KISAH NYATA KISAH BENAR | Berkat Sedekah Kepada Kucing

KISAH NYATA KISAH BENAR | Berkat Sedekah Kepada Kucing | Abe kongsikan Artikel menarik ni daripada Blog FaizalFredley.com. Katanya: Masa surfing Facebook tadi ternampak salah seorang friendlist FB aku post gambar artikel pasal kucing ni, Aku kalau bab kucing ni laju jer nak klik, Minat sangat aih kat kucing ni, tak tahu kenapa.

Kisah Benar – Berkat Sedekah Kepada Kucing

Teringin jugak nak bela kucing ni tapi disebabkan aku ni jenis tak reti duk rumah jadi lupakan jerlah nak bela kucing ni. Kesian pulak kat kucing nanti tak terjaga. Family aku bukannya jenis suka kucing.
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni

Dulu masa kat hostel unimap ada jugak aku bela kucing dalam 7-9 ekor kot. seminggu 3 kilo wiskes aku kena beli. Duit tak der pun tetap usaha cari untuk bagi kucing makan, kesian tengok kucing-kucing ni mengiau kelaparan.

kucing

Ingat masa seminggu aku balik kampung tak der siapa jaga kucing tu terbiar macam tu jer, balik jer hostel buka pintu beakang terus kucing-kucing ni serang. Lapar sangat kot. Nak menangis pun ada. Masa tu jam 2 pagi kot.Stok makanan kucing dah habis. Last aku gi seven eleven jer beli wetfood.
happy jer tengok kucing-kucing tu makan. berselera benar…

1380832_615828075106581_1460106654_n
#respect
Now apa dah jadi kat kucing-kucing tu pun aku tak tahu dah…Harap semuanya ok….pandai-pandailah dia  cari makan. Aku x duk hostel tu dah tak leh nak bagi makan…

Berbalik kepada kisah benar tu, memang menyentuh hati. Memang tak rugi kita bersedekah dengan binatang ni. Insha Allah murah rezeki.

Aku Tahun lepas Alhamdulillah tak pernah putus rezeki.. Ada jer rezeki masuk semuanya disebabkan aku bagi makan kucing-kucing kat hostel aku.

sumber: www.faizalfredley.com

Artikel Menarik Lainnya



5 comments:

Anonymous said...

Salut sama loe bro..

Chot said...

:)) kucing tau mnghrgai tuannya :)
Semoga murah rezeki.

Norlia Mohd Yusoff said...

Sy juge suke kucing..motivasi utk diri sendiri. Lps ninak share rezeki dgn kucing2 yg terbiar.Insyaallah

Anonymous said...

Di rumah ada 5 ekor kucing. Kami sayang kucing, tidur pun dengan kucing. Tahun 2011 dan 2012 saya tinggal seorang diri. Suami bertugas di luar negara manakala anak2 di IPT dan di asrama. Kucing2 menjadi teman. Alhamdulillah selamat... doa kucing2

Anonymous said...

Saya memang suka kucing. Bangga tengok gambar 2 orang pemuda tu menolong kucing yang jatuh longkang. Pasti Allah yang akan memberikan mereka rezeki.

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

QUE ACHMAD DOT COM


KELAB BLOGGER BEN ASHAARI


GOOGLE +

NETWORKEDBLOGS

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

SENARAI ENTRI

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

CARIAN ENTRI

Loading...
Hak Cipta Que Achmad Dot Com @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Featured Posts