Sahabat Que 'Silent Readers'

[EKSKLUSIF] Bagaimana Ikan Ini Boleh Terselit Dalam Batu? | [PENDEDAHAN] 7 Gambar

3/03/2014 04:30:00 pm

[EKSKLUSIF] Bagaimana Ikan Ini Boleh Terselit Dalam Batu? | [PENDEDAHAN] 7 Gambar | Orang kata, ulat dalam batu pun boleh hidup apatah lagi manusia.


Namun pernahkah kita melihat ikan dalam batu? Bunyinya macam pelik bukan? Itulah hakikatnya yang berlaku apabila ikan-ikan ini telah mati akibat dek kemarau yang melampau.
baca lagi klik TAJUK ENTRI ni

Bayangkanlah air sungai tersebut kering kontang tanpa ada sebarang kehidupan di situ. Jadi tidak hairanlah jika ada ikan yang boleh terselit dalam batu tersebut. Boleh lihat gambar di bawah ini.

Keadaan iklim yang panas melampau dan kurangnya kadar hujan di sesuatu kawasan merupakan faktor yang sering menyebabkan kemarau.

Bagi satu kawasan di China ini, keadaan kemarau yang panjang dan teruk telah menyebabkan air tasik yang menjadi sumber air mereka kering dengan mendadak dan menyebabkan banyak hidupan air terutamanya ikan mati dan melekat dalam mendapan lumpur yang telah mula mengering.


You Might Also Like

1 comments

  1. Dulu selalu tanya nenek sya mana perginya aikan masa kemarau... wan sy ckap masuk dlam tanah... rupanya macam ni la ye... tak pernah tengok...

    ReplyDelete

"Semua artikel dalam blog ini dikongsikan untuk tujuan ilmu pengetahuan dan masih boleh dibincangkan & dipersoalkan kebenarannya. Ketepatan & kesahihan maklumat dalam blog ini perlu dibandingkan dengan sumber-sumber lain agar tidak terjadi anggapan penyebaran maklumat palsu atau fitnah. Sebarang maklumbalas berkaitan boleh diajukan kepada Abe di queachmad [at] queachmad [dot] com"


Search Blog QueAchmad