajah terbang dengan ape?
Answer: Dengan susah payah..

Published with Blogger-droid v2.0.10

9 comments:

Anonymous at: 11/15/2013 2:59 pm said...

Bolehla sikit2 tp memng best:)

Anonymous at: 11/15/2013 3:01 pm said...

Bolehla sikit2 tp memng best:) yg mla2 2 mcm lch je.

finaz_kechik at: 4/10/2014 5:32 pm said...

Cuba teka banyak2 buah ape dalam laut

Answer:rumah spoggbob

finaz_kechik at: 4/10/2014 5:38 pm said...

2Ekor cicak jahat bergaduh atas dinding dan 1 lagi cicak baik tapi kenapa ble cicak 2 ekor tu kalahkan jatuh tpi knapa cicak baik tu jatuh......

answer:sebab cicak baik tepuk tangan

Anonymous at: 12/02/2014 10:16 am said...

Haha

Anonymous at: 12/16/2014 8:25 pm said...

huhu

Anonymous at: 1/11/2015 11:29 pm said...

Apalah.

Anonymous at: 3/05/2015 1:05 pm said...

😒 .........

{ jaka } at: 1/06/2017 11:31 pm said...

makasih gan infonya dan semoga bermanfaat

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

 

Copyright © 2010 Que Achmad DotCom, All Rights Reserved. Design by DZignine