Wednesday, 7 November 2012

Tanda-Tanda MATI... 100 Hari Sebelum KeMATIAN Berdasarkan Al-Quran


100 hari : Seluruh badan rasa bergegar.

60 hari : Pusat rasa bergerak-gerak.

40 hari : Daun dengan nama orang yang akan mati di arash akan jatuh dan malaikat maut pun datang kepada orang dengan nama tersebut lalu akan mendampinginya sehingga saat kematiannya. Kadang-kadang orang yang akan mati itu akan merasa atau nampak kehadiran malaikat maut tersebut dan akan sering kelihatan seperti sedang rungsing.
baca lagi Klik  TAJUK ENTRI ni
7 hari : Mengidam makanan.

5 hari : Anak lidah bergerak-gerak.

3 hari : Bahagian tengah di dahi bergerak-gerak.

2 hari : Seluruh dahi rasa bergerak-gerak.

1 hari : terasa bahagian ubun bergerak-gerak di antara waktu subuh and asar.

Saat akhir : Terasa sejuk dari bahagian pusat hingga ke tulang solbi (di bahagian belakang badan) Seelok-eloknya bila sudah merasa tanda yang akhir sekali, mengucap dalam keadaan qiam and jangan lagi bercakap-cakap.

Untuk pengetahuan semua, pada hari ke-44 air mani lelaki dan telur wanita bercantum, Allah s.w.t. telah mencampurkan sekali tanah yang akan menjadi kubur kita nanti.

REBUTLAH 5 PELUANG INI SEBELUM TIBA 5 RINTANGAN

"WAKTU KAYA SEBELUM MISKIN, WAKTU SENANG SEBELUM SIBUK, WAKTU SIHAT SEBELUM SAKIT, WAKTU MUDA SEBELUM TUA DAN WAKTU HIDUP SEBELUM MATI"
Published with Blogger-droid v2.0.9

11 comments:

fizafantagirO at: 11/06/2012 10:36 am said...

Allahuakhbar .. untuk renungan bersama ..

AnEeP at: 11/06/2012 6:55 pm said...

Salam, sekadar bertanya: mana ayat2 alQuran yg myokong kenyataan ni? Sb saudara tulis judul "berdasarkan alQuran". Maaf jika pembacaan saye masih kurang

Cik PensiL at: 11/06/2012 10:16 pm said...

....

Anonymous at: 1/30/2013 9:29 am said...

mesti hadis...

Si Pencari Pelangi at: 2/09/2013 9:16 am said...

Tengah tengok "Renungan Ajal" di astro oasis...

Si Pencari Pelangi at: 2/09/2013 9:16 am said...

Tengah tengok "Renungan Ajal" di astro oasis...

Farah Waheda Wahid at: 3/07/2013 12:45 am said...

salam kenal...singgah sini, jenguk2 dan follow blog ni dengan blogger follower widget... thanks add saya dalam circle di Google + Followers... ^_^

ikram aziz at: 4/24/2013 1:32 am said...

Salam maaf btanya..=)..boleh x sy dptkan dalil dr petikan diatas? Dr alquran ayat mne n surah mne? Jika hadis mne perawi nya. .juz utk kepastian=)

ikram aziz at: 4/24/2013 1:33 am said...

Salam maaf btanya..=)..boleh x sy dptkan dalil dr petikan diatas? Dr alquran ayat mne n surah mne? Jika hadis mne perawi nya. .juz utk kepastian=)

aldo soemodiharjo at: 7/02/2013 1:37 am said...

MasyaAllah
Di Al-Qur'an jelas dikatakan bahwa tidak satu pun manusia tau akan kematiannya,tidak banyak yg tau tentang ruh.
So,bertaubatlah,yg paling dekat dengan kita hanyalah kematian

aldo soemodiharjo at: 7/02/2013 1:37 am said...

MasyaAllah
Di Al-Qur'an jelas dikatakan bahwa tidak satu pun manusia tau akan kematiannya,tidak banyak yg tau tentang ruh.
So,bertaubatlah,yg paling dekat dengan kita hanyalah kematian

Post a Comment

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"

Post Terbaik Que Minggu Ini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Welcome

Welcome

Exchange Bloglist Que

Sahabat Que

Search Blog Que

Loading...

Follow us on Facebook

Hak Cipta Que Achmad @ 2010 (www.queachmad.com). Powered by Blogger.

Klik LIKE & join Abe di Facebook

Please wait..15 SecondsX

Google+ Followers

Bloglist Que I

Que Achmad menulis...

Sahabat, Abe alu-alukan komen korang semua kat 'entri2' Abe.. Senang je caranya: Korang Klik pada Tajuk Entri, pastu 'Post A Comments' je.. Terima Kasih, Jasamu Dikenang.. Pe2 hal, email je Abe di: queachmad@queachmad.com