Ada Yang Lahirnya ISLAM, Matinya KAFIR | Ada Yang Lahirnya BELUM ISLAM, Matinya ISLAM |

Ada Yang Lahirnya ISLAM, Matinya KAFIR | Ada Yang Lahirnya BELUM ISLAM, Matinya ISLAM | Seorang India masuk lslam meniggal di hospital lpoh. Keluarga bawa ke rumahnya utk upacara Hindi.


Kami jemaah masjid datang beritahu mendiang telah masuk lslam dan ingin buat tahalil. Kami dibenarkan buat tahalil. Anaknya janji hantar balik hospital besok utk kebumikan cara lslam.
baca lagi Klik TAJUK ENTRI ni

Baru tadi pegawai hospital telefon kata hospital telah uruskan mandi, sembahyang dan kebumikan di Gurap, Ipoh Perak. Semua perbelanjaan telah dibayar anaknya ke hospital. Alhamdulillah, Allahyarham telah selamat dikebumikan tadi di Tanah Perkuburan Islam Gurap, Ipoh Perak.

Wassalam.

Shamsuddin
S/U Masjid Al Ittiahadiah.
Tg Husin Ipoh.

Innalillahi Wainna Ilaihi Roji'un ..
Ada yg lahir islam..matinya kafir.. Ada yg lahirnya belum Islam..matinya Islam...

Renung2kan..

sumber:https://www.facebook.com/photo.php?fbid=446623682104563&set=a.162392547194346.25859.162383720528562&type=1 

http://hablulyuzi.blogspot.com/2013/10/allah-permudahkan-urusan-hambanya.html

0 comments:

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

 

Copyright © 2010 Que Achmad DotCom, All Rights Reserved. Design by DZignine