Sahabat Que 'Silent Readers'

[EKSKLUSIF] REPLIKA REKAAN DALAMAN RUMAH BAGINDA RASULULLAH SAW | SUBHANALLAH

2/12/2014 07:52:00 am

[EKSKLUSIF] REPLIKA REKAAN DALAMAN RUMAH BAGINDA RASULULLAH SAW | SUBHANALLAH | Subhanallah. Ini adalah replika rumah Nabi yang mulia Rasulullah yang bersandarkan hadis yang sahih.
 
 
Replika ini dipertontonkan di Jeddah. Betapa 'ringkas'nya kehidupan Rasulullah.
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni
Disaat kita merengek-rengek mahukan rumah yang mewah dan selesa bagaikan mahu tinggal di dunia buat selama-lamanya. Lihatlah bagaimana rumah junjungan yang mulia yang hanya menjadikan rumah di dunia ini sebagai sebuah 'pondok' persinggahan menuju ke dunia yang satu lagi.
 
Usah kita sibuk mencari dan bertanyakan kepada kenapa orang lain, mengapa mereka tidak boleh mengikut apa yang dilakukan oleh Rasulullah, sebaliknya tanyalah kepada diri kita sendiri, kenapa kita tak mampu bertindak seperti Rasulullah. Firman ALLAH Subhanawata'ala dalam surah Al-Baqarah ayat 44

أَتَأْمُرُونَ النَّاسَ بِالْبِرِّ وَتَنسَوْنَ أَنفُسَكُمْ وَأَنتُمْ تَتْلُونَ الْكِتَابَ ۚ أَفَلَا تَعْقِلُونَ

Patutkah kamu menyuruh manusia supaya berbuat kebaikan sedang kamu lupa akan diri kamu sendiri; padahal kamu semua membaca Kitab Allah, tidakkah kamu berakal? 
 

You Might Also Like

3 comments

  1. subhanallah sangat simple...

    ReplyDelete
  2. subhanallah....sgt indah dan sgt ringkas...nabi junjungan kita...selawat ke atasnya.....

    jom lawat blog qasehgoldbiz.blogspot.com

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad